Skocz do zawartości
bartek_stefan

Czarne Tło Przy Instalacji

Rekomendowane odpowiedzi

witam. mam instalkę windowsa xp prof. z sp2. płyta się bootuje po chwili jest napis instalowanie składników(mniej więcej piszę z pamięci) i pokazuje się czarny ekran. Jest to jakiś komputer z supermarketu(na początku był na nim aurox). na innym komputerze od razu zaczyna się ładnie instalować z tej płyty. Niestety nie wiem jakie podzespoły są na w tym komputerze. Inne systemy(win98, slackware) instalują się normalnie. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wgraj W98 i potem wrzuć tam Everesta .

W nim kliknij na Raport-> szybki raport wszystkie strony -> zwyły tekst .

Wskaż miejsce gdzie E ma zapisać raport .

I na końcu wklej tutaj zawartość raportu .

Bez konfiguracji zabardzo ci nie pomożemy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam wlasnie identyczny problem z kompem na

A 1800+

płyta główna: Gigabyte GA-7VAX

ram 256 + 512 dolozone

dysk 80gb Caviar

Grafa Radek 9000

Instalcja staje na tym czarnym ekranie miedzy pierwszym instalowaniem sterownikow a pozniej co sie wybiera partycje etc

Miga tylko bialy kursor w rogu i komp wisi. Sprawdzalem ram,inny zasilacz tasmy. Dysk sprawdzalem u mnie w kompie instaluje sie bez problemu. Probowalem tak zeby pliki instalacyjne wrzucily na dysk u mnie a pozniej podpiac dysk do drugiego kompa ale zaowocwalo to czarnym ekranem i zwisem;/ Prosze o pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi