Skocz do zawartości
schakal

Zmieści Się, Czy Się Nie Zmieści

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Chcę kupić do mojego nowego proca chłodzenie (E6300 pudełkowe chłodzenie). Zainwestowałem już w pastę ZM-STG1 Zalmana. Teraz zastanawiam się nad chłodzeniem.

Czytając forum stwierdziłem, że będę kręcił mojego proca, i potrzebuję wydajnego, cichego chłodzenia (ważne - cichego). Zdecydowałem się na chłodzenie Scythe tylko nie wiem które. :blink:

Nie wiem które chłodzenie zmieści się do mojej obudowy (Modecom Harry Wysokość: 415, Szerokość 180, Głębokość 477, Click)

Oto moje opcje:

nindża :oops: 110 x 110 x 150 mm Click

mina :blink: 109 x 105 x 150 mm Click

nieskończoność B-) 125 x 116 x 160 mm Click

Która z tych kos wejdzie do mojej obudowy?

Dzięki za podpowiedzi.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jako, że mam zamontowany Scythe Infinity to może się wypowiem.

Nie powinno być większych problemów z montażem któregokolwiek chłodzenia z tych co wymieniłeś w obudowie typu midi.

Chociaż trzeba przyznać, że Infinity to bydlak jest i jeśli masz dość mało miejsca w obudowie (jak ja np. przez wielką kartę grafiki i plątaninę kabli) to wtedy owszem można się nieźle namęczyć (i przy okazji pociąć się o ostre blaszki radiatora)

Ale po zamontowaniu trzyma się solidnie i spokojnie zamyka się obudowa.

Ja mam obudowę Thermaltake Matrix VX - VD3000BWA tak żebyś miał porównanie.

Edytowane przez Vaernil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi