Davka Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Witam Przeszedłem z Neo 640 na 6Mbit i czasami mi rozłącza połączenie (co pare godzin) na modemie D-Link DSL-300G+. Na Sagemie nie sychronizuje się w ogóle. Jaki modem będzie trzymał lepiej połączenie niż ten DLink? Lucent CellPipe, Siemens 4100 czy ZyXEL Prestige 645M? A może jeszcze inny w przyzwoitej cenie (mam osobny ruter)? Takie miałem parametry na Neo 640: Margin: 34 Attenuation: 28 Teraz nie moge sprawdzić bo w DLinku chyba nie można a Sagem nie łapie synchro. Nie chce schodzić z 6Mb na 2Mb bo podoba mi się ta prędkość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Jak sagem nie łapie Ci synchro to masz problem - ogólnie najlepszy modem jeżeli chodzi o tolerancję (z usb). Całkiem dobre są tez speedtouch 510/516/546 ale to są router/bridge (546 tylko router) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davka Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 No ja szukam modemu z wyjsciem Ethernet. Ten DLink widać dużo lepszy od Sagema skoro trzyma połaczenie (teraz np 4h). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Pentagram za ok 150zł od 3-4 miesiecy nie zawiesił sie ani razu http://www.mmv.pl/produkty_new/szczegoly.p...p;id_produktu=8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 (edytowane) http://www.allegro.pl/item168801875_siemen..._neostrada.html Sprawdzony, porządny modem/router. W trybie bridge działa bezawaryjnie. Edytowane 21 Lutego 2007 przez lgolebio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davka Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Dostałem info od człowieka z TP że wczoraj był jakiś upgrade firmware'u na centrali i to mogło być przyczyną. Na razie połączenie trzyma 18 godzin. Może to było to :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Raczej u nich problemy. U mnie kiedyś też tak było że ni szkło nawiązać synchronizacji, okazało się że mieli problemy na linii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...