TomCat Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Witam ! Mój provider przewiduje dość sporą karę pieniężną za posiadanie routera. Jeżeli chcę mieć dodatkowy komp to musi mi to podłączyć ta firma i każą sobie za to płacić jak za zboże. Działam co prawda na routerze już od pół roku, jednak dopiero teraz dowiedziałem się o karze. Prosze więc o pomoc w ukryciu, że mam routera. Jedyne co mam to nat, ale wiem że jest jeszcze kilka innych sposobów, które mogą pomóc. Wiem też o zmianie wartości ttl jednak nie do końca jażę o co w tym chodzi - czy trzeba to zrobić na każdym kompie i jakie wartości tam wprowadzić. Niestety jestem początkujący jeżeli chodzi o ten temat więc nie wiem co jeszcze mógłbym zrobić. dzięki za pomoc i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Co za prowider mój pozwala mieć router, telewizor i inne :lol2: A tak na poważnie to chyba nie bardzo masz się, czego obawiać. Jak chcesz ukryć router to go schowaj pod dywan :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 hahaha ale ja sie serio pytam bo jak mnie namierzy że dzielę łącze to mi karę dowalą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucasp Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 (edytowane) Routera z tego co wiem nieda sie ukryc. Czyli jak ktos dzieli nielegalnie neostrade poza lokal to TP tez moze wykryc Router. Gdy nie chcesz byc wykryty postaw serwer zamiast router. A do serwera mozesz podpiac router jak masz w nim np switcha by go wykozystac ale juz brama nie bedzie Ci potrzebna. Zyskasz wieksza kontrole nad netem. Edytowane 19 Lutego 2007 przez Lucasp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrak_ Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 na ukrycie routera nie masz co liczyć, u mnie wygląda to na przykład tak: 19-01-2007 23:19:43: NAT at 192.168.1.13 for 2 system(s) [56%]Used factors: OSGENRE TSTAMP TTL[#26]["Windows NT/9x", 111, 0 (36sec)] vs ["Linux 2.4/2.6", 48, 2572087689]wystarczy mieć odpowiednie narzędzia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 jak provider bedzie chcial nalozyc na Ciebie kare, to mu mowisz ze masz "sprzetowego" firewalla i niech sie goni do domu nie musisz go wpuscic, a jak musisz - to ktos juz dobrze napisal - schowaj router pod dywan :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 no to szkoda. W każdym razie dzięki za odpowiedź. Router mam żeby rozdzielić net na laptopa więc schować się da :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 nieobawiaj sie zagladanie przez operatora w pakiety jest taksamo dozwolone jak zagladanie do twoich listow przez pania na poczcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...