Skocz do zawartości
KHysiek

Zasilacz Piszczy :\

Rekomendowane odpowiedzi

Złożyłem sobie właśnie nowy sprzęt - C2D podkręcone, P5B Plus, 7900GTO + Zasilacz Topower 420P7 EZ.

Niestety zasilacz wydaje w czasie pracy pisk o wysokiej częstotliwości, nie jest może głośny ale wyraźnie słyszalny nawet z pewnej odległości. Na słuch stwierdziłem ze wydobywa się z zasilacza (szczególnie z tyłu go słychać). Początkowo wydawało mi się że to jeden z wentylatorów (łożyska kulkowe), ale zatrzymywałem wszystkie a coś dalej piszczy. Miałem wymieniany zasilacz na drugi egzemplarz i dalej jest to samo. :mur:

Czy to możliwe że to wina konstrukcji tych zasilaczy? Mimo wszelkich dobrych opinii o Topowerach one mi zalatują tandetą jednak :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FAQ :!: leniu

Piszczenie cewki już "przerabiałem" w serwisie, ona piszczy, a właściwie cyka, cichutko i nawet wtedy gdy komp nie jest właczony, 'moje' piszczenie jest podczas pracy i jest o wiele głośniejsze. Coś jak wentylator na kulkach.

A jeśli to faktycznie cewka to niby jak miałbym ją "naprawić" wg FAQ nie tracąc gwarancji ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to chodziło mi o odpowiedź na pytanie czy:

Ten model tak ma (420P7) ?

czy może

Taki jest "styl" konstrukcji firmy Topower ?

czy też

Takie są wszystkie (albo większość) zasilaczy z A-PFC ?

Bo nie zamierzam go rozbierać, używałem niecały tydzień - wolę sprzedać i kupić inny jesli to coś rozwiąże.

PS. No i jeszcze pytanko czy to może płyta piszczeć (tzn przetwornica), bo jest położona przecież tuż przy zasilaczu i kto, wie, choć to mało prowdopodobne.

Edytowane przez KHysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odepnil zasilacz od plyty glownej i wszytkich urzadzen i go wlacz.

Moj huntkey hk 350AP tez ma mysze i swierszcza w srodku. Dzieje sie tak tylko po wylaczeniu komputera. Nie wiem czy kazdy huntkey tak ma ale sprobuje go wymienic na taki ktory ciszej daje o sobie znac bo czasem po wylaczeniu slychac go wyraznie. 2 lata gwarancji wiec nie chce mi sie czekac tyle zeby go zalac silikonem. Moze go wymienie na chiefteca gps 450. Nie wiem tylko ile bedzie trwac okres kiedy wydadza mi nowy zalicza bo komputer jest mi potrzebny. Moze sprobuje najpierw wygluszyc obudowe mata korkowa samoprzylepna

Edytowane przez bekriss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi