Maks! Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Witam, Kupiłem ostatnio Venice e3 3000+ i mam problem, wcześniej miałem Winchestera 3200+, procek śmigał na 2400mhz oraz ramy na 450mhz w dualu. (kość kingstone i infineon) Teraz po wymianie procesora mam problem z ramem, otóż kości nie chcą działać razem dualu, zmieniałem timingi, przekładałem kości, nawet od kumpla pożyczyłem hynixy 2x512 i też w dualu komp wariuje, system niby się ładuje, ale zaraz po załadowaniu blueskrin. Spotkał się ktoś z takim czymś? Może to coś z kontrolerem pamięci na procesorze? Nie wiem za bardzo czy to nie czasem wina Asrocka, procesora, pamięci to chyba nie bo zmieniałem.. chyba, że pamięci koniecznie muszą być identyczne, zawsze miałem różne i jakość działały.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZooM Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 muszą być identyczne, miałeś farta że tamte działały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 muszą być identyczne, miałeś farta że tamte działały Nie musza być identyczne... Miałem w sumie jakieś 16 kostek pamięci, nigdy nie były identyczne i zawsze śmigały. Nawet mając 2x256 Elixira + 2x512 Hynixa - tez śmigały w dualu :mur: Co do problemu z topicu to IMO kontroler w procku jest walnięty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 (edytowane) Miałem Gigabyte nf3 kostki byly różne i dual działał ok - Sempron3000+, potem Asrock dualsata2 gdzie miałem kilka rożnych kości i też nie było problemow na Sempronie 3000+/ Athlonie 3200+. Teraz mam tego nieszczęsnego Venice 3000+ e3 i mam problemy, a niby posiada najelpszy kontroler.. przydałoby się jeszcze procesor sprawdzić, z takimi samymi kośćmi może ten typ tak ma, że działa dobrze tylko z takimi samymi kostkami... wygląda mnie to na jakiś defekt na procku... teraz znowu pracuję na Athlonie 3200+ ale jak dla mnie to żadne rozwiązanie :( Co do single channel to potrafią razem niby działać, ale trzeba podnieść napięcie dla pamięci i po czasie system i tak się wykrzaczył, w weekend będę miał więcej czasu to porobię testy może załatwię identyczne kości, ale wątpie aby to pomogło... Edytowane 22 Lutego 2007 przez Maks! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polls Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Wygląda to na walnięty kontroler w procku :( czyli kupiłeś bubla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Niestety też mnie się tak wydaję, sprzedawca twierdzi, że na takiej samej płycie dzialał mu dual... hmmm, wkładam innego procka Athlona 3200+ wcześniej miałem Semprona 3000+ i z dualem, przy tych samych kościach nie było najmniejszego problemu, a teraz na E3, ktory niby ma mieć najlepszy kontroler pamięci, 2 kości w single czy dual nie chcą działać... jeszcze raz zmontuję sprzęt, a nóż pomoże.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...