Skocz do zawartości
Czechu

Spalona plyta i co dalej?????

Rekomendowane odpowiedzi

ELo wszystkim. tak sie sklada ze calkiem niedawno z nudów zacząłem sie bawić i niechcący dotknąłem gołego kabelka od zasilania wiatraka z płyty głównej (+12V) do obudowy i proc wraz z płytą poszły się jeeeeee :) no zepsuły sie heheeh poszły z dymem:)

proca wymieniłem bo był na gwarancji ale co zrobić z płytą? szkoda wyżucić:) koze ma ktos jakies pomysły? płyta nie jest totalnie walnięta, jak wszystko powkładam to zachowuje sie tak ze system startuje tzn. dyski startują, płyta się wlącza kontrolka na karcie sieciowej i na płycie się świeci ale nic sie nie pojawia na monitorze :) hehe

moze macie jakies pomysły co do tego co by z nią zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze wystarczy wymienic kostke biosu moze to ona padla kiedys tak zalatwilem abita bh6 nie wcisnalem do konca wtyczke od zasilannia plyty i spalil sie wlasnie bios az blekitny plomien zaczal sie na nim palic :) pamietam ze wymienilem inna kosc biosu i plyta dzialala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety to nei jest kość biosu. Dawałem tą płytę dwum nauczycielom, ktorzy są dobrymi elektronikami i stwierdzili ze to coś z zasilaniem płyty, prawdopodobnie jakiś kondensator lub mostek ew. tranzystor.

czy opłaca sie coś jeszcze z nią kombinować? to jest ECS K7VZA 3.0.

moze servis? ale pewnie naprawa przezyzszy koszt nowej płyty.

a moze sprzedać ją na części? jesli tak to ile można by za nią wziąc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezli to kondensator to nie jest problem go wymienic dla elektronika on rowniez znajdzie ktory to ale czy jest sens sie w to bawic gdyby to byl taki asus za 800zl to tak :)) hmmm ciezko mi cos doradzic nie spotkalem sie nigdy z czyms takim jak sprzedaz MOBO na czesci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...