WoDzU_2 Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Oto mój konfig (ogólnie, bo kazdy wie, o co chodzi): 3000+ Orleans AM2 1,8@2,93 GHz M2N-E 2x256 DDR2 Kingmax 533 MHz :lol2: 7600 GT Gigabyte To starczy. I teraz stoję przed takim problemem: nie wiem, czy zmienić RAM na 2x1 GB Goodram PRO na D9, czy sprzedać mobo i procka, i kupić nową płytę i proca C2D, zostawiając stare RAMy. Co się bardziej opłaca? Kusi mnie przejście na C2D, jednak dalej miałbym malutko jak na dzisiejsze czasy RAMu. Poza tym istnieje nadzieja, że nowe procki AMD-ATI będą lepsze i wydajniejsze od C2D ;). (Mam nadzieję, że AMD znowu odzyska pozycję lidera na rynku). Co mi radzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Lepiej kupić ram. Co ci z C2D jak masz taką znikomą ilość ramu, do tego pamięć ci będzie ograniczała oc proca, no chyba, że kupisz jakieś mobo na nf650 ;) BO na reszcie dobrych płyta na 965 pozostaje tylko dzielnik 1;1 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoDzU_2 Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Też tak właśnie myślę, że 2 GB RAMu dają mi więcej. No a jak AMD wypuści nowe procki 2-rdzeniowe, to się proca wymieni. ;) PS. I wbrew temu, co wiele osób mówi o M2N-E: płyta jest naprawdę dobra, proca można nieźle wykręcić, co się u mnie potwierdziło, a RAMy wystarczy dobrze dobrać (np. Goodramy PRO) i można je jeszcze na M2N-E wykręcić. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Lepiej ram a potem kupic taniego dwujajowca od amd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Dobrze pisza.Sama zmiana ramu na 2x1GB,da juz niezly komfort pracy(na 512 to on sie dusi,nie mowiac juz o grach).A pozniej dwa jajka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoDzU_2 Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Wielkie dzięki za rady. Sam właśnie tak myślałem, a wasze opinie mnie w tym utwierdziły. ;) A poza tym różnica w grach między C2D, a Athlonem będzie (bardzo) minimalna. Mam też nadzieję, że niedługo wyjdą nowe procki pod AM2. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...