netvalker Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Sytuacja wygląda tak: Jest sobie sprzęt: mobo: Asus A8N32SLI-delux proc: Athlon 64x2 4400+ Grafa: Asus Nvidia 7950X2 Zasilacz Chieftec 460W Bios najnowszy. Sygnalizuje bład (1krótki,3długie) po próbach i błędach doszedłem że chodzi o kartę graficzną - po jej wyjęciu dokładnie jest ten sam sygnał. Karta posiada dwie dodatkowe wtyczki zasilania, z czego podpięcie obu powoduje zwis zasilacza (mniemam że to zabezpieczenie) tylko jedna z tych wtyczek może być podłączona, podłączenie drugiej (samej czy we współpracy z pierwszą) powoduje automatyczny zwis zasilacza jak mniemam. Teraz do dziś z różnymi problemami wszystko działało. Od jakiegoś czasu zaczął występować problem wyłączania się samoistnego karty, monitor przechodzi na czuwanie, system w tle nadal pracuje! Dziś po jakimś czasie przestał się wogóle uruchamiać sygnalizując wspomniany błąd w biosie. Po wielu próbach zauważyłem że brak dodatkowego zasilania doprowadzonego do karty i bios startuje (test przeprowadzony po odłączeniu wszystkich urządzeń pozostałych) i rozpoznaje kartę ale wiatraki na tej karcie kręcą się z tak dużą prędkością że komputer chce odlecieć. Aktualnie nie mogę sprawdzić jak to działa pod systemem bo system wykasowałem gdyż zaczeły występować artefakty na ekranie monitora w kilka sekund od zalogowania się do systemu. Jakieś idee? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 karta pada .... ? masz gwarancje .... ? oddaj na nią ... ? hmmm cóż więcej mogę powiedzieć :D eeeee wiem!! Mam dziś downa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 A istnieje chieftec 460W? Pokaż mi go waćpanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 A istnieje chieftec 460W? Pokaż mi go waćpanie.Oj guru guru :D To nie pamiętasz już tej niesławnej produkcji Enhance? :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Masz rację, niezły wynalazek. I nie nazywaj mnie guru, bardzo tego nie lubię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netvalker Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Zasilacz model: ENH-0446GB http://www.chieftec.com/products/psu/PSII%20PSU12.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Hmm ja stawiam na karte.....jak wywalało Ci arty ko karciocha na 99%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netvalker Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Karta padła, bez dodatkowego zasilania post przechodzi, po podłączeniu bios wskazuje błąd karty. Próbowałem nawet samą kartę do innej zasiłki i to samo więc wiadomo to karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Jeśli karta na gwarancji to dawaj na serwis, ale najpierw sprawdź na innym zasilaczu. Ten wynalazek od Enhance nie jest zbyt dobry. Jeśli to coś w zasilaniu to odeślij na serwis jakiś co naprawia karty. Jest bodajże taki we Wrocławiu. Koszt naprawy na moje oko nie powinien przekroczyć 100 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...