Skocz do zawartości
ZbiR

Abit Kn9 Czy Dfi Infinity Nf Ultra Ii-m2

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar sprawić sobie nowy sprzent. Chce kupić:

Athlon 64 X2 3800+

Radeon X1950Pro

2x GoodRam 512MB PC667 CL5

i mam dylemat jaką do tego mobo kupić. Zastanawiam się nad DFI Infinity NF Ultra II-M2 lub nad dwoma ABIT-ami: KN9 ULTRA i KN9-S.

Co lepiej kupić? Wszelkie sugestie mile widziane jak również inne propozycje co do mobo. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar sprawić sobie nowy sprzent. Chce kupić:

Athlon 64 X2 3800+

Radeon X1950Pro

2x GoodRam 512MB PC667 CL5

i mam dylemat jaką do tego mobo kupić. Zastanawiam się nad DFI Infinity NF Ultra II-M2 lub nad dwoma ABIT-ami: KN9 ULTRA i KN9-S.

Co lepiej kupić? Wszelkie sugestie mile widziane jak również inne propozycje co do mobo. :wink:

Zadne KN9-S, ani KN9 Ultra. Z KN9 series tylko KN9 zwykłe. Bierz DFi jeśli chcesz mieć HTT powyżej 350 i straaasznie głośny wiatrak, lub ABITa KN9 zwykłego jeśli zadawala cię HTT 300-350 i chcesz mieć pasywne chłodzenie. Ja pod koniec miesiąca kupuje też podobnego kompa (tylko grafa Palit Sonic 7600GS i RAMy GoodRAMy Pro 1GB D9GMH) i po długich namysłach wybrałem ABITa. Aha nie bierz GoodRAMów zwykłych bo gryzą się z DFi i z ABITem podobno też

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Dlaczego tylko zwykłe? :?

micitek powiedz coś więcej o twojej mobo.

Zwykle Abity KN9 bo to jest na NF4 a nie problematycznym , niepewnym i nie bardzo stabilnym NF5xx.

A co do DFI..ona gryzie sie wlasnie ze zwyklymi Goodramami i tak samo z Gigabyte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaprzeczam, Goodramy z Abit KN9 sie nie gryza! ale w tej cenie lepiej wziac A-data - A-Data (NIE A-Data - V-Data) bo goodram na 720 u mnie nie chodzi, a A-data na 800 leci(wersja 667 oczywiscie)

A co do samej plyty, to jak mowili poprzednicy, jak wymagasz niewiadomo jakiego htt i stabilność to DFI, jezeli chcesz "tylko" dobrze podkręcać i stabilność to Abit

Obie są dobre, ja ze względu na cenę, dostępność oraz ciche chłodzenie wybrałem Abita.

Pozdrawiam

Edytowane przez bleys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DFI nie gryzie się z GR 667MHz!

ZbiR - teraz proc lata 250x8, było ponad 320x? i wszytsko działało bez najmniejszych problemów. BTW hard-mod na SLI nie jest możliwy, bo mostki na chipie są czymś zalane :) chipset oczywiście NForce4 Ultra :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi