Zxc Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Postanowiłem sie z wami podzielić paroma ciekawostkami :) Żebyście nie mówili że wujek Jelen zły. Mianowicie 1. to procesory XP 1700+ AMD zaczelo produkować na steepingu AIUHB!! czyli tym z najszybszych XP! do tej pory wiadomo tylko JIUxB dla XP 1700 na B0. Ja czekam az ten proc dojdzie do poski ,moze juz jest? ma ktos :P... Jest dostepny w Candadzie. Mozecie sobie poczytać troszke tutaj : http://forum.oc-forums.com/vb/showthread.p...threadid=159215 Nie będe opisywał pokolei kazdego z topiców bo za duzo by tego było (nie ma tak dobrze :P ). Ale looknijcie tez tu jest pare topiców o XP 1700+ AIUHB : http://www.xtremesystems.org/forums/search...rder=descending Ja w kazdym razie czekam na ten CPU :) i postanowiłem odpuscic sobie JIUHB ktorego mialem kupic czekam na AIUHB :P bo bedzie wyyypas... Następna rzecz ciekawa to odblokowanie (w sumie to sposób odblokowywania ciecia mostków ) w prockach AMD za pomocą prądu! nie musimy ciąć nozykiem przepuszczamy przez mostek prąd i droga elektryczna zostaje przerwana. Sposób ciekawy polecam poczytać bo nasza gwarancja zostanie uhonorwana i uznana gdy to zrobimy w przeciwienstwie do ciecia nozykiem! nie zostaja zadne widoczne slaby a mostek jest przerwany!. pctuner pisze ze udalo mu sie bateria 9V nową (pełną) ale też paru osobom nie udało się za pomocą battery 9V i zrobili to za pomocą 5V z starego AT PSU i to zadziałało!. Sposób jest bardzo ciekawy i fajny bo nie tracimy gwranacji! ale z jednej strony trzeba uważać!. Polecam przeczytać ten topic : http://forum.oc-forums.com/vb/showthread.p...threadid=156828 co prawda troche długi bo 5 stron ale ja sie wczułem i dość szybko poszło... a polecam po sposób najlepszy jaki widziałem!. Moim zdaniem informacje fajne! i dlatego jet tu zamieszczam!. Oc_master ROX! :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 no ja tez czekam na niego :) jak bedzie gdzies dostepny niech ktos da znac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Ja poluje na AXP2100+ z tej serii. Jak na razie 2100+ wystepuja tylko jako palomino :( Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 hehe no nic nadzwyczajnego z tym napieciowym zablokowaniem polaczen stosowane czesto w ukladach ale milo ze dzielisz sie takimi informacjami a co do procka to panowie szykuje sie naprawde niezly SHOW overclockingu beda niezle rekordy pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 tu pokazane jak to zrobic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 2 sprawa ta metoda jest znana od 2 lat :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 heh ja i tak wole ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> starego i sie nie bawic... mnoznik na tacy odblokowany - to jest to! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 heh ja i tak wole ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> starego i sie nie bawic... mnoznik na tacy odblokowany - to jest to! :Dale chyba nie powyzej 13x! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 "Psychiczne" odblokowywanie mnożnika??? Chyba chodziło Ci o słowo "fizyczne". Ameryki nie odkryłeś- zamiast buszować po zachodnich forumach trzeba było sprawdzić nasze :D - temat wałkowany od 8 lutego: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=21931 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Ja poluje na AXP2100+ z tej serii. Jak na razie 2100+ wystepuja tylko jako palomino :(no nie wiem? mam 2szt. AIUHB 0251 chodzace na AC na 2380 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Hmmm zadnej nowosci wystarczylo tylko 25h na dobe siedziec na forum;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...