behemot Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Dziekuje, ze mnie tak odmladzasz ;) Jaki mit, jak jest to w ustawie zapisane? tak? to zacytuj mi prosze przepisy takiej ustawy. Mozesz zrezygnowac z powodu niezgodnosci towaru z umowa (bo monitor mial byc nowy a tymczasem dosc latwo udowodnic ze tak nie jest) ale cos takiego jak zwrot pieniedzy po trzeciej reklamacji z tego co wiem nie istnieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUMER23 Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Myśłem o zakupie tego gateway'a i - niestety opinie przekonały (uchroniły) żeby go nie brać. Szkoda, parametry super, cena fajna... Kupiłbym nawet mużywany - gdyby był sprawny - a takich chyba jest coraz mniej (jeśli jeszcze są). Pozytywne opinie też się w tym wątku zdażają - ale jakoś dziwnie od początkujących użytkowników - ci to mają szczęście za pierwszy a najdaej za drugim razem dostają w 100% sprawny produkt bez wad. Reasumując - na purepc/tweak jestem od dawna więc bym wymieniał monitor conajmniej 4 razy - nie chce mi się. pytanie: jeśli nie gateway - to jaki monitor w podobnej cenie ?? Tylko do gier, internetu. Filmy oglądam gdzie indziej. <_< Jeżeli coś mi się podoba i wpadnie mi w oko to kupuje(bez względu na opinie ponieważ i tak nie ma produktu który by wszystkich zadowolił i spełniał wszystkich oczekiwania ) , jeżeli się okaże niewypałem to niewiem jaka by była promocja niewiem co by dawali to i tak nie wezmę poprosy jak sie sparze to już tak zostanie :D Fajnie, ale akurat raczej chodzilo o osoby ktore rejestruja sie tylko po to by powiedziec cos pozytywnego o tym monitorze i dziwnym przypadkiem nie maja postow w jakimkolwiek innym temacie. :) ok jestem osobą poczętkującą i wyrażam opinię jaka mi sią podoba o produkcie który mam i gdzie chce i jest to opinia -oczywiście pozytywna ponieważ monitor mi się podobał i zakupiłem go bez względu na to co ludzie o nim wypisywali (zawsze znajdzoie się ktoś komu coś niebędzie pasowało ) :mad: Dokładnie o to chodziło. Było kiedyś takie forum o projektorach chyba ally i tam sprzedawca sam pisał o nim pod różnymi nikami pozytywne opinie. Był też moderatorem więc negatywne opinie odrazu usuwał... No ale może tu z tym monitorem to przypadek po prostu... Nie wiem, monitora na oczy nie widziałem, tylko czytam i zastanawiam się czy warto ryzykować... :angry: ludzie - jeżeli nie wiesz czy warto to nie ryzyku kup coś innego i problem z głowy :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 :) ok jestem osobą poczętkującą i wyrażam opinię jaka mi sią podoba o produkcie który mam i gdzie chce i jest to opinia -oczywiście pozytywna ponieważ monitor mi się podobał i zakupiłem go bez względu na to co ludzie o nim wypisywali (zawsze znajdzoie się ktoś komu coś niebędzie pasowało ) :mad: :angry: ludzie - jeżeli nie wiesz czy warto to nie ryzyku kup coś innego i problem z głowy :mur: Dobra widze ,ze nie dociera - jestes kolejnym uzytkownikiem ktory zarejestrowal sie w ciagu kilku ostatnich tygodni i pisze TYLKO I WYLACZNIE pochwaly na temat gatewaya nie zagladajac nawet do innych tematow na forum. Cos takiego na taka skale smierdzi zwlaszcza kiedy jest przeciwstawione zdaniu osob od kilku lat udzielajacych sie na forum, ktorzy maja skrajnie odmienne wrazenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ploomba Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 (edytowane) klotnia na calego sie zaczyna :D tez rejestrowalem sie niedawno z tym ze na purepc czesto bywalem (czytajac tylko to co mnie interesowalo) kupilem niedawno tego gatewaya i nie beda go ani zbytnio zachwalal ani krytykowal bo sie mi dostanie ze tez jestem poczatkujacy :D aczkolwiek chyba pierwszego posta napisalem na tym forum nie w tym temacie tylko w temacie o kartach graficznych (zeby nie bylo :P) ja to widze tak, ze ta rejestracja poczatkujacych uzytkownikow bierze sie stad, ze poprostu przetrzepujac net w poszukiwaniu czegokolwiek o tym Gatewayu trafia sie badz to na forum mva.pl badz na purepc..i to sa chyba tylko dwa fora na ktorcyh ludzie konkretnie dyskutuja na temat tych monitorow. W moim przypadku bylo podobnie, przetrzepywalem net, zeby dowiedziec sie czegos o tym egzotycznym w naszym kraju monitorze i trafilem po linkach wlasnie tutaj ;] no i na mva.pl zeby nie bylo, ze pisze nie na temat to moze jednak cos naszkrobie na temat mojego ostatniego zakupu. przetzrepalem ten watek od samego poczatku, stracha mialem okropnego ze sie zawiode. Monitor jednak kupilem. Zadowolony jestem ale nie powiem maly niedosyt jest ;] Poprostu monitor nie jest idealny (tak mysle czy wogole istnieje cos takiego jak IDEAL??) W moim egzemplarzu PIVOT delikatnie jest wykrzywiony z tym ze zwisalo mi to zupelnie, nie przeszkadzalo, potem z ciekawosci bawilem sie nim, pociagnalem lekko na chama, styrknęło coś i pivot sie naproscil (choc nie do konca bo jakas odchylka w poziomie jest o jakies 1-2stopnie :D) tak jak pisalem kwestia pivotu nie byla akurat dla mnei najwazniejsza. Wazniejsza byla martryca. Z tego co zdazylem zaobserwowac w trakcie tygodniwoego uzytkowania mojego egzemplarza to faktycznie matryca nie jest idalnie podswietlona z tym , ze w moim monitorze nie mam lewej strony jasniejszej tylko widze male minimalnie swiecace narozniki na czarnym tle w pomieszczeniu zupelnie nieoswietlonym (co ciekawe nie widac tego ani na kolorze niebieskim,ani na czerwonym ani na zoltym, tylko na czarnym widze lekkie przejasnienia w naroznikach, poprostu minimalnie mocniej podswietlone rogi) Kwestia numer dwa, patrzac z bliska pod kątem na białą plansze widac ze zimna biel pod katem zmienia sie w z biel ciepłą. tak samo patrzac z bliska i oslepiajac sie biała palnsza widac ze te swiecace narozniki maja lekko inny odcien bieli. z tym ze naprawde jest to widoczne w tak znikomym stopniu, ze nikt tego nie widzi doputy dopoki komus o tym nie powiem :D jak to juz ktos chyba na tym forum pisal, im drozszy monitor sie kupuje tym bardziej szuka sie w nim wad. Nie wypowiem sie na temat DVI bo dopiero jestem na kupnie grafy ktora miala by DVI i wlasnie z tego powdu zarejestrowalem sie na forum :D potrzebuje cos w miare dobrego a taniego na umierające AGP :/ zboczyłem z tematu :] Dzien wczesniej przed moim zakupem kolega kupil konkurencyjnego Samsunga 215TW (mial kupic Gateway'a ale wydygał :P) Mam teraz porownanie miedzy tymi monitorami. Panowie, one nie roznia sie niczym :] U niego tak samo patrząc pod kątem biel robi sie ciepla i zmienia sie lekko kolorystyka. Do tego mial problmy z wyregulowaniem kolorsytyki czarnych czcionek, jakies pasy o roznych odcieniach sie mu robiły na matrycy. Wygladalo to tak ze w jednym miejscu na jego Samsungu czcionki mialy inny odcien w nastepnym pasie inny odcieni tak wkolo, patrzylo sie z boku i odcienie sie zmienialy:| aczkolwiek podobno wyregulowal to juz. a co do Gateway'a, robcie jak chcecie ;] ja polecam przed zakupem obejrzec monitor badz to u znajomego badz w jakims sklepie badz to w tym slawetnym Funtechu. Ja takiej mozliwosci nie mialem. Nie narzekam, bo gdy w myslach przypomina sie mi obraz ściany monitorow w Media Markt to od razu myśle sobie "ale tam badziew sprzedaja z mdłymi kolorami w 90% z cienkimi kątami widzenia w 95% i z ich chorymi normami ISO co do martwych pikseli, ktore niedawno wprowadzili i sie zabezpieczaja przed zwrotami zlomu jaki sprzedaja" A wiecie, czekac na to, ze kiedyś być może ukaze sie na rynku jakis idealny monitor to tak jakby czekac w zyciu na idealna milosc i idealna drugą połówke B-) nikla szansa bo zawsze moze sie pojawic cos lepszego .. a tak naprawde kocha sie to co sie ma :) Mam nadzieje ze obiektywnie napisalem ;] Edytowane 28 Października 2007 przez ploomba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUMER23 Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Dobra widze ,ze nie dociera - jestes kolejnym uzytkownikiem ktory zarejestrowal sie w ciagu kilku ostatnich tygodni i pisze TYLKO I WYLACZNIE pochwaly na temat gatewaya nie zagladajac nawet do innych tematow na forum. Cos takiego na taka skale smierdzi zwlaszcza kiedy jest przeciwstawione zdaniu osob od kilku lat udzielajacych sie na forum, ktorzy maja skrajnie odmienne wrazenia. :mur: sory bardzo ale nikt nie bedzie mi mówił gdzie i jak mam pisać .Nie jestem zaawansowanym grafikiem ,expertem tylko osobą początkującą która zakupiła i wyraż poprosty opinię jak wszyscy uczestnicy tego tematu (tak jak wcześniej powiedziałem nie ma produktu który by spełniał wszystkich oczekiwania ) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 (edytowane) Czy mial ktos do czynienia z tym monitorem podłączonym do x360? Edytowane 29 Października 2007 przez wladziu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 :mur: sory bardzo ale nikt nie bedzie mi mówił gdzie i jak mam pisać .Nie jestem zaawansowanym grafikiem ,expertem tylko osobą początkującą która zakupiła i wyraż poprosty opinię jak wszyscy uczestnicy tego tematu (tak jak wcześniej powiedziałem nie ma produktu który by spełniał wszystkich oczekiwania ) :lol: Ja tez tylko wyrazam swoja opinie, ze najprawdopodobniej jestes fakowym kontem kogos z funtechu podobnie jak kilku innych uzytkownikow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ploomba Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 (edytowane) Czy mial ktos do czynienia z tym monitorem podłączonym do x360?ja podlaczalem do ps2 ale tylko przez composite. Komponentowym wyjsciem nie podlaczylem bo dopiero niedawno doszedlem do wniosku ze ułomny chyba bylem probujac podlaczyc do wejscia komponentowego ps2 kablem kompozytowym :D W kazdym badz razie dzialać dziala na kompozytowym (analog) a do komponentowego trzeba chyba kabel z rozdzielonymi kolorami na 3 chinche (dobrze wydedukowalem?) Po pierwszym podlaczeniu obraz mialem nieproporcjonalny, jednakze w OSD monitora idzie wszystko poustawiac (full screen) ;] Edytowane 29 Października 2007 przez ploomba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Czy ktos moze napisac jaki jest najlepszy sposob na pozbyc sie piszczenia trafo (albo czegos innego) z tylu monita, przy jasnosci mniejszej niz 80, dotad tego nie slyszalem ale teraz zaczelo mnie ostro wkurzac, 2 pytanie czy ktos trafil na model 2185 bez tego pisku "jasnosci"... i czym to moze byc spowodowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Czy ktos moze napisac jaki jest najlepszy sposob na pozbyc sie piszczenia trafo (albo czegos innego) z tylu monita, przy jasnosci mniejszej niz 80, dotad tego nie slyszalem ale teraz zaczelo mnie ostro wkurzac, 2 pytanie czy ktos trafil na model 2185 bez tego pisku "jasnosci"... i czym to moze byc spowodowane? Też chętnie bym sie dowiedział jak sie pozbyć tego piszczenia :mur: No ale bez rozkręcania monitora sie chyba nie obejdzie :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 To piszczy cewka w przetwornicy lamp podświetlenia. Aby wyeliminować to zjawisko należy ją wylutować i zalać żywicą. Teraz takie cewki ( zalane żywicą) montuje się na płytach głównych. Bez utraty gwarancji się nie obejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 To piszczy cewka w przetwornicy lamp podświetlenia. Aby wyeliminować to zjawisko należy ją wylutować i zalać żywicą. Teraz takie cewki ( zalane żywicą) montuje się na płytach głównych. Bez utraty gwarancji się nie obejdzie.Trzeba koniecznie wylutowac? nie wystarczy zalać żywicą lub klejem z pistoletu ? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Można zalać klejem ale nie takim z pistoletu. A jak rozkręcisz monitor, u mnie jest plomba a gwarancji szkoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 gatewaye są plombowane to problem - co do piszczenia to miałem kiedyś piszczący monitor i rozwiązałem go tak: http://www.friend.netiro.pl/LCD/nomorebzzz/A1.htm (! wolna strona i czasami nie działa :mad: !) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 gatewaye są plombowane to problem - co do piszczenia to miałem kiedyś piszczący monitor i rozwiązałem go tak: http://www.friend.netiro.pl/LCD/nomorebzzz/A1.htm (! wolna strona i czasami nie działa :mad: !) moze jest gdzies w sieci podobny schemat zalania silikonem tej czesci, pal licho gwarancje, moze sam zrobie ten zabieg i to denerwujace piszczenie ustanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Jezeli gwarantem jest Funtech to powinni Ci to naprawić. Zadźwoń do ich serwisu i przedstaw swój problem. Ja po chyba 7-dmiu wysyłkach monitorów do serwisu (mam 2szt) mam monitory bez piszczenia i zrównomiernym podświetleniem. Szkoda gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 moze jest gdzies w sieci podobny schemat zalania silikonem tej czesci, pal licho gwarancje, moze sam zrobie ten zabieg i to denerwujace piszczenie ustanie w przypadku gatewaya to ja bym nie ryzykował, ten samsung przedstawiony na fotkach kupiłem okazyjnie na allegro nowy ale bez gwarancji i dlatego mogłem się pobawić dowolne kombinacje B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Trzeci monitor przyszedł, matryca bez zmian, nierówno podświetlona jak poprzednie. W dodatku dostałem egzemplarz z swiecącym pixelem na środku. Bzyczenia nie słychać w nim i za to plus, być może dlatego że zalali cewki bo widać z tyłu, że był rozkrecany (przypominam że kupujemy nówkę). Nierównomierne podświetlenie naprawde potrafi irytować bo, jesli ktoś pracuje w programach graficznych to bardzo utrudnia. W grach też wygląda źle. Pierwszy monitor wyglądał niemal jak nowy, ale za to najgorsze miał podświetlenie, dwa nastepnę nie wiele lepsze podświetlenie ale już nie wyglądały tak komfortowo. Czekam obecnie na 4 monitor, który mam nadzieje że bedzie wkoncu solidnie sprawdzony, bo ponad miesiąc czasu czekać na to co deklarują w opisach aukcji to troche długo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Trzeci monitor przyszedł, matryca bez zmian, nierówno podświetlona jak poprzednie. W dodatku dostałem egzemplarz z swiecącym pixelem na środku. Bzyczenia nie słychać w nim i za to plus, być może dlatego że zalali cewki bo widać z tyłu, że był rozkrecany (przypominam że kupujemy nówkę). Nierównomierne podświetlenie naprawde potrafi irytować bo, jesli ktoś pracuje w programach graficznych to bardzo utrudnia. W grach też wygląda źle. Pierwszy monitor wyglądał niemal jak nowy, ale za to najgorsze miał podświetlenie, dwa nastepnę nie wiele lepsze podświetlenie ale już nie wyglądały tak komfortowo. Czekam obecnie na 4 monitor, który mam nadzieje że bedzie wkoncu solidnie sprawdzony, bo ponad miesiąc czasu czekać na to co deklarują w opisach aukcji to troche długo. zycze powodzenia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Jezeli gwarantem jest Funtech to powinni Ci to naprawić. Zadźwoń do ich serwisu i przedstaw swój problem. Ja po chyba 7-dmiu wysyłkach monitorów do serwisu (mam 2szt) mam monitory bez piszczenia i zrównomiernym podświetleniem. Szkoda gwarancji. co do piszczenia jestem w stanie uwierzyc, pewnie to modele z cewkami zalanymi przez serwis. jesli jednak chodzi o rownomierne podswietlenie, to po 5 samplach + przeboje ludzi z forum, trudno mi jest uwierzyc ze w tym modelu istnieje rownomierne podswietlenie. plus testy, ktore wygrzebalem na sieci porobione profesjonalnym sprzetem wykazywaly roznice miedzy podswietleniem lewej i prawej krawedzi dochodzaca do 20%. z drugiej strony fotki gmfrienda z 1985 wygladaja calkiem zacnie, wiec juz mam metlik. moze modele ktore nie piszcza, przy ustawieniu jasnosci w monitorze na poziomie ok 60 nie daja takiej roznicy jak te z 93 na pokladzie i tweakach w sterach grafy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 te matryce 21' chyba jakieś felerne skoro nawet w eizo był identyczny przypadek nierównomierności podświetlenia, 19" to co innego, a tak przy okazji to 21" matryca samsunga nie jest juz produkowana:), mam nadzieje ze zostanie zastąpiona przez 22" SPVA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARobert Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Trzeci monitor przyszedł, matryca bez zmian, nierówno podświetlona jak poprzednie. Widziałem na jakimś forum zdjęcie boiska z PES6 z Samsunga 215TW i kolory układały sie dokładnie tak samo jak na wklejonych wcześniej obrazkach w tym wątku o 2185w czyli od lewej delikatnie jaśniej do prawej jakby odrobinę ciemniejszej. Co ciekawe to tego zjawiska u mnie nie da sie zaobserwować w żadnych programach testowych i jednokolorowych planszach testowych. Wygląda chyba, że jest ta jakaś wrodzona wada tych matryc ale być może trafiają sie lepsze i gorsze egzemplarze. Póki co od ponad miesiąca użytkuję monitor i jestem zadowolony. Żadne bady i suby nie wyskoczyły i wzrok już sie przyzwyczaił do nowego nabytku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Widziałem na jakimś forum zdjęcie boiska z PES6 z Samsunga 215TW i kolory układały sie dokładnie tak samo jak na wklejonych wcześniej obrazkach w tym wątku o 2185w czyli od lewej delikatnie jaśniej do prawej jakby odrobinę ciemniejszej. Co ciekawe to tego zjawiska u mnie nie da sie zaobserwować w żadnych programach testowych i jednokolorowych planszach testowych. Wygląda chyba, że jest ta jakaś wrodzona wada tych matryc ale być może trafiają sie lepsze i gorsze egzemplarze. Póki co od ponad miesiąca użytkuję monitor i jestem zadowolony. Żadne bady i suby nie wyskoczyły i wzrok już sie przyzwyczaił do nowego nabytku.Włącz chocby program TFTtest a zobaczysz. Poprobuj opcji z gradietnami. Widać jak na tacy. ALbo ustaw sobie kontrast i jasnosc na 0 i włącz jednokolorową plansze. Jesli bedzie ok to ciesz sie że dostałes dobry egzemplarz. W grach tez widac i mam wrazenie że bardziej niż gdzie indziej. Z tego co widzałem to nie wszystkie tak mają, a już napewno nie w takim stopniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behemot Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 A czy przypadkiem problem z podswietleniem nie wystepuje tylko w egzemplarzach z 2007 roku? Moj zi 2005 zadnych tego typu objawow nie wykazuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 A czy przypadkiem problem z podswietleniem nie wystepuje tylko w egzemplarzach z 2007 roku? Moj zi 2005 zadnych tego typu objawow nie wykazuje.Być moze bo wszystkie 3 jakie mialem byly z 2007. Ale co mnie o obchodzi, płace-wymagam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 widzialem jeden z 2006 - swiecil nierowno. reszta byla z 2007, jakos poczatek roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARobert Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Włącz chocby program TFTtest a zobaczysz. Poprobuj opcji z gradietnami. Widać jak na tacy. ALbo ustaw sobie kontrast i jasnosc na 0 i włącz jednokolorową plansze. Jesli bedzie ok to ciesz sie że dostałes dobry egzemplarz. W grach tez widac i mam wrazenie że bardziej niż gdzie indziej. Z tego co widzałem to nie wszystkie tak mają, a już napewno nie w takim stopniu. W testach mam w zasadzie OK. Jak gdzieś jest minimalnie nierówno to przesuwając głowę lekko w lewo równolegle do matrycy wyrównuje się ale to chyba mieści się w tolerancji. Zauważyłem w czasie normalnego użytkowania, że przy pewnych układach kolorów obraz jaśnieje nawet dość znacznie patrząc pod kątem a przy innych zjawisko to prawie nie występuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 (edytowane) W testach mam w zasadzie OK. Jak gdzieś jest minimalnie nierówno to przesuwając głowę lekko w lewo równolegle do matrycy wyrównuje się ale to chyba mieści się w tolerancji. Zauważyłem w czasie normalnego użytkowania, że przy pewnych układach kolorów obraz jaśnieje nawet dość znacznie patrząc pod kątem a przy innych zjawisko to prawie nie występuje.No widzisz a ja czy siedze na wprost czy nawet przechylam sie bardziej do lewej strony to widze, że z lewej jest jasniej. Widać to nawet nieraz jak wchodze na fora, bo tam tła są przeważnie jednokolorowe w poziomie. Tolerowałbym to gdyby wszedzie było tak samo ale "schody" pojawiaja sie chocby w grach gdzie aż bije po oczach. Ps. Czy w tym programiku próbowałes w gradientach zmieniać kolory, i układ zaciemnienia(klawisze kierunkowe), samo zaciemnianie obrazu można regulowac klawiszami +/- . Edytowane 7 Listopada 2007 przez wladziu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARobert Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Ps. Czy w tym programiku próbowałes w gradientach zmieniać kolory, i układ zaciemnienia(klawisze kierunkowe), samo zaciemnianie obrazu można regulowac klawiszami +/- . Ustawiałem różne opcje i nie mogę wyłapać jakichś ewidentnych różnic. W pracy zobaczę na innym monitorze PVA i będę miał jakiś lepszy punkt odniesienia. Przy przeglądaniu tego forum patrząc na niebieskie i szare belki i elementy tła nie widzę różnic w podświetleniu prawej i lewej strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Czy da sie ten monitor zmusic do pracy w 1440x900, ew. 1280x960? Troche mi brakuje tej rozdzialki, miedzy 1280x1024 a 1680x1050 jest tylko 1600x900... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...