Mr.Martin Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Witam Posiadam IBM Lenovo X60 i chcialbym zrobic kopie zapasowa partycji ukrytej na ktorej sa pakiety instalacyjne z windowsem na czele. Chyba robi sie to za pomoca przycisku (pakietu) Think Vantage ale nigdy tego nie robilem a chcialbym zrobic to dobrze. Czy ktos moze w IBM robil owa kopie partycji ukrytej i moze mi powiedziec jak za pomoca tego Think Vantage zrobic ? ( prosze o ile to mozliwe dokladna instrukcje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Aby odtworzyć ukrytą partycję trzeba użyć płyt, które są w zestawie z laptopem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 (edytowane) Aby odtworzyć ukrytą partycję trzeba użyć płyt, które są w zestawie z laptopem. hmm , tylko ze IBM nie daje zadnych ale to zadnych plyt do swoich laptopow - umieszcza wszystko na tzw ukrytej aprtycji (windowsa , programy narzedziowe , sterwniki itp) i dlatego tez chce wykonac kopie takie partycji Nie wiem czy Ghost ( odpalony z plyty CD) zobaczy taka partycje EDIT Wlasnie odplilem laptopik z plyty z GHOST 11.0 i zrobilem obraz tej partycji uktytej (ratunkowej IBM). Obraz sie wykonal , zapisal sie. Tylko czy czasami IBM nie robi jakiegos zabezpieczenia ktore powoduje ze wszystko ladnie wyglada ale pozniej w razie przywracania takiej partycji na pusty dysk wyskakuja problem bo moze IBM zastosowal jakies zabezpieczenie - czy ktos moze rozwiaz moje domysly lub je potwierdzic ? Edytowane 21 Lutego 2007 przez Mr.Martin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Ja do swojego t40 miałem płyty do odtworzenia ukrytej partycji w zestawie z laptopem. W dodatku aby zadziałało to poprawnie dysk musiał być czyty, bez żadnych partycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Ja do swojego t40 miałem płyty do odtworzenia ukrytej partycji w zestawie z laptopem. W dodatku aby zadziałało to poprawnie dysk musiał być czyty, bez żadnych partycji. ile bylo tych plytek ? oraz co na nich bylo ? ( tez to samo co na partycji ukrytej czyli windows, drivery ,programiki itp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Plytki byly 3 albo 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Plytki byly 3 albo 4 czy moze sie orientujesz czy np takie obraz plytek mozna skas sciagnac ? np z jakiegos ftp IBM lub z innego zrodla ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 A nie probowalem Ale mozesz popytac w serwisach zajmujacych sie IBM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 A nie probowalem Ale mozesz popytac w serwisach zajmujacych sie IBM czyli mowisz o rirmowym serwisie IBM ? czy moze sa jakies inne serwisy ktore swiadcza swoje uslugi naprawy dla IBM ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Płyt Recovery nie można ściągnąć z serwera FTP. Można je wyłącznie kupić, nie jest to darmowe (tak jak np. sterowniki) bo zawiera w sobie Windows. Link do oferty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Płyt Recovery nie można ściągnąć z serwera FTP. Można je wyłącznie kupić, nie jest to darmowe (tak jak np. sterowniki) bo zawiera w sobie Windows. Link do oferty. nie orientujesz sie tak mniej wiecej ile taki zestaw plytek moze kosztowac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Na Allegro widywałem po ok. 150 - 200 zł. Np. ten sprzedawca wystawia kilka zestawów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Mozna tez zrobic obraz ghostem... :D Tez dziala po przywroceniu na inny hdd, po odpowiednim oczywiscie spartycjonowaniu tego dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Mozna tez zrobic obraz ghostem... :D Tez dziala po przywroceniu na inny hdd, po odpowiednim oczywiscie spartycjonowaniu tego dysku. No i zrobilem Ghostem - ta partycja ukryta to ostania partycja na dysku. Czy teraz jak bym mial nowy dysk i przyworcil ta partycje ukryta z Ghosta to ona wyladuje na koniec dysku ( tak jak bylo oryginalnie) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 No i zrobilem Ghostem - ta partycja ukryta to ostania partycja na dysku. Czy teraz jak bym mial nowy dysk i przyworcil ta partycje ukryta z Ghosta to ona wyladuje na koniec dysku ( tak jak bylo oryginalnie) ?Nie... Musisz zalozyc wczesniej partycje glowna i zostawic na te Recovery puste miejsce, Ghost ja tam, na koncu dysku utworzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Nie... Musisz zalozyc wczesniej partycje glowna i zostawic na te Recovery puste miejsce, Ghost ja tam, na koncu dysku utworzy. czyli chyba bedzie najlepiej odpalic kompa z plyty PM 8.05 zobaczyc dokladnie ile PM 8.05 pokazuje pojemnosci pierwszej partycji , spisac ta pojemnosc i potem w razie czego to PM8.05 zalozyc identyczna pierwsza partycje aby GHOST mogl uworzyc w wolnym miejscu ta ukryta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 czyli chyba bedzie najlepiej odpalic kompa z plyty PM 8.05 zobaczyc dokladnie ile PM 8.05 pokazuje pojemnosci pierwszej partycji , spisac ta pojemnosc i potem w razie czego to PM8.05 zalozyc identyczna pierwsza partycje aby GHOST mogl uworzyc w wolnym miejscu ta ukryta ?Tak, jesli bys wymienil na dysk o takiej samej pojemnosci... Jesli na wiekszy, to licz od konca, ile zajmuje partycja Recovery i wszystko jasne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Tak, jesli bys wymienil na dysk o takiej samej pojemnosci... Jesli na wiekszy, to licz od konca, ile zajmuje partycja Recovery i wszystko jasne. dzieki czyli chyba bedzie lepiej zobaczyc ile zajmuje ta ukryta partycja i wtedy w razie czego tworzyc ta pierwsza i zostawic tyle wolnego miejsca aby ukryta sie zmiescila ( oczywiscie rozmiar uktej partycji + np 1% aby napewno sie zmiescilo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 dzieki czyli chyba bedzie lepiej zobaczyc ile zajmuje ta ukryta partycja i wtedy w razie czego tworzyc ta pierwsza i zostawic tyle wolnego miejsca aby ukryta sie zmiescila ( oczywiscie rozmiar uktej partycji + np 1% aby napewno sie zmiescilo :) No to wlasnie mialem na mysli... :) <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 (edytowane) a jeszcze mam jedna sprawe Wlasnie przeczytalem post "[recenzja]hp Compaq Nx7400, Model EY508ES#AKD" i wyczytalem w niej ze np soft HP daje taka mozliwosc aby samemu utworzyc tzw plytki RECOVERY - 2 plytki DVD( dzieki ktorym bedzie mozna odtworzyc partycje ukryta Recovery) Czy ktos sie nie orientuje czy soft IBM tez ma taka gdzies opcje do tworzenia takich plytek ? EDIT Jest jakas opcja typu "Create Recovery media" - uwtorzyla mi dwie plytki DVD wiec chyba to jest o co mi chodzili czyli plytki ktore na pusty dysku utworza partycje ukryta a z ktorej zainstaluje system windows itp. Edytowane 1 Marca 2007 przez Mr.Martin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...