bekriss Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 (edytowane) Witam Niedawno kupilem kompa i postanowilem pobawic sie timingami. Niestety nigdzie nie moglem znalezc zasady ustawiania timingow na nforce 4 ultra. Plyta glowna to asus M2NPV-VM. Chipset to geforce 6150 ale wyczytalem ze mostek poludniopwy to nforce 4 ultra. Narazie mam takie ustawienia: tcl - 3 trcd - 4 trp - 3 tras - 10 trc - 12 trwt - 3 1T/2T - 1T Plyta glowna nie zezwala mi powabic sie magistrala ani napieciem :angry: 3-4-3-9 nie chodza. Moge jeszcze sprobowac 3-3-3-10 (choc watpie zeby poszly) ale nie wiem co z reszta tzn trc i trwt. Napiszcie mi prosze czy to jest dobrze utawione a jesli jest zle to co zmienic zeby wszystko sie zgralo. Pozdrawiam Edytowane 20 Lutego 2007 przez bekriss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Pobawile sie jeszcze i wiem juz ze: tcl - 3 mniej sie nie da trcd - 4 mniej sie nie da trp - 3 mniej sie nie da tras - 10 mniej sie nie da trc - 11 - tutaj moze cos jeszcze urwa trwt - 3 mniej sie nie da 1T/2T - 1T Pytanie jakie dac trc?? Slyszalem ze trc= trp+tras. Czy to prawda?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) Gdyby kogos interesowaly pamieci tej firmy to udalo mi sie bez zmiany napiecia (bo takiej mozliwosci nie mam :( ) wyciagnac 358MHz 4-4-4-12-16-4-2T. Mozna jeszcze troche wyciagnac ale mam slabe chlodzenie porocesora i nie moge dalej zwiekszac fsb. Na piatkach mozna krecic jeszcze wyzej a gdybym mial zmiane mozliwosci napiecia bycmoze i timingi zostaly by na czworkach. W sumie nic wielkiego ale zawsze lepiej niz standardowe ustawienia. Przy zmianach napiecia oto co mozna osiagnac: http://www.hardware.info/productdb/bGNkaJi...ingmax_DDR2667/ Edytowane 9 Marca 2007 przez bekriss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 wlasnei zakupilem takie pamieci i powiem tak : 450(ddr900) 4-4-4-5-2T przy 2,2v wiec mysle ze niezle :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...