schakal Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Hej! Chcę kupić do mojego nowego proca chłodzenie (E6300 pudełkowe chłodzenie). Zainwestowałem już w pastę ZM-STG1 Zalmana. Teraz zastanawiam się nad chłodzeniem. Czytając forum stwierdziłem, że będę kręcił mojego proca, i potrzebuję wydajnego, cichego chłodzenia (ważne - cichego). Zdecydowałem się na chłodzenie Scythe tylko nie wiem które. :blink: Nie wiem które chłodzenie zmieści się do mojej obudowy (Modecom Harry Wysokość: 415, Szerokość 180, Głębokość 477, Click) Oto moje opcje: nindża :oops: 110 x 110 x 150 mm Click mina :blink: 109 x 105 x 150 mm Click nieskończoność B-) 125 x 116 x 160 mm Click Która z tych kos wejdzie do mojej obudowy? Dzięki za podpowiedzi. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vaernil Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 (edytowane) Witam. Jako, że mam zamontowany Scythe Infinity to może się wypowiem. Nie powinno być większych problemów z montażem któregokolwiek chłodzenia z tych co wymieniłeś w obudowie typu midi. Chociaż trzeba przyznać, że Infinity to bydlak jest i jeśli masz dość mało miejsca w obudowie (jak ja np. przez wielką kartę grafiki i plątaninę kabli) to wtedy owszem można się nieźle namęczyć (i przy okazji pociąć się o ostre blaszki radiatora) Ale po zamontowaniu trzyma się solidnie i spokojnie zamyka się obudowa. Ja mam obudowę Thermaltake Matrix VX - VD3000BWA tak żebyś miał porównanie. Edytowane 19 Lutego 2007 przez Vaernil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schakal Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Ani wielkiej karty nie mam (Galaxy GF7900GS Zalman), ani plątaniny kabli nie mam (Tagan 450 U15 easycon - cudo :*). Więc powinno się infinity zmieścić B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schakal Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 EDIT: Proszę jak ktoś jeszcze ma w podobnych warunkach któreś scythe włożone o jakiś komentarz :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chwali Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Troche odswieze temat z pytaniem. Ktore Scythe latwiej zamontowac. Ninja rev.2 czy Infinity? Chlodzenie mam zamiar montowac na tej plycie: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=233908 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...