polemnik Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Witam :) Mój komputer : DFI LanParty SLI-DR nforce4 AMD 64 3000+ venice Geforce 6600GT OS Windows XP SP2 i 2 gb ramu ... :mur: 4 X Geil 512 pc 3200 dd4400 (charakterystyczne z niebieskimi radiatorami) napięcie 2,6V, reszta w biosie jest na auto. Najpierw miałem 2 X 512 i wszystko było ok (włożone w pomarańczowe sloty,) Sloty są ułożone (licząc od dołu) : pomarańczowy, żółty, pomarańczowy, żółty Dołożyłem nowe 2 X 512 w żółte sloty, Winda podziałała z 10 minut, po czym był bluescreen, na 2 GB teraz nie chce startować. W czym problem ? Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam Polemnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Z kontrolerem pamięci w procku: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=147020 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodziu Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Sprawdź czy masz je na 2T, jedyne co mi przychodzi do głowy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 ustaw memki na 333 i bedzie wsio OK, niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polemnik Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 siedzą w 333 i dziala .. dzięki lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 siedzą w 333 i dziala .. dzięki lukasrz nieeee maaa za coooooo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 nieeee maaa za coooooo ;) probowalem zrobic podobny manewr u siebie i pupa :( najpierw winda dziala ok. 5 minut, zrzut pamieci i reset, potem to juz ledwo dochodzi do ekranu logowania. Zmiana na 133 nic nie daje ;-/ Załamka. Czuje, ze komp poleci do jakiegos fachury od ustawiania parametrów w biosie... Pamięci to Geil ddr1 400 2x512 cl2,5 3-3-6 procek athlon xp 2000+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domynyk1 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 probowalem zrobic podobny manewr u siebie i pupa :( najpierw winda dziala ok. 5 minut, zrzut pamieci i reset, potem to juz ledwo dochodzi do ekranu logowania. Zmiana na 133 nic nie daje ;-/ Załamka. Czuje, ze komp poleci do jakiegos fachury od ustawiania parametrów w biosie... Pamięci to Geil ddr1 400 2x512 cl2,5 3-3-6 procek athlon xp 2000+ Mój kolega ma ten sam problem 4x512 nie chca działac na 400mhz, jedynie 333.... o jakimś kręceniu 4 kości nawet nie ma mowy :/ Podejrzewam, że to dlatego ze kości są dwustronne. Nie wiem dlaczego ale niektóre płyty nie obsługują 4 kości DS, a jeśli już chodzą 4 takie to jedynie na 333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 zmień 2T jak ktoś dobrze radził Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domynyk1 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 zmień 2T jak ktoś dobrze radził To też nic nie daje... próbowaliśmy już wiele kombinacji, zawsze bez skutku :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 ja mam 2x 512 Geil ("niebieskie") i dzisiaj dołożyłem 2x 1GB OCZ Premier, które dostałem nowe w ramach gwarancji po moich poprzednich OCZ-etach. W Geil-ach mam kości na, których widać "dwie blaszki" (nie zdejmuję radiatora tak więc nie powiem co do za kostki) w każdym razie zauważyłem, że podkręcają się one znacznie lepiej gdy napięcie dla RAM-u w biosie ustawiam na 2.5V, a nie jak na defaulcie 2.6V. Oczywiście po dołożeniu dzisiaj OCZ (mających również kości z "blaszkami") musiałem ustawić 2T ale moje obawy o poprawne działanie były bezpodstawne aczkolwiek o żadnym poważnym oc przy tej konfiguracji mowy nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 nawet jak zdejmiesz radiator to nie dowiesz sie co to za kostki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Nie chce zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj, mam to co w podpisie też niebieską serie value i chciałbym dokupić jeszcze jakieś 2x512mb takich co by dojechały na 250Mhz (jakieś D5 albo D43..) do obsadzenia ostatnich 2 banków i mam pytanie czy działał by dual tych geili i tamtych kostek bo myślę że z OC nie było by problemów na Intelu ;)....... a właśnie zależy mi na równych 250FSB + dual :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domynyk1 Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Nie chce zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj, mam to co w podpisie też niebieską serie value i chciałbym dokupić jeszcze jakieś 2x512mb takich co by dojechały na 250Mhz (jakieś D5 albo D43..) do obsadzenia ostatnich 2 banków i mam pytanie czy działał by dual tych geili i tamtych kostek bo myślę że z OC nie było by problemów na Intelu ;)....... a właśnie zależy mi na równych 250FSB + dual :) To tak jak pisaliśmy wyżej kolego.... zero kręcenia, a co do samego działania to z tym chyba różnie... jednemu działa jednemu nie. Ja bym nie dokupywał kolejnych 2x512, lepiej sprzedać i wziąć 2x1GB. A co do kręcenia nawet 2x??? to mizerny efekt, te kości raczej nie idą wyżej niż 230-235, przynajmniej u mnie tak było i kolegi od którego pożyczałem je do testowania. A tak w ogóle to zobacz w specyfikacjach Mobo czy obsługuje Ci 4x DS, bo jeśli nie to szukaj nowych kości SS, bo te geile są właśnie DS.... wiele płyt nie obsługuje takiej konfiguracji a jeśli już to z max fsb 333. Tak w skrócie to nie polecam tych kości, a zwłaszcza do OC :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...