naxt Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 (edytowane) Dokladnie jak mowisz.. Ja mam identyczna sytuacje i jutro tez odsylam, skoro inni maja dobrze podswietlone to dlaczego ja placąc jak za pełnosprawny mam dostawac bubla?inni maja dobrze podswietlone bo mieli duzo szczescia,niestety wiekszosc tych monitorów to buble z wadami jak nierowne podswietlenie matrycy,miałes pecha zapewniam cie nie tylko ty,pochwal sie nastepna sztuka bo sam jestem ciekaw co ci sie trafi,zawsze masz 15% ze trafi sie monitor bez zadnej skazy,wady. Edytowane 16 Października 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Wiesz, naxt, to juz sie troche nudne robi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 (edytowane) Wiesz, naxt, to juz sie troche nudne robi...no ok,musialem to napisac bo ostatnio obejrzalem 5 sztuk tego monitora i kazdy mial usterki go dyskwalfikujace,ale dobra juz koncze z krytyką,w koncu trafiaja sie tez dobre egzemplarze.Rozumiem ze jestes wlascicielem tego monitora i stad ta irytacja,ale tobie sie trafila pewnie dobra sztuka i nie masz powodów do narzekan Edytowane 16 Października 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 (edytowane) Wiesz, naxt, to juz sie troche nudne robi...A dlaczego ma być cicho skoro, mowi jak jest? Jak to wina firmy ktora leci w kulki to nie ma co tutaj ukrywac. A z rozmyciem na tym monicie jako jeden z nielicznych mial racje. Swoja drogą mam nadzieje ze nie bede 5 razy czekal na sprawny monitor... Edytowane 16 Października 2007 przez wladziu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 (edytowane) A dlaczego ma być cicho skoro, mowi jak jest? Jak to wina firmy ktora leci w kulki to nie ma co tutaj ukrywac. A z rozmyciem na tym monicie jako jeden z nielicznych mial racje. Swoja drogą mam nadzieje ze nie bede 5 razy czekal na sprawny monitor... nie daj sie ,wymieniaj do skutku, a jak sie nie trafi dobry egzemplarz to zarzadaj wzrotu kasy.Za taka kase chyba mozna oczekiwac w 100% sprawnego produktu Edytowane 16 Października 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 A dlaczego ma być cicho skoro, mowi jak jest? Jak to wina firmy ktora leci w kulki to nie ma co tutaj ukrywac. A z rozmyciem na tym monicie jako jeden z nielicznych mial racje. Swoja drogą mam nadzieje ze nie bede 5 razy czekal na sprawny monitor... Czy ja powiedzialem, ze ma byc cicho? Skadze znowu. Tyle ze jak przejrzysz jego posty, to zobaczysz, ze praktycznie w kazdym pisze dokladnie to samo. Nie zabraniam nikomu konstruktywnej krytyki, ale IMHO naxt z pisaniem w kazdym poscie ze Gateway to bubel i zlom juz troche przesadza i, w pewnym sensie, oslabia sile swoich rzeczowych argumentow (bo osoby regularnie czytajace ten topic moga zaczac zlewac jeo posty na zasadzie "i tak wiem co tam napisze"). Tyle mojego ;) Rozumiem ze jestes wlascicielem tego monitora i stad ta irytacja,ale tobie sie trafila pewnie dobra sztuka i nie masz powodów do narzekanJak widac w sigu, jestem posiadaczem, ale moje znudzenie wynika po prostu z tego, ze powtarzasz sie jak zdarta plyta ;) Moglbym sobie ponarzekac na swoj monitor - ze mam badpixela, ze jak przyloze do niego ucho to slysze piszczenie, ze przyciski od OSD sa w dziwnym miejscu - ale bylaby to z mojej strony hipokryzja, bo rzeczy te mi juz kompletnie nie przeszkadzaja (badpixela przestalem zauwazac po tygodniu, piszczenie ejst na tyle slabe, ze i tak z normalnej odleglosci go nie slychac, OSD ustawilem i tak zostalo). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Gdzie najlepiej kupic ten monitor zeby nie trafic na bubla? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Upolowac jeden z kilku egzemplarzy , ktore pozostaly na sklepowych polkach z legalnej dystrybucji ;) Oooo chyba w komputroniku byla dostawa bo niedawno byla mala ilosc a teraz duza dostepnosc: http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/Gat...pelny,id,37379/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 a czym różnią się te komputronikowe od tych z allegro oprócz wyższej ceny? jakością na pewno nie... :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 A te z allegro to przypadkiem nie sa refurbishe , ktore ktos na zachodzie rozpakowal uzyl i odeslal do sklepu (u nich te 10 dni dziala "nieco" inaczej niz u nas) bo mu sie nie spodobaly? To by tlumaczylo po pierwsze czemu chodza po 1100-1200 kiedy nawet w proline nie zchodzily ponizej 1250 a po drugie ilosc odrzutow. No bo chyba nie sadzicie ,ze jedna z najwiekszych firm na swiecie pozwolilaby sobie na na 80% odrzutow w serii produkcyjnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 (edytowane) nie będę po raz kolejny swoich domysłów wypisywał bo nie mam żadnego źródła które je potwierdza. a gdzie nie zadzwonisz to Ci powiedzą, że monitory są nowe prosto od producenta. co ciekawe Gateway już ich chyba nie produkuje... :) Edytowane 18 Października 2007 przez _Dugi_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Gateway nadal je produkuje, albo ma sensowny zapas, bo w usa sa bez problemu do kupienia nowki za $480. gateway kolejne starcie: 8:33, dzwonek do drzwi, kurier 7ki Pan Krzysztof przynosi drugi monitorek. odczekalem godzinke, wzialem sie za podlaczanie. 1. piszczy jak cholera nadal. nie rzebym byl jakis upierdliwy, ale jak cos piszczy tak jak piszcza np cewki, to dzwiek jest nieprzyjemny i z pol metra meczy uszy. co zabawne w tym egzemplarzu piszczenie ustaje przy jasnosci 90+ (poprzedni 85+). 2. uwalone DVI - dalszy komentarz zbedny. 3. po VGA sprawdzilem podswietlenie - jest rowno, tylko co z tego... spakowalem, zadzwonilem po kuriera i byl tak uczynny, ze za godzine odbierze to co dzisiaj przywiozl... zadzwonilem do funtechu, opierd&(&^, pan handlowiec upewnial sie czy jestem pewien ze DVI jest uwalone (no kurna, jak na 2 kablach ktore wczesniej dzialaly nic nie bangla, wymuszenie zrodla obrazu rowniez nic nie daje, to jak ma dzialac jak jest z[ciach!]e). wysmarowalem kolejna laurke z zauwazonymi wadami, kolejna kartke 'PILNA WYMIANA' i czekam na kuriera. do uslyszenia w okolicach wtorku - jak sie postaraja, to wtedy powinienem dostac 3 egzemplarz. @Michaelius - wszystkie gatewaye w polsce to refubrishe, nie wazne gdzie kupisz i tak musialy wyjsc z sulejowka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Gateway nadal je produkuje, albo ma sensowny zapas, bo w usa sa bez problemu do kupienia nowki za $480.Skoro ich nie wymieniają na stronie internetowej (pół roku temu jeszcze był) to raczej zaprzestali produkcji. A na stanach magazynowych pewnie jeszcze jest. do uslyszenia w okolicach wtorku - jak sie postaraja, to wtedy powinienem dostac 3 egzemplarz.Gratuluje cierpliwości - ja tyle nie miałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 jak za 3cim razem dadza [gluteus maximus] zabieram kase i kupuje cos innego. tyle ze bede sie grubo zastanawial, bo cholernie zalezalo mi na wejsciach i praktycznie zaden inny monit na rynku nie ma tylu. zobaczymy czy pan TN handlowiec z funtechu tym razem sie wykaze, czy tez znowu dostane padake i bede zapewniany ze przed wysylka monitor byl sprawdzany... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 1. piszczy jak cholera nadal. nie rzebym byl jakis upierdliwy, ale jak cos piszczy tak jak piszcza np cewki, to dzwiek jest nieprzyjemny i z pol metra meczy uszy. co zabawne w tym egzemplarzu piszczenie ustaje przy jasnosci 90+ (poprzedni 85+).trudno bedzie trafic na nie piszacy,bo niestety wiekszosc cwierka albo piszczy,czesc osób pewnie nawet tego nie słyszy,bo zeby to uslszec trzeba mie dobrze wyciszonego kompa,u mnie np monitor jest glosniejszy od komputera :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARobert Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 trudno bedzie trafic na nie piszacy,bo niestety wiekszosc cwierka albo piszczy,czesc osób pewnie nawet tego nie słyszy,bo zeby to uslszec trzeba mie dobrze wyciszonego kompa,u mnie np monitor jest glosniejszy od komputera :rolleyes: Też mi się wydaje że wszystkie piszczą lub brzęczą (jak zwał tak zwał). Ja mam z tego gatunku co przestaje powyżej jasności 90. Być może jednak jest tak, że te same fizyczne parametry jasności osiągane są przy różnych kalibracjach w zależności od danego monitora czyli brzęczenie ustaje na oko patrząc w tym samym miejscu. Ja mam względnie cichy komputer a i tak jest sporo głośniejszy od monitora. Szum wiatraków jest większy a i dysk swoje dokłada pomimo radiatora i gumek dystansowych, które to sobie niedawno sprawiłem. Stary monitor miałem bezszumowy bo miał oddzielny zasilacz, który leżał gdzieś pod biurkiem. Właśnie przed chwilą przystawiłem do ucha ten stary zailacz i..... też lekko burczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 kazde urzadzenie elektryczne wydaje z siebie dzwiek. moj crt tez bzyczy, router rowniez, zasilacz z lapa popiskuje, tv tez cos tam mruczy. ale zadne z tych urzadzen nie ma tak nieprzyjemnej charakterystyki wydawanego dzwieku jak gejtlej. jesli w zasilaczu piszcza cewki to idzie bez gadania na wymiane, bo dzwiek przez takie cus wydawane jest nie do wytrzymania przez czlowieka na dluzsza mete. zatem jest roznica miedzy 'wydawaniem dzwieku', a wydawaniem dzwieku ktory jest nie do zniesienia. kompa mam wyciszonego, wiec kiedy siedze sobie wieczorkiem przy zamknietych oknach i obnizonej glosnosci otoczenia, taki swidrujacy pisk o wysokiej czestotoliwosci (dobrze mowie?) poprostu zabija. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behemot Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 U mnie jest o tyle dziwnie, ze ten nieprzyjemny dzwiek (ktorego ogolnie nie slysze bo komp go zaglusza) nie wystepuje gdy monitor podpiety jest przez composite. Jasnoc ustawiona na 50, kontrast na 50 i nic, a na takich samych ustawieniach pod d-sub piszczy jak glupi ponizej jasnosci 86.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARobert Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 U mnie jest o tyle dziwnie, ze ten nieprzyjemny dzwiek (ktorego ogolnie nie slysze bo komp go zaglusza) nie wystepuje gdy monitor podpiety jest przez composite. Jasnoc ustawiona na 50, kontrast na 50 i nic, a na takich samych ustawieniach pod d-sub piszczy jak glupi ponizej jasnosci 86.... ..potwierdzam. Mam podpiety TV pod composite i cisza kompletna. Ciekawe jak na S-Video ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 A u mnie znowu padło DVI, zainstalowałem eztune, odpięty TV. Komputer dałem w stan uśpienia, po wyjściu z uśpienia monitor się nie włączył. Podpięty pod VGA działa ale jakość obrazu fatalna. Na 100% jestem pewien że to przez eztune. Kasuje się pamieć monitora i stąd ten problem. Pojedzie znowu do serwisu i tam mi wgrają firmware i będzie ok. i nigdy więcej eztune. Może ktoś zna sposób wgrania firmware do tego monitora, wersja 1.11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behemot Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Po co w ogole instalowac ten mulowaty program? Dla automatycznego pivota? Kombinacja paru klawiszy i to samo da sie zrobic recznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 ten eztune to jakas klatwa... na 2 monitory ani razu jeszcze tego nie instalowalem i po takiej rekomendacji na pewno tego nie zrobie. oby to byl tylko firmware, inaczej zmienia ci sztuke i... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Na pewno nie zamienią, może się zlitują i udzielą mi instrukcji jak wgrać firmware. Kurier ich trochę kosztuje a to juz chyba 6-ty raz. A może wezmę kasę i kupię sobie jakiś 24 calowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 a gdzie tam - z 7ka maja podpisana pewnie mega umowe, bo wysylaja mase paczek. kiedy zadzwonilem do oddzialu w lodzi i powiedzialem do kogo jest przesylka, kobieta nie miala wiecej pytan... co nie zmienia ze kursowanie monitorow w te i we te jest glupie, zwlaszcza ze 'sprawdzanie' robia po macoszemu i wysylaja sprzet ewidetnie zwalony. jak mi znowu wysla zgnilka jestem w kropce - za cholere nie wiem co kupic w podobnej cenie (lub troche wyzszej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 jak za 3cim razem dadza [gluteus maximus] zabieram kase i kupuje cos innego. tyle ze bede sie grubo zastanawial, bo cholernie zalezalo mi na wejsciach i praktycznie zaden inny monit na rynku nie ma tylu.LG L226WA-WN: DVI, HDMI, VGA, Component - calkiem rozsadny zestaw ;) Tyle, ze to TNka... W ostatecznosci zawsze mozesz sie szarpnac i dolozyc do Samsunga 215TW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARobert Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) A u mnie znowu padło DVI, zainstalowałem eztune, odpięty TV. Komputer dałem w stan uśpienia, po wyjściu z uśpienia monitor się nie włączył. Podpięty pod VGA działa ale jakość obrazu fatalna. Na 100% jestem pewien że to przez eztune. Kasuje się pamieć monitora i stąd ten problem. Pojedzie znowu do serwisu i tam mi wgrają firmware i będzie ok. i nigdy więcej eztune. Może ktoś zna sposób wgrania firmware do tego monitora, wersja 1.11 U mnie były jaja z kablem DVI. Monitor sie zawieszał i pomagało tylko wyłączenie wtyczki. Jak wymieniłem kabel to wszystko zaczęło działać. EZTUNE mam od początku ze względu na profile ustawień. Nie mam problemów z tym programem. Zdaje sie że przed przejściem na DVI wyłączyłem monitor wyłącznikiem sieciowym i po włączeniu zaskoczył i dalej było OK. Chodzi pod XP i pod linuxem choć tuż przed ostatecznym załadowaniem pulpitu w obu przypadkach monitor gaśnie na sekundę. Odinstalowałem właśnie Eztune i już nie przygasa przy ładowaniu XP ..widocznie wczytywanie parametrów przy starcie Eztune powodowało gaśnięcie. Wydawało mi sie też, że nastawy się zerują przy całkowitym wyłączeniu monitora z prądu ale jednak ładnie trzyma moje ustawienia i nie wraca do fabrycznych. Między innymi z tego powodu trzymalem Eztune ale teraz widzę jednak, że jest on mi zbędny. Pivot pewnie nie bedzie teraz przeskakiwał automatycznie ale i tak go nie używam. Edytowane 18 Października 2007 przez ARobert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) Jakie macie ustawienia na codzien chodzi mi o kontrast i jasność? Oraz jakie ustawienia kolorów? Ukryta opcja w menu Wyłącz monitor przednim guzikiem. Na bocznym panelu przytrzymaj *HYDROZAGADKA* Włącz monitor przednim guzikiem. W menu powinna pojawić sie literka F jako dodatkowa opcja w które można sie dowiedzieć z którego roku jest lcd oraz zmienić parametry kolorów matrycy. Edit: U mnie jest Genesis FLI5961H Samsung LTM210M2L01 2006.05.09 Ver: 10.12 :rolleyes: Nie mogę dojść jak włączyć tą ukrytą literkę czasem mi działa a częściej nie udaje mi sie jej odpalić? :mur: Edytowane 20 Października 2007 przez sts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARobert Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Jakie macie ustawienia na codzien chodzi mi o kontrast i jasność? Oraz jakie ustawienia kolorów? Ukryta opcja w menu Wyłącz monitor przednim guzikiem. Na bocznym panelu przytrzymaj *HYDROZAGADKA* Włącz monitor przednim guzikiem. W menu powinna pojawić sie literka F jako dodatkowa opcja w które można sie dowiedzieć z którego roku jest lcd oraz zmienić parametry kolorów matrycy. Faktycznie działa to menu. Przytrzymanie PIP Mam: GENESIS FLI5961H (AE) SAMSUNG LTM210M2L01 2005.12.09 VER:10.10 ..programowo odczytana data produkcji monitora wychodzi 06/2006 Jeżeli chodzi o ustawienia własne to mam: R85 G85 B85 Jasność 91 Kontrast 49 ...oczywiście pod DVI. Pod VGA kolory były bardziej rozlane więc ustawienia miałem zupełnie inne ale to już bez znaczenia bo nie wracam do tej opcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Jakie macie ustawienia na codzien chodzi mi o kontrast i jasność? Oraz jakie ustawienia kolorów? Ukryta opcja w menu Wyłącz monitor przednim guzikiem. Na bocznym panelu przytrzymaj *HYDROZAGADKA* Włącz monitor przednim guzikiem. W menu powinna pojawić sie literka F jako dodatkowa opcja w które można sie dowiedzieć z którego roku jest lcd oraz zmienić parametry kolorów matrycy. Co to jest przycisk *HYDROZAGADKA*? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Genesis FLI5961H Samsung LTM210M2L01 2005.09.15 Ver: 04.3 Monitor kupiłem dzisiaj w firmie MultiPC w Bydgoszczy. Znalazłem ich przez allegro. Zaplaciłem brutto 1195 zł. Bankowo ze refubrished i tutaj nie ma sie co oszukiwac. Naklejka gateway na bylejakim kartonie. Na naklejce model napisany dlugopisem. W srodku kabel vga, kabel usb firmy seven. kabel zasilajacy jakies papierki bylejakie i sterowniki nagrane na zwyklej plycie ( :lol: ) gadalem ze sprzedawcą i powiedziałmi ze bierze on od typów z sulejówka, wiec odrazu wiedzialem ze to normalka. Monitor jest praktycznie w stanie idealnym. Jedyne co go zdradzilo to mikroryski na tej listwie tuz przy matrycy (z takiego swiecącego, czarnego plastyku jest). Inaczej bym powiedzial ze nówka mimo ze zapakowany był karygodnie jak na tej klasy monitor (folia, wytloczka styropianowa, bylejaki karton). Oczywiscie to nie wina sklepu a dystrybutora. Zdecydowałem sie kupic, bo sprzedawca obiecał mi ze bedzie matryca idealna, bez przebarwien, bad/sub/hot pikseli, z równomiernym podswietleniem, z działającym DVI itp itd. I rzeczywiscie. Panowie naprawde spradzili dla mnie ten monitor i trafilem na lux wersje (oby mi tylko nie padła xDDD ) Jakość obrazu jest poprostu bombowa. Kupilem ten monitor z myśla o x-box 360 i po tym jak lukk wpadł do mnie z jego konsolą, moge powiedziec ze to byl dla mnie zakup idealny. Potrzebowałem: monitora do kompa z dobrą matryca nieduzego hdtv do konsoli (bo mieszkam w akademiku) obydwie funkcje spelnia niemalże idealnie - jako monit do pc: obraz zyleta, matryca pva - wiadomka jakie to ma znaczenie gdy sie pracuje w grafice, cad, catia itp - jako hdtv SUPER. Wiadomo, matryca jest 1680x1050, a to jest wiecej niz 720p jakie daje x360. ALE dzieki wbudowanemu scalerowi DCDi by FAROUNDJA obraz naprawde syci. Praktycznie nie widac ze obraz jest przeskalowany. Jedyny mały minus, to około 1 cm, czarne pasy na dole i u gory ekranu, ktore przy tej powierzchni praktycznie nie maja zadnego znaczenia. Czas reakcji? 8ms to chyba mniej niz przecietny hdtv. Typ proline'ie namawial mnie na monitor na TN bo wciskał mi ze pva nie nadaje sie do grania ;f. Bullshit. Gra sie ekstra. Lukk widzial. Smuzenie praktycznie nie istnieje. Leciutko moze w PES, ale to leciutko. Gram duzo w ta gre i praktycznie jak skupialem sie na grze, nie na przygladaniu sie zawodnikom to dla mnie to smuzenie nie istnialo wcale! Bioshock, Colin d!rt, timeshift, GoW, Forza, TDU... wszystko płynniutko i słodziutko chodziło... a do tego te kolory ;)))) Polecam ten monit kazdemu, kto ma takie zapotrzebowanie jak ja mialem. Jest to praktycznie zloty srodek miedzy monitorem a hdtv, dzieki złączom jak i DCDi. Jesli macie mozliwosc kupna wyselekcjonowanego egzemplarza tak jak ja, to BIERZCIE! PS: W przyszlym tygodniu kupuje swojego xO wiec porobie troche fotek i powrzucam na foruma ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...