Skocz do zawartości
Mr.Martin

Opcje Zasilania W Ibm Lenovo X60

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Powiedcie mi jakie wartosci opcji zasilania (jakie wartosci czasowe) ma opcja "Think Pad Dafaut " w opacjach zasilania przy pracy z zasilacza i przy pracy z baterii ? ( niestety moja kochana zona zaczela sie bawic i pozmieniala te wartosci na inne a ja bym chcial je przywrocic do takich tzw fabrycznych w tej opcji)

Drugie moje pytanko to dotyczy tez zasilania.

Chcialbym stworzyc swoj profil zasilania ( przy zasilaniu sieciowym i bateryjnym) - powiedcie jakie czasy najlepiej ustawic dla pracy z zasilacza a jakie dla pracy z akumulatora ? ( laptop jest podlaczony do stacji dokujacej doktorej jest podpiety monitor , klawiatura , mysz - na ogol pelni on role zwyklego komputera w pracy i dziala na zasilaczu ale czasami jak jade na jakas kontrole to go zabieram i wtedy dziala na baterii aby u kontrolowanego wypelnic jakis protokol kontroli i wydrukowac)

A mam jeszcze jedno pytanko tym razem dotyczace baterii - otoz mimo ze dzialam caly czas w pracy na zasilaczu ( na baterii moze tylko z dwa razy) to stopien naladowania beterii jest 99% zamiast 100% tak jak to bylo na poczatku ( laptop ma kilka tygodni). Czy mozna jakos przywrocic znowu do tych 100% , czy moze te 99% to normalna sprawa i lepiej tak zostawic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Powiedcie mi jakie wartosci opcji zasilania (jakie wartosci czasowe) ma opcja "Think Pad Dafaut " w opacjach zasilania przy pracy z zasilacza i przy pracy z baterii ? ( niestety moja kochana zona zaczela sie bawic i pozmieniala te wartosci na inne a ja bym chcial je przywrocic do takich tzw fabrycznych w tej opcji)

Drugie moje pytanko to dotyczy tez zasilania.

Chcialbym stworzyc swoj profil zasilania ( przy zasilaniu sieciowym i bateryjnym) - powiedcie jakie czasy najlepiej ustawic dla pracy z zasilacza a jakie dla pracy z akumulatora ? ( laptop jest podlaczony do stacji dokujacej doktorej jest podpiety monitor , klawiatura , mysz - na ogol pelni on role zwyklego komputera w pracy i dziala na zasilaczu ale czasami jak jade na jakas kontrole to go zabieram i wtedy dziala na baterii aby u kontrolowanego wypelnic jakis protokol kontroli i wydrukowac)

A mam jeszcze jedno pytanko tym razem dotyczace baterii - otoz mimo ze dzialam caly czas w pracy na zasilaczu ( na baterii moze tylko z dwa razy) to stopien naladowania beterii jest 99% zamiast 100% tak jak to bylo na poczatku ( laptop ma kilka tygodni). Czy mozna jakos przywrocic znowu do tych 100% , czy moze te 99% to normalna sprawa i lepiej tak zostawic ?

ThinkPad Default... :)

Kolejno od gory,

na baterii

Never

Never

5

3

5

Never

na zasilaczu

Never

Never

25

20

Never

Never

Co do wlasnych profili...

Ja mam tak...

Bateria...

Never

Never

1

3

5

Never

Zasilacz

Never

Never

5

Never

Never

Never

Co do stanu baterii...

IBM ma taki madry soft do zarzadzania energia, ze baterie zacznie ladowac dopiero gdy poziom jej naladowania spadnie ponizej jakiegos tam ustawionego poziomu...

Zakladka Battery Information - przycisk Battery Maintenance...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz

wlasnie wszedlem w panel sterowania / opcje zasilania / (zakladka "schematy zasilania")

i u mnie sa po 4 opcje to kazdego zasilania

do zasilacza :

- Wstrzymanie systemu

- Hibernacja

- wylacz monitor

-wylacz twarde dyski

tak samo jest obok przy zasilaniu bateryjnym

Skad ty masz az 6 pozycji ?

Edytowane przez Mr.Martin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz

wlasnie wszedlem w panel sterowania / opcje zasilania / (zakladka "schematy zasilania")

i u mnie sa po 4 opcje to kazdego zasilania

do zasilacza :

- Wstrzymanie systemu

- Hibernacja

- wylacz monitor

-wylacz twarde dyski

tak samo jest obok przy zasilaniu bateryjnym

Skad ty masz az 6 pozycji ?

Uzywasz softu IBM???

Chyba nie w tym miejscu szukasz...

Masz ikone baterii ze wskaznikiem naladowania na pasku zadan?

Ale nie te windowsowa, tylko taka duza zielona...

Dołączona grafika

http://eris.rpg.pl/~spiderman/spider/Power_Manager.jpg

Tutaj masz wszystko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzywasz softu IBM???

Chyba nie w tym miejscu szukasz...

Masz ikone baterii ze wskaznikiem naladowania na pasku zadan?

Ale nie te windowsowa, tylko taka duza zielona...

Dołączona grafika

http://eris.rpg.pl/~spiderman/spider/Power_Manager.jpg

Tutaj masz wszystko...

a jeszcze raz dzieki , teraz juz wszystko wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi