bartek_stefan Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 witam. mam instalkę windowsa xp prof. z sp2. płyta się bootuje po chwili jest napis instalowanie składników(mniej więcej piszę z pamięci) i pokazuje się czarny ekran. Jest to jakiś komputer z supermarketu(na początku był na nim aurox). na innym komputerze od razu zaczyna się ładnie instalować z tej płyty. Niestety nie wiem jakie podzespoły są na w tym komputerze. Inne systemy(win98, slackware) instalują się normalnie. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 No to wgraj W98 i potem wrzuć tam Everesta . W nim kliknij na Raport-> szybki raport wszystkie strony -> zwyły tekst . Wskaż miejsce gdzie E ma zapisać raport . I na końcu wklej tutaj zawartość raportu . Bez konfiguracji zabardzo ci nie pomożemy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 co to za plyta? dyska pata czy sata? moze brak sterownikow do kontrolera ( o ile to sata) gdybac mozna do woli..... bez konkretow nie licz na odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Witam mam wlasnie identyczny problem z kompem na A 1800+ płyta główna: Gigabyte GA-7VAX ram 256 + 512 dolozone dysk 80gb Caviar Grafa Radek 9000 Instalcja staje na tym czarnym ekranie miedzy pierwszym instalowaniem sterownikow a pozniej co sie wybiera partycje etc Miga tylko bialy kursor w rogu i komp wisi. Sprawdzalem ram,inny zasilacz tasmy. Dysk sprawdzalem u mnie w kompie instaluje sie bez problemu. Probowalem tak zeby pliki instalacyjne wrzucily na dysk u mnie a pozniej podpiac dysk do drugiego kompa ale zaowocwalo to czarnym ekranem i zwisem;/ Prosze o pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Miga tylko bialy kursor w rogu i komp wisi.A jak zrestarujesz gdy wisi to nie idzie dalej po ponownym uruchomieniu ? U mnie szło :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 nie idzie dalej od nowa jest bo to nie przechodzi tego momentu w ktorym kopiuje sobie pliki instalacyjne to jest na tym czarnym ekranie przedtym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Dysk ata ? Komp 100% sprawny (pamiątki, kondensatory) itd ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 sprawdzilismy inna plyte glowna to samo doszlismy ze to procek sie sypnal chyba cache padł na nim ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Paulo_ Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Ja mialem taka sama akcje, pomogl mi o dziwo reset biosu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...