sobih Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 czeka mnie zmiana platformy i nie wiem ile srebrnikow szykowac i na co <_< . zielony mocno jestem w c2d. zakladam ze bede mogl wybrac sobie jednego z 4-5 sztuk e6600, ramki chcialbym tez kupic szybsze, latajace co najmniej 1000 na cl4. zalezy mi na dobrym oc i dobrym wyposazeniu mobo, koniecznie wifi, wiecej niz 4 sata, raid itd. na sli nie zalezy mi zupelnie, nie planuje w zadnym przypadku. co byloby najsensowniejsze? czy pakowac sie w p5n32/striker czy cos sprawdzonego na intelu? dziekuje za wszystkie opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Jak już P5N to wersja E na NForce650i - kosztuje ~ 430 zł , FSB 500+ Mhz . Co do ramu - wystarczy spokojnie DDR2 800 a nawet 667 , w grach i tak nie zauważysz różnicy , to samo w systemie . A z chipsetami intela to np. Asus P5B Deluxe lub Asus P5W64 WS PRO lub Gigabyte DS3,DS4 lub DQ6 . A zaoszczędzoną kasę dołożysz do czego innego. Jak się pakujesz w E6600 , to warto też brać 8800GTS/GTX . Do tego 2x1GB np. A-Data Vitesta . W normalnym sklepie raczej sobie nie wybierzesz selekta E6600 - tego możesz dostać na forum ( Piter zdajsie robi selekcję ) . Generalnie na zestaw z E6600 trzeba liczyć od 4 500 zł wzwyż . BTW . na górze masz przyklejony post o zestawach made by sysak - looknij tam do zestawu za ~ 6 000 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...