Skocz do zawartości
860lacov

Skąd Sterowniki Do Asus A6jc Pod Vistę

Rekomendowane odpowiedzi

Przed instalacją visty chciałbym ściągnąć wszystkie sterowniki do mojego sprzętu.

Na stronie nvidii napisali, że sterowników do Gf Go 7300 trzeba szukać na stronie producenta. Problem z tym, że ostatnie sterowniki wydane przez asusa są sprzed roku.

Na guru3d znalazłem coś takiego

Nvidia driver

Są tam sterowniki do Gf z serii 7, ale nie wiem czy są kompatybilne z notebookowymi kartamie. Jak to sprawdzić?

Jeśli te ww są nie odpowiednie to proszę o pomoc w szukaniu dobrych sterowników.

Jeśli chodzi o chipset to znalazłem coś na stronie intela

Intel

Czy to będzie

INF Update Utility [iNFINST_AUTOL.EXE]

Czy może, coś innego z tej strony?

Karta dźwiękowa

Do audigy sterowniki na stronie creative'a to tylko beta wiec chyba nic się z tym nie poradzi.

Do realtek'a sterowniki są na stronie producenta więc jest ok

Co do reszty sprzętu jak czytnik kart czy wifi to mam nadzieje, że vista da radę. Sądzę jednak, że z ACPI będzie ciężko.

Mam też modem Sagem f@st 800. Na jakiejś stronie napisali, że wystarczy przed próbą instalacji włączyć tryb zgodności z win xp sp2

Podsumowując największy problem mam z grafiką i chipsetem. Także te 2 sprawy są dla mnie priorytetem.

Z góry dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed instalacją visty chciałbym ściągnąć wszystkie sterowniki do mojego sprzętu.

Na stronie nvidii napisali, że sterowników do Gf Go 7300 trzeba szukać na stronie producenta. Problem z tym, że ostatnie sterowniki wydane przez asusa są sprzed roku.

Na guru3d znalazłem coś takiego

Nvidia driver

Są tam sterowniki do Gf z serii 7, ale nie wiem czy są kompatybilne z notebookowymi kartamie. Jak to sprawdzić?

Jeśli te ww są nie odpowiednie to proszę o pomoc w szukaniu dobrych sterowników.

http://www.laptopvideo2go.com/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem wczoraj viste x64 pl

Przy instalacji sterowników z podanej wyżej strony nie wykrył driverów do gf go 7300. Zainstalowałem od 7300 gt i działa, ale dalej szukam tych właściwych.

Jeśli chodzi o resztę to nie mogę znaleźć sterowników do ACPI.

Bluetooth sam się zainstalował :), a z wifi mam problem taki, że coś nie bardzo chcą sięsterowniki instalować

Edytowane przez hot_lopez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszedłem dziś na stronę asusa i odpaliłem dział download.

Moim oczom ukazały się nowe sterowniki do mojego A6JC

Niestety tylko kilka z nich jest do visty 64bit

Reszta jest do 32 bitowej wersji systemu.

Czy da się w jakiś sposób zainstalować sterowniki z 32bit do 64bit?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie takie proste :)

Jakiś czas temu zainstalowałem vistę, ale do wersji x64 nie było sterowników.

Teraz jadę na XP i chcę mieć wszystkie driver'y przed instalacją visty.

Mam 1gb ramu więc trochę mało, także raczej trochę przetestuję i wrócę do XP z tym, że chcę żeby wszystko działało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi