awtoy Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Przepraszam ze post za postem... hmm zauwazylem dziwna rzecz w tym monitorze... przy czarnych liniach z prawej strony jest jakby delikatniutki "cień" czy to normalne? CZy da sie to jakos wykalibrowac?? I zauwazylem ze ten "cień" pojawil mi sie raz a potem wyjalem kabel dsub i wlozylem raz jeszcze i juz nie bylo cienia, ale patrzac teraz... znow jest !!! i juz nie wiem od czego to :P (raczej nie od kabla - moim zdaniem). No to pięknie u mnie też się pojawiły te duchy. Czarny tekst, ramka albo inny element tego koloru i mamy cień zanikający od lewej do prawej. I na dodatek wyjęcie i ponowne włożenie kabla (D-sub) nic nie daje, zmiana na inny takoż samo. Ale co ciekawe - po zmianie kabla na DVI nie mam wszystkich rozdzielczości po prostu połowa dostępnych przez D-SUB znika przy uzyciu DVI. No za...je fajnie. A najlepsze że nikt o tym nigdzie nie wspomina. O co tu chodzi!!! Wie ktoś? I na koniec ciekawostka (też jej nigdzie nie spotkałem) mam tapetę zielony las i na niej zauważyłem zmianę kontrastu przesuwając głowę względem monitora da się to zauważyć ale tylko w poziomie z lewa na prawo i z powrotem wyraźnie ciemne miejsca jaśnieją i odwrotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 No to pięknie u mnie też się pojawiły te duchy. Czarny tekst, ramka albo inny element tego koloru i mamy cień zanikający od lewej do prawej. I na dodatek wyjęcie i ponowne włożenie kabla (D-sub) nic nie daje, zmiana na inny takoż samo. Ale co ciekawe - po zmianie kabla na DVI nie mam wszystkich rozdzielczości po prostu połowa dostępnych przez D-SUB znika przy uzyciu DVI. No za...je fajnie. A najlepsze że nikt o tym nigdzie nie wspomina. O co tu chodzi!!! Wie ktoś? na dsub uzyj opcji auto dostrajania, na dvi dodaj ręcznie brakujące rozdzielczości może zadziałają :) I na koniec ciekawostka (też jej nigdzie nie spotkałem) mam tapetę zielony las i na niej zauważyłem zmianę kontrastu przesuwając głowę względem monitora da się to zauważyć ale tylko w poziomie z lewa na prawo i z powrotem wyraźnie ciemne miejsca jaśnieją i odwrotnie. było wiele razy: efekt na xPVA sziftingiem bardzo ciemnych odcieni które są widoczne pod kątem... http://pl.youtube.com/watch?v=CZnaMex2FUo http://pl.youtube.com/watch?v=sC7EozTCGSQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Piszecie tutaj o tym monitorze jako o alternatywie dla Samsunga, a czy z kolei dla tego Gatewaya jest jakaś alternatywa? Chodzi mi tutaj szczególnie o tak dobrze 'wyposażony' monitor - m.in wejście composite, bo chciałbym tym sposobem podłączyć do niego xboksa. Ktoś może coś polecić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Piszecie tutaj o tym monitorze jako o alternatywie dla Samsunga, a czy z kolei dla tego Gatewaya jest jakaś alternatywa? Chodzi mi tutaj szczególnie o tak dobrze 'wyposażony' monitor - m.in wejście composite, bo chciałbym tym sposobem podłączyć do niego xboksa. Ktoś może coś polecić? Jeśli chodzi o wyposażenie to tańszy Gateway na TN ma podobne. X-boxa możesz podłączć do dowolnego monitora jsk się zaopatrzysz np. w tuner TV podlinkowany na poprzedniej stronie. Jeśli chodzi o ekran, to w tej cenie nie ma alternatyw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Tak samo xboksa mogę podłączyć kablem vga do każdego monitora, ale chodzi mi tutaj o jakość. Połączenie przez component da lepszy obraz. Co z tego, że podłączę przez component do tego tunera jak sam tuner do monitora i tak muszę podłączyć VGA? ;) IMO wtedy obraz będzie tej samej jakości co po podłączeniu bezpośrednio przez VGA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awtoy Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 na dsub uzyj opcji auto dostrajania, na dvi dodaj ręcznie brakujące rozdzielczości może zadziałają :) było wiele razy: efekt na xPVA sziftingiem bardzo ciemnych odcieni które są widoczne pod kątem... http://pl.youtube.com/watch?v=CZnaMex2FUo http://pl.youtube.com/watch?v=sC7EozTCGSQ Dzięki za info ale na: dsub opcja auto dostrajania - brak poprawy, na dvi ręcznie dodane rozdzielczości wywalają grafikę A dlaczego na DVI nie mam tyle dostępnych rozdzielczości co na D-Sub, bo tak na chłopski rozum to powinno być odwrotnie. I czemu nikt nigdzie o tym nie wspomina, czyżbym był przypadkiem odosobnoinym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Czy są jakieś najlepsze ustawienia dla tego monitora, jeśli chodzi np. o jasnosc, kontrast, RGB itd...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 znam tylko dla jasnosci: tak wysoka zeby uszy userowi nie odpadly;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Tak samo xboksa mogę podłączyć kablem vga do każdego monitora, ale chodzi mi tutaj o jakość. Połączenie przez component da lepszy obraz. Co z tego, że podłączę przez component do tego tunera jak sam tuner do monitora i tak muszę podłączyć VGA? ;) IMO wtedy obraz będzie tej samej jakości co po podłączeniu bezpośrednio przez VGA.Na VGA bedziesz mial najprawdopodobniej taka sama jakosc jak na Component. Inna sprawa, ze tuner TV moze dodac cos od siebie ;) monitorow z Componentem jest obecnie sporo, mozna cos wybrac sensownego (np. LG L-226WA-WN). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) No dobra, podłączyłem Tuner TV przez D-Sub i własnym uszom nie wierzę. Dotychczas sądziliśmy, że ów "brzękopisk" który generują nasze monitorki pochodzi układów zasilania. Tylko, że jak monitor chodzi przez D-SUB to go nie ma! A właściwie jest ale na poziomie tak nskim, że niesłyszalny bez przebliżania ucha i wsłuchiwania się. Jakieś teorie? Ps.: Jak kogośby interesowało :Compro Videomate v600 - polecam, świetna jakość obrazu, funkcjonalność i współpraca z monitem, płacimy za to sporo - ok 300zł. EDIT: nie wiem o co biegało, może to mi się coś popie. bzyczenie już jest w normie DVI i DSub - tak samo. Edytowane 23 Marca 2008 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_krakow Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Witam! mam pytanie do użytkowników tego monitora jak macie ustawiony kontrast jasność itp? Marcin_gps już mi pisał jego ustawienia ale chciał bym poznać innych :)) pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 jestem właśnie na kupnie jakiegoś sporego LCD.. ten model idealnie by mi spasował do zastosowań (net, filmy, programowanie i office).. no ale naczytałem się o nim trochę negatywów.. monitor brałbym powystawowy z jakąś tam wadą na matrycy. odbieram w sklepie więc mogę sobie wybrać mało zjechany. już jeden taki widziałem.. prawie niewidoczna rysa na pokryciu matrycy, a cena 689zł. Tylko obawiam się dodatkowych atrakcji.. Jak się trafi sztuka, która na początku jest sprawna to jak często się psuje w pierwszym miesiącu używania? I ile razy wymienialiście swoje lcdki zanim trafiliście na porządny egzemplarz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xODIx Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 jestem właśnie na kupnie jakiegoś sporego LCD.. ten model idealnie by mi spasował do zastosowań (net, filmy, programowanie i office).. no ale naczytałem się o nim trochę negatywów.. monitor brałbym powystawowy z jakąś tam wadą na matrycy. odbieram w sklepie więc mogę sobie wybrać mało zjechany. już jeden taki widziałem.. prawie niewidoczna rysa na pokryciu matrycy, a cena 689zł. Tylko obawiam się dodatkowych atrakcji.. Jak się trafi sztuka, która na początku jest sprawna to jak często się psuje w pierwszym miesiącu używania? I ile razy wymienialiście swoje lcdki zanim trafiliście na porządny egzemplarz? Ja wczoraj nabyłem jedną sztukę via allegro od użytkownika >>TU_KLIKNIJ<< Kupiłem monit jako nowy za 999zł. Monitor w oryginalnym opakowaniu, w stanie idealnym, niestety nie dostałem płyty ze sterownikami, myślę że przez przypadek bo go sprawdzał przed przekazaniem mi. Mam jednego subpixla, dvi jeszcze nie sprawdziłem, zrobię to dopiero w piątek. Na razie podłączyłem go do notebooka przez złącze analogowe i pracuje z odświeżaniem 60Hz - nie wygląda to rewelacyjnie, ale kolorki robią wrażenie - kąty rewelacja. Szczerze to kolesia z allegro mogę polecić z czystym sumieniem!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witek32 Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 (edytowane) Witam. Jestem Tu nowy i to mój pierwszy post na tym forum. Otóż Proszę szanownych Usserów też nabyłem Tego Getwaya 2185 W ,byłem pełen obaw co do zakupu w/w monitu. Moje obawy okazały się płonne,mam go od 4-rech tygodni ,nabyłem monitor na Allegro w C.N.T. z Krakowa,gwarancja CK Mediator 36 mc.którą przysłano mi pocztą wraz z fakturą vat po 3-ch dniach od daty doręczenia mi monitora. Przywiozła go "Siódemka" oryginał pudło dosyć dużych gabarytów oklejone taśmą z napisem Getawey, cała biała z logo Getweya co ok. 10 cm. Monotor zapakowany w elementy z białej pianki,tak dopchane do profilu monitora że moja żona trzymała pudło a ja się mocowałem z monitorem żeby go wyciągnąć z kartonu. W pudle znajdowało się: Monitor całkowicie złożony. Kable: VGA,DIVI DUAL LINK-cały czarny,bez filtrów-na kablu biały napis Getawey,kabel USB-cały czarny napis na nim biały Getawey. Instrukcja Obsługi po angielsku,ale do konkretnego modelu 2185 W. Brak płytki z EzTune. Pivot trochę krzywy ,ale po użyciu siły, został wyprostowany i jest idealny. Po instalacji EzTune uaktywniła się funkcja AutoPivot-czyli podczas zmiany położenia panelu na pionowy sam się obraz przestawia-genialna sprawa. USB Hub działa,wszystkie przyciski w Menu elegancko działają bez zacięć. Uchwyt do podnoszenia monitora z Tyłu musiałem podkleić ponieważ był na jakiejś taśmie dwustronnej . Teraz najważniejsze: Matryca Idealna,żadnych badów/sub,smużenia-Próba na Call of Duty 4,żadnych rys,obtarć na obudowie,podstawa idealna strasznie ciężka Brak jakiegokolwiek POWTARZAM jakiegokolwiek piszczenia przetwornicy,na razie. :D Ustawienia: Jasność 50 Kotrast 46 Everest Corporate wyświetlił info o dacie produkcji : 28 tydzień 2007,soft monitora:OSD Vers:1.1.3 Kupiłem go na tej Aukcji za śmieszne pieniądze ok 720 zł razem z przesyłką - WYPRZEDAZ 21',SPVA,PIVOT, FV, gw 36m, ZWROT 14 DNI (numer 405529283) Mój nick to Wito_k Nie jest to żadna reklama jestem Usserem na PFE-Polskie Forum Emule. CAŁY CZAS ŚLEDZĘ TEN WĄTEK NA WASZYM FORUM O MOIM MONITORZE I JESTEM ZADOWOLONY ŻE DOŁĄCZYŁEM DO WAS ,DUŻO SIĘ TU DOWIEDZIAŁEM NA TEMAT GATAEWYA. Szczerze polecam slep C.N.T. z Krakowa,tym bardziej że przymierzam się do zakupu telewizora 24 Full HD też od Nich. Dziękuje i pozdrawiam. Edytowane 6 Września 2008 przez Witek32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 heh.. no to mnie ucieszyłeś.. też biorę z CNT, tylko że jadę osobiście do sklepu i sobie wybieram monitor. Ale swoją droga ciekawe, że nie masz żadnych wad na matrycy, bo te tańsze, powystawowe podobno wszystkie miały jakąś mniejszą lub większą plamkę/ryse na matrycy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 oplaca sie kupic ten monit za 360zl ? Na allegro uzywany... Potrzebuje 2 monitora, i nie wiem czy brac cos nowego 22 TN za ~800 czy lepiej lyknac ten monitorek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 oplaca sie kupic ten monit za 360zl ? Na allegro uzywany... Potrzebuje 2 monitora, i nie wiem czy brac cos nowego 22 TN za ~800 czy lepiej lyknac ten monitorek ? jeśli nie ma większych wad to jak za darmo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Nie ma, zresztą sprawdze na miejscu, z odbiorem osobistym sa po 250zl we wroclawiu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Nie wiem gdzie ty taką aukcję znalazłeś, ale jeśli chodzi ci o te tutaj: - http://www.allegro.pl/item435302549_21_s_p...roclaw_f_v.html - http://www.allegro.pl/item439840663_21_359...claw_rynek.html to radzę dokładnie czytać opis aukcji. Jest tam takie coś: Monitory nie są nowe. Monitory mogą posiadać wyraźne ślady użytkowania jak: duże rysy, przetarcia, cienie, linie, obejmujące 1-9% ekranu. Monitory posiadają kilkanaście lini na matrycy.To są panele z dużymi wadami. Będziesz miał np. coś takiego: Plus rysy i odciski na matrycy. Dobry panel sprzedaje się od ręki za 1000zł, każdy tańszy egzemplarz ma mniejsze lub większe wady. W okolicach 700zł możesz dostać coś z lekką ryską na matrycy. Za 300zł dostaniesz straszne g**no ;) Ale jeśli jest tak jak mówisz - za 250zł bez wad to zamów dla mnie z 10 od razu ok? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
getrych123 Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Do Posiadaczy tego monitora: występują w nim smużenia w grach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xODIx Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Do Posiadaczy tego monitora: występują w nim smużenia w grach? Ja gram w UT3 i nie widzę nic niepokojącego:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 co byście wzięli na moim miejscu do gier... Samsung T220 czy tego Gateway? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hynio Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 hej Mam już ten monitor od miesiąca działa dobrze matryce mam idealną zadnych rysek. Obudowa jest troche w lewym górnym rogu troche obtarta i stojak ma białe plamy. Ogólnie jestem zadowolony z monitora. Ej mam problem jak sprawdzić ile godzin pracował monitor?? wiem tylko tyle że wersja FW (osd vers) 1.1.1 aha i chciałbym powieśic sobie monitor na sciane tylko nie wiem jak go przymocować do niej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fumfel Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Zakupiłem GATEWAY 2185W w firmie FUNTECH. Pracuję na monitorze od dwóch tygodni i jestem bardzo zadowolony, twierdzę, że w tej cenie (999 zł) nie ma alternatywy. Mnogość wejść w tym monitorze powala, bardzo przydatna funkcja PIP... zalet jest wiele. Po kalibracji sprzętowej kalibratorem lacie obraz jest po prostu rewelacyjny!!! Porównywałem jakość obrazu z monitorem LaCie 324... uwierzcie mi, że 2185W wiele nie odstępuje ponad 3x droższemu modelowi. Coby nie było tak słodko są i minusy które jednak mi osobiście za bardzo nie przeszkadzają (w sumie to dwa) po pierwsze bzyczenie prawdopodobnie z cewek jeżeli jasność monitora zmniejszymy poniżej 85 (mam ustawione na 13) - trzeba być jednak bardzo wrażliwym żeby z tego powodu dyskwalifikować ten monitor. Po drugie - zauważyłem, że jak się odetnie po wyłączeniu kompa monitor od zasilania sieciowego, później nie zawsze chce zaskoczyć (trzeba wyciągnąc wtyczkę od zasilacza i już jest oki)... sporadyczny przypadek, ale zawsze. Dużo czasu spędziłem poszukując monitora i nie żałuję tego wyboru... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 (edytowane) Witam Mam pytanie do wlascicieli tego modelu. Czy u Was tez wystepuje denerwujace migotanie, ktore meczy wzrok? Migotanie podobne do takiego jakie mozna zobaczyc na monitorach CRT o ustawionym niskim odswiezaniu. Monitor mam podlaczony pod DVI. Probowalem roznych ustawien jasnosci i kontrastu, ale niestety zawsze razi w oczy. Mam wrazenie ze do czytania ten monitor kompletnie sie nie nadaje. Wiem ze nie jestem odosobnionym przypadkiem jesli chodzi o ten problem. Monitor od nowosci tak sie zachowuje. Filmy w stosunku do CRT tez sa mniej żywe jesli chodzi o kolory. Moze macie pomysl jakie ustawienia zastosowac? Edytowane 7 Stycznia 2009 przez wladziu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Witam Mam pytanie do wlascicieli tego modelu. Czy u Was tez wystepuje denerwujace migotanie, ktore meczy wzrok? Migotanie podobne do takiego jakie mozna zobaczyc na monitorach CRT o ustawionym niskim odswiezaniu. Monitor mam podlaczony pod DVI. Probowalem roznych ustawien jasnosci i kontrastu, ale niestety zawsze razi w oczy. Mam wrazenie ze do czytania ten monitor kompletnie sie nie nadaje. Wiem ze nie jestem odosobnionym przypadkiem jesli chodzi o ten problem. Monitor od nowosci tak sie zachowuje. Filmy w stosunku do CRT tez sa mniej żywe jesli chodzi o kolory. Moze macie pomysl jakie ustawienia zastosowac? 1. Żadne migotanie nie występuje. 2. Co do ustawień kontrastu to ustaw wartość 50, powyżej 50 (50 to max jeśli chodzi o punkt odcięcia bieli) obraz staje się "przepalony". 3. Monitor nadaje się do czytania, ale najpierw trzeba go skalibrować na podstawie plansz testowych aim gamma 2.2, ponieważ jak większość tanich monitorów ten rownież jest kompletnie "rozjechany". 4. Przypuszczam , że masz rownież nieskalibrowany monitor crt (złe ustawienia gamma, kontrast na max itp.) przez co wydaje ci się , że gatek ma wyblakłe kolory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 2. Co do ustawień kontrastu to ustaw wartość 50, powyżej 50 (50 to max jeśli chodzi o punkt odcięcia bieli) obraz staje się "przepalony".Zależy jak masz ustawione R G B ... jeśli na 100 to najprawdopodobniej max kontrast bez przepalenia będzie 50. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zależy jak masz ustawione R G B ... jeśli na 100 to najprawdopodobniej max kontrast bez przepalenia będzie 50.A czego nic o jasnosci nie piszecie? Tylko kontrast przepala? Jaka jasnosc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkghost Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 http://www.allegro.pl/item522862598_21_359...claw_rynek.html kupowac czy nie ? bo nie powiem, kusi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 (edytowane) Czy jest mozliwa zmiana odswiezania na wyzsze w tym monitorze jeśli mam ustawioną rozdzielczosc na 1680x1050? Standardowo ustawione jest na 60 Hz i odczuwam migotanie monitora zwlaszcza na jasnych/jaskrawych obrazach. Czy uzywacie jakichkolwiek sterowników do tego monitora, a jesli tak czy poprawiają w jakis sposob jakosc obrazu? Edytowane 16 Stycznia 2009 przez wladziu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...