Bomarek Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) Teraz dostałem chyba nowy, tamte były z 2005r 46 tydzień Serwisant powiedział ze wymienił w nim kość pamięci flash oprogramowanie ver. 1.1 Monitor wygląda jak nówka w oryginalnym opakowaniu. Nie będe instalował eztune. Podejrzewam że wina leży po stronie Visty, tak samo załatwiłem sobie odtwarzacz mp3 MPio FL100. pod XP było wszystko ok pod Vistą podczas wgrywania plików mp3 do odtwarzacza ten po tym zabiegu już się nie obudził. Paczka z monitorem kursowała w ekspresowym tempie, ostatnia wysłka w piątek a dzisiaj monitor o 13 na biurku. Zero problemu z kontaktem, muszę powiedzie ze mam bardzo pozytywne odczucia o firmie Funtech. Edytowane 2 Października 2007 przez Bomarek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_zibi_ Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Ja też mam z funtechu. Jeśli ktoś chce kupić poprzez allegro to chyba najlepiej będzie u nich. Z tego co wiem wszystkie gatewaye sprzedawane w Polsce są od nich. Jedyny serwis w Polsce też jest u nich. Dlatego zakup w funtechu wydaje się najpewniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) Od czego jest ten Eztune i czego tak czesto uwala DVI? Edytowane 2 Października 2007 przez wladziu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juziu Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Za każdym razem dostawałeś nowy monitor ? Ja zamówiłem póki co drugi kabel DVI. Jeżeli to nic nie da to odsyłam monitor. Z tego co pokazuje Everest to mój jest o rok starszy. Ciekawe czy jakoś to segregują czy rządzi przypadek. Chciałem zapytać w serwisie co zrobic z tym DVI ale automatyczna sekretarka każe odsyłać monitor a na emaile nikt nie odpowiada. No kontakt to mają tam mierny ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JARO29 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Jakie funkcje dodatkowe posiada ten monitor,a ktorych brak jest w Samsungu 215tw? Chociażby DCDI, czyli procesor obrazu, który można spotkać w droższych telewizorach lcd. Ma 4 porty USB, samsung nie ma żadnego. W specyfikacji samsunga nie znalazłem też funkcji PIP, którą posiada gateway. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) Juziu mam odmienne zdanie na temat kontaktu z firmą Funtech, załatwiałem wszystko telefonicznie i raz tylko gdy dzwoniłem do serwisu zgłosił mi sie automat. Nie miałem najmniejszego problemu z wymianą i naprawą monitora( wgranie wsadu do epromu). Gdy nie było gumek przeciwpoślizgowy w podstawie monitora po moim telefonie następnego dnia dostarczył mi je kurier 7 . Może miałem szczęście a może to mój dar przekonywania, żyje się już na tym świecie ponad 50 lat i zna sie różne sposoby na załatwianie takich spraw. A jakie to są sposoby to może je poznacie za te kilkadziesiąt lat. Edytowane 2 Października 2007 przez Bomarek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARobert Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Gdy nie było gumek przeciwpoślizgowy w podstawie monitora po moim telefonie następnego dnia dostarczył mi je kurier 7 . Ja wogole nie stwierdziłem obecności żadnych gumek. W podstawie kawał blachy ale nic gumowego tam nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arciuch Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Witam. Jestem tu po raz pierwszy. Prawdopodobnie jutro będę miał ten monitor. Kupiłem go na Allegro ale raczej od mniejszego sprzedawcy. Zapewnił mnie, że monitor jest bez jakichkolwiek wad. Po krótkich testach z chęcią podzielę się swoimi uwagami oraz jeżeli będzie wszystko OK (mam taką nadzieję) zarekomenduję sprzedawcę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arciuch Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 (edytowane) :banana: Dziś kurier GLS (nie Siódemka) przywiózł monitor. Czekałem w napięciu bo jak wszystkim wiadomo z jakością tych monitorów jest różnie. Odbieram pudło. I tu jest nieźle, bo oryginalne. Fakt, że było zaklejone szarą taśmą ale to mogę zrozumieć. Otwieram pudło. Tu też nieźle, bo oryginalne zabezpieczenia. Wyciągam monitor. Rewelacja!!! Jest w idealnym stanie. Wszystkie kable, sterowniki i gumki antypoślizgowe też :lol: Jestem po pierwszych testach. Pivot idealny, żadnych bad pixel'i. Pierwsze wrażenia naprawdę OK, a pracowałem już z kilkoma panelami i z kilkoma laptopami. Wierzcie mi... nie ma żadnego porównania. S-PVA rulez. Monitorek kupiłem na Allegro od gościa zwanego "ssswolski". Żeby Pivot działał automatycznie przy obracaniu monitora musiałem zainstalować nowszą wersję ezTune niż ta, którą dostałem z monitorem. Wersja 1.00 nie obsługiwała mojej karty graficznej GF6200TC. Zainstalowałem wersję 1.42 i wszystko śmiga :) [05.10.2007] Sprawdziłem też hub USB. System bezproblemowo wykrył nowe urządzenie. Edytowane 5 Października 2007 przez Arciuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czuczi Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Również rozmawiałem tel z tym sprzedawcą i zapewnił mnie iż monitorek był testowany. Zaryzykowałem i zamówiłem. Wrażeniami podziele się w przyszłym tygodniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) Czy kupujac w firmie Funtech i odbierajac u nich na miejscu monitor mozna go tam podlaczyc i sprawdzic jak działa i czy dorze dziala? Edytowane 5 Października 2007 przez sts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arciuch Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Od czego jest ten Eztune i czego tak czesto uwala DVI?EzTune służy do regulacji parametrów wyświetlania i co najważniejsze odpowiada za automatyczną zmianę orientacji ekranu przy zabawie Pivot'em. Ja instalowałem EzTune pod Windows Vista, karta GF 6200 TC. Żadnych problemów, ale musisz zainstalować w miarę nową wersję, bo starsze moga nie supportować Twojej karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 EzTune służy do regulacji parametrów wyświetlania i co najważniejsze odpowiada za automatyczną zmianę orientacji ekranu przy zabawie Pivot'em. Ja instalowałem EzTune pod Windows Vista, karta GF 6200 TC. Żadnych problemów, ale musisz zainstalować w miarę nową wersję, bo starsze moga nie supportować Twojej karty graficznej. Dzieki za informacje, ale czy to mozliwe żeby Eztune uszkodził DVI, jak tak to co zrobic żeby tak sie nie stało po instalacji tego programu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Dzieki za informacje, ale czy to mozliwe żeby Eztune uszkodził DVI, jak tak to co zrobic żeby tak sie nie stało po instalacji tego programu? niemożliwe i tyle :| / przypadek... nie potrzeba instalować żadnego eztune, funkcje pivotu są w sterownikach, co najwyżej nie będzie działał automatycznie tylko po wciśnięciu kombinacji klawiszy, a jak juz ktoś chce koniecznie to wystarczy sama aplikacja PivotPro bez eztune Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) Tak jak bez instalacji EzTune dla samego pivota mozna obejść sie, tak mysle ze do ustawienia parametrów wyswietlania mogłby być przydatny ten program. Czy mozna równie dobrze bez niego poustawiac? Edytowane 5 Października 2007 przez wladziu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Mam pytanie do użytkowników - Natywna rozdzielczość monitora to 1680x1050, czy w niższych rozdzielczościach jakość mocno spada? Gram co prawda niewiele i w dość stare tytuły (CS, fifa, jakieś strategie), ale pewnie mój sprzęt z podpisu nie pociągnie tak wysokiej rozdziałki i będę musiał ustawiać jakąś niższą. Jak wyglądają kąty w pionie? (zamierzam powiesić go na ścianie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Czy mozna równie dobrze bez niego poustawiac? tak jak w każdym dobrym monitorze który posiada menu i przyciski... ponadto są inne lepsze programy do sterowania parametrami monitora jak np Display Tune... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 niemożliwe i tyle :| / przypadek... nie potrzeba instalować żadnego eztune, funkcje pivotu są w sterownikach, co najwyżej nie będzie działał automatycznie tylko po wciśnięciu kombinacji klawiszy, a jak juz ktoś chce koniecznie to wystarczy sama aplikacja PivotPro bez eztune Gdy dzieje się to dwa razy to nie można mówić ze to przypadek. DVI padło mi dwa razy po zainstalowniu eztune, pod kartę podłączony był TV. Po restarcie komputera podczas instalacji eztune jako główny monitor ustawiany był TV a monitor był wyłączony. Po włączeniu monitora w sterowniku graficznym i ustawieniu go jako monitora głównego po restarcie TV ponownie ustawiane było jako monitor główny a po ponownym przełączeniu monitora LCD jako głównego, bezpowrotnie padało wejście DVI. System operacyjny to Vista. Pod tym systemem uszkodziłem także mp3 MPio FL100 podczas wgrywania plików mp3. Nie wiem jak by zachowywał się monitor pod XP, karta graficzna 1950GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 tak jak w każdym dobrym monitorze który posiada menu i przyciski... ponadto są inne lepsze programy do sterowania parametrami monitora jak np Display Tune... A przypadkiem EzTune nie jest programem dedykowanym pod Getewata? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) Gdy dzieje się to dwa razy to nie można mówić ze to przypadek. DVI padło mi dwa razy po zainstalowniu eztune, pod kartę podłączony był TV. Po restarcie komputera podczas instalacji eztune jako główny monitor ustawiany był TV a monitor był wyłączony. Po włączeniu monitora w sterowniku graficznym i ustawieniu go jako monitora głównego po restarcie TV ponownie ustawiane było jako monitor główny a po ponownym przełączeniu monitora LCD jako głównego, bezpowrotnie padało wejście DVI. System operacyjny to Vista. Pod tym systemem uszkodziłem także mp3 MPio FL100 podczas wgrywania plików mp3. Nie wiem jak by zachowywał się monitor pod XP, karta graficzna 1950GT. skoro 3 urządzenia zostały uwalone to jest bardziej prawdopodobne ze TV powodował problemy, wg mnie masz coś na masie TV + problemy z uziemieniem kompa = ryzyko przy podłączaniu czegokolwiek zewnętrznego do komputera ... A przypadkiem EzTune nie jest programem dedykowanym pod Getewata? eztune to tylko nazwa dla gatewaya, program jest robiony przez http://www.portrait.com/ i dla rożnych firm ma rozne nazwy: forteManager (LG), Display Asistant (HP) itd, kliknij sobie tu http://www.portrait.com/us/support/ a zobaczysz rozne loga producentów a program w zasadzie ten sam... gdyby miał on uwalać monitory to problem byłby na skalę światowa :) Edytowane 5 Października 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 gmfriend, czyli sugerujesz zeby nie zasmiecac sobie systemu zadnymi programami na plytkach z zestawu monitora itd., tylko recznie w OSD wszystko ustawiac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) gmfriend, czyli sugerujesz zeby nie zasmiecac sobie systemu zadnymi programami na plytkach z zestawu monitora itd., tylko recznie w OSD wszystko ustawiac?oczywiście ze tak, a jak dotąd obsługiwałeś monitor...? eztune jest strasznie wolny i muli (przynajmniej u mnie), kiedyś miałem zainstalowany ten http://www.nicomsoft.com/dtuner/ jest prosty, szybki, malutki i ma profile... nawet w sterownikach np NV jest podstawowe sterowanie monitora jak jasność kontrast kolor... Edytowane 5 Października 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JARO29 Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Czy kupujac w firmie Funtech i odbierajac u nich na miejscu monitor mozna go tam podlaczyc i sprawdzic jak działa i czy dorze dziala? Można. Trzeba się tylko umówić na konkretny termin. Ja testowałem u nich trzy sztuki i wszystko działało jak trzeba. Wszystkie sztuki w oryginalnych opakowaniach z fabrycznymi zabezpieczeniami i jeszcze pachniały nowością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animkaa Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Hej, Znalazłam to forum bo sama mam od 2 dni monitor Gateway FPD 1975 Wszystko jest super, ale tak jak napisal koleś w opiniach na proline - przydałyby sie sterowniki i oprogramowanie do pivota :) Czy ktos z Was buszował po stronie gateway? Ja buszowałam ale moj angielski uniemozliwia mi znalezienie tych dwoch rzeczy- sterownikow i oprogramowania- a z tego co pisal gosc w opiniach to tam są. Czy ktos moze sciagal oprogramowanie do pivota? bede wdzieczna za pomoc. marzena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUMER23 Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Czy kupujac w firmie Funtech i odbierajac u nich na miejscu monitor mozna go tam podlaczyc i sprawdzic jak działa i czy dorze dziala? :-P Dzwonisz do nich i cię zapisują na odbiór osobisty konkretnego dnia i o konkretnej godzinie :D Wiem bo sam w piątek odbierałem osobiście monitor został podłączony bez problemów ( nóka prosto z fabryki -orginał karton w ciapki ,wszyskie kable ,instrukcja obsługi , oraz płytka z oprogramowaniem do pivota -szkoda tylko że nie ma kabla dvi ale to nic .) :lol: oraz dowiedziałem się od sprzedawcy że będą posiadali w sprzedaży orginalne głośniki do tego modelu w połowie listopada -podobna świetna sprawa B-) Monitorek sprawuje sie rewelacyjnie wszystko działa ,pivot prosciutki kolorki żywe poprostu igła jakich mało. B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Juz sie umówiłem na poniedziałek. Szkoda że poprostu nie mozna podjechać w każdej chwili i zakupic monitora bo bym juz go miał na weekend, no i powinni kabel DVI sprzedawać do tego monitora. Także relacjie z wrażeniami z użytkowania mojego pierwszego lcd zdam w tygodniu. Do tej pory widziałem kilka lcd np Samsung 19 cali panorama na matrycy TN obraz ładny smużenia nie widziałem jedynie w NFSmw te samochodzy takie szerokie są czy w tym Gateway tez tak bedzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juziu Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Juz sie umówiłem na poniedziałek. Szkoda że poprostu nie mozna podjechać w każdej chwili i zakupic monitora bo bym juz go miał na weekend, no i powinni kabel DVI sprzedawać do tego monitora. Także relacjie z wrażeniami z użytkowania mojego pierwszego lcd zdam w tygodniu. Do tej pory widziałem kilka lcd np Samsung 19 cali panorama na matrycy TN obraz ładny smużenia nie widziałem jedynie w NFSmw te samochodzy takie szerokie są czy w tym Gateway tez tak bedzie? Jesli NFS obsługuje rozdzielczości panoramiczne (np 1680 x 1050) to bedzie ok, ale jeśli mu ustawisz zwykłe np 1024 x 768 to moze w zależności od tego jak masz ustawione w OSD monitora a) rozciągnąć obraz na boki (szerokie samochody) b) grać z czarnymi paskami po bokach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 jedynie w NFSmw te samochodzy takie szerokie są czy w tym Gateway tez tak bedzie?tu masz rozwiazanie co zrobic zeby nie bylo ;p http://www.widescreengamingforum.com/forum...opic.php?t=2276 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Hej, Znalazłam to forum bo sama mam od 2 dni monitor Gateway FPD 1975 Wszystko jest super, ale tak jak napisal koleś w opiniach na proline - przydałyby sie sterowniki i oprogramowanie do pivota :) Czy ktos z Was buszował po stronie gateway? Ja buszowałam ale moj angielski uniemozliwia mi znalezienie tych dwoch rzeczy- sterownikow i oprogramowania- a z tego co pisal gosc w opiniach to tam są. Czy ktos moze sciagal oprogramowanie do pivota? bede wdzieczna za pomoc. marzena podobny model do 1985 którego używam ale inna matryca -sterowników nie potrzeba i monitor instaluje się jako PlugnPlay -pivot obsługiwany jest ręcznie i zmiana orientacji ekranu najlepiej w sterownikach albo za pomocą programu PivotPro Oprogramowanie które jest na płytce uzyskuje się tutaj: http://www.portrait.com/dtune/gwy/enu/upgrade.html trzeba wypełnić formularz i można ściągnąć pełne najnowsze wersje (nie demo/trial) EzTune+PivotPro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 (edytowane) Lub tu DivShare File - eztuneSetup.rar EzTune+PivotPro. Edytowane 7 Października 2007 przez sts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...