Skocz do zawartości
JejoX

Komp Do 1000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Mam bojowe zadanie polegające na zakupie komputera dla koleżanki do kwoty 1000zł.Zabiera sie za pisanie pracy magisterskiej a nie posiada komputera.Nie wiem jak przebrnęła wcześniej bez posiadania kompa :huh:

Komputer zdecydowanie używany będzie do internetu,filmów,office i bardzo,bardzo rzadko jakieś gry.Małym ograniczeniem jest wybór większości sprzetu z jednego sklepu a mianowicie apollo.pl.

AM2] Procesor AMD Sempron 3000+ BOX 64-bit - 188zł

AMD][AM2] Płyta Abit KN9 - 285

SATA2] Dysk Seagate Barracuda 7200.10 80GB - 165zł

Pamięć DDR2 512MB PC5300 667MHz Kingston - 136

Gigabyte GF6600GT 128MB PCI-E - 210

Buda- byle co za 50zł[/url]

Zasilacz- jakis Fortron za 60zł

----------------------------------------------------

1100zł

Co wy na to???Da sie zrobic cos taniej z tego?Może MoBo by zmienić???

Edytowane przez JejoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz delta 350 wat kosztuje z 40 zł. Jak byś mógł trochę więcej na grafikę wydać to wtedy 7300gt

No.no-ta Delta jest spoko :D Co do karty graficznej to nie wiem czy da rade.To jednak 300zł :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: Po cholere Sysak pieprzy sie z zestawami co miesiac? :rolleyes:

1 GB + integra - wiecej ramu oznacza lepszy komfort. Po co 6600gt? :|

W dużej mierze bazowałem na zestawieniach, które stworzył Sysak :D Są bardzo pomocne :D

Co do Integry-nie bardzo sie orientuje do czego ten 6100 może wystarczyć. :-|

Może X600pro ???

Edit:

Od Biostara wydaje mi sie lepsze Gigabyte-yGigabyte GA-K8N51GMF-9 nVidia GeForce 6100

Płytę Biostar TForce-939 od modelu firmy Gigabyte odróżnia m.in. zastosowanie innego mostka południowego. W tym przypadku mamy do czynienia z układem nForce 410. Jest to zubożona (a zarazem tańsza) odmiana mostka nForce 430. Układ oferuje dwa porty SATA (nForce 430 zawiera cztery), nie znajdziemy tu także gigabitowej karty sieciowej – w jej miejsce pojawia się kontroler 10/100 Mbit, który nie obsługuje technologii ActiveArmor Firewall. Ograniczono również możliwości dotyczące konfiguracji RAID; układ pozwala na utworzenie macierzy RAID 0 i 1.

Ten model akurat juz chyba nie istnieje ale są:

http://www.apollo.pl/store/show_detail/10/25748

http://www.apollo.pl/store/show_detail/10/30688

Źródło:PClab

http://pclab.pl/art17637.html

@serwal4

Dzięki za info o Delcie. :wink:

P.S sorki za OT na temat karty :rolleyes:

Edytowane przez JejoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie jak do pisania magisterki, a koleżanka raczej w Obliviona IV na full nie ma zamiaru grać

to taki integrowany 61 styknie...

W zasadzie macie racje co do tej Integry.Zawsze można dokupić karte gdyby sie okazało że ten 6100 nie wystarcza.

A teraz:

Brać Biostara czy Gigabyte???

Edytowane przez JejoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie tykaj Giga!@#$%^ ile ja razy słyszałem jak ludzie na tych płytach się przejechali(oczywiście tych tańszych) że aż mi ich żal... Biostar będzie zdecydowanie lepszym wyborem..

Edytowane przez Zawi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi