Skocz do zawartości
TomCat

Pomóżcie Mi Się Ukryć W Sieci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mój provider przewiduje dość sporą karę pieniężną za posiadanie routera. Jeżeli chcę mieć dodatkowy komp to musi mi to podłączyć ta firma i każą sobie za to płacić jak za zboże.

Działam co prawda na routerze już od pół roku, jednak dopiero teraz dowiedziałem się o karze.

Prosze więc o pomoc w ukryciu, że mam routera. Jedyne co mam to nat, ale wiem że jest jeszcze kilka innych sposobów, które mogą pomóc. Wiem też o zmianie wartości ttl jednak nie do końca jażę o co w tym chodzi - czy trzeba to zrobić na każdym kompie i jakie wartości tam wprowadzić.

Niestety jestem początkujący jeżeli chodzi o ten temat więc nie wiem co jeszcze mógłbym zrobić.

dzięki za pomoc i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Routera z tego co wiem nieda sie ukryc. Czyli jak ktos dzieli nielegalnie neostrade poza lokal to TP tez moze wykryc Router. Gdy nie chcesz byc wykryty postaw serwer zamiast router. A do serwera mozesz podpiac router jak masz w nim np switcha by go wykozystac ale juz brama nie bedzie Ci potrzebna. Zyskasz wieksza kontrole nad netem.

Edytowane przez Lucasp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na ukrycie routera nie masz co liczyć, u mnie wygląda to na przykład tak:

19-01-2007 23:19:43: NAT at 192.168.1.13 for 2 system(s) [56%]Used factors: OSGENRE TSTAMP TTL[#26]["Windows NT/9x", 111, 0 (36sec)] vs ["Linux 2.4/2.6", 48, 2572087689]
wystarczy mieć odpowiednie narzędzia :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi