costi Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 z ciekawosci testowałeś DVI na kartach ATI czy Nv? Mam mieszane doniesienia że te 2185 nawet z fw 1.0 odpalaja DVI z kartami Nvidii :-|U mnie chodzi jak zloto. W sumie gdyby nie jeden walniety subpixel to moglbym powiedziec, ze trafilem na egzemplarz bez wad. Firmware 1.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Czy warto ten model z tytulu postu kupywac na allegro? Kolejne pytanie czy ten monitor nadaje sie do grania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Czy warto ten model z tytulu postu kupywac na allegro? Kolejne pytanie czy ten monitor nadaje sie do grania? 1 NIE 2 TAK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 1 NIE 2 TAK 1. Dlaczego uważasz, że nie? Ludzie niby kupują "nowe" monitory na allegro i nie wystawia nikt negatywów, poza tym rozmawialem z jednym sprzedawcą i twierdzi, że nowe nie używane, rok prod. niby 2006, ale przebity jakąs naklejką importera. 2. Rozumiem ze smuzenie nie widoczne.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Dlatego nie warto kupowac, bo istnieje duze prawdopodobienstwo, ze dostaniemy nie w pelni sprawny monitor. Chyba, ze masz mozliwosc przetestowamia monitora przed jego kupnem to wtedy warto o ile okaze sie egzemplarzem w 100% sprawnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 1. Dlaczego uważasz, że nie? Ludzie niby kupują "nowe" monitory na allegro i nie wystawia nikt negatywów, poza tym rozmawialem z jednym sprzedawcą i twierdzi, że nowe nie używane, rok prod. niby 2006, ale przebity jakąs naklejką importera.Juz wyjasniam,ten monitor to zakup podwyzszonego ryzyka,te monitory maja bardzo czesto wady nie do przyjecia typu martwe piksele,bzyczenie,nie dzialajace DVI,smieci na matrycy, i sa to na 100% uzywki,trzeba miec sporo szczescia zeby trafic na 100% sprawny model,dlatego jesli kupowac to tylko z mozliwoscia obejrzenia przed kupnem bo sprzedawca moze sciemniac zeby sprzedac towar.Jak chcesz zaplacic 1100- 1300zł za uzywany monitor nie ogladajac go nawet przed kupnem to sobie lepiej daruj,chyba ze lubisz ryzyko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Juz wyjasniam,ten monitor to zakup podwyzszonego ryzyka,te monitory maja bardzo czesto wady nie do przyjecia typu martwe piksele,bzyczenie,nie dzialajace DVI,smieci na matrycy, i sa to na 100% uzywki,trzeba miec sporo szczescia zeby trafic na 100% sprawny model,dlatego jesli kupowac to tylko z mozliwoscia obejrzenia przed kupnem bo sprzedawca moze sciemniac zeby sprzedac towar.Jak chcesz zaplacic 1100- 1300zł za uzywany monitor nie ogladajac go nawet przed kupnem to sobie lepiej daruj,chyba ze lubisz ryzyko :)Oczywiscie, że jezeli wiąze sie to z ryzykiem to nie kupie go, ale czy napewno nie ma na allegro pewnego sprzedawcy, którego klienci są zadowoleni z monitora i mogą potwierdzic ze to są nówki albo używki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Oczywiscie, że jezeli wiąze sie to z ryzykiem to nie kupie go, ale czy napewno nie ma na allegro pewnego sprzedawcy, którego klienci są zadowoleni z monitora i mogą potwierdzic ze to są nówki albo używki?nówek raczej nigdzie nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0wy Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2007 Kupiłem właśnie Gatewaya z Allegro. Monitorek, tak jak zapewniał sprzedający ma idealna matryce, wszystkie złącza również działają. Jedynie pivot jest krzywy. Zapłaciłem 1164 z przesyłką i ogólnie jestem zadowolony;] Słyszałem, że istnieje gdzieś jakaś instrukcja, jak go poprawić. Cały dzień szukam i nie mogę nigdzie znaleźć, a bez tego wole go nie ruszać. Widział ktoś coś takiego? a może ktoś wie jak to można poprawić i czy istnieje jakieś ryzyko z tym związane? Z góry dziękuje;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 (edytowane) Kupiłem właśnie Gatewaya z Allegro. Monitorek, tak jak zapewniał sprzedający ma idealna matryce, wszystkie złącza również działają. Jedynie pivot jest krzywy. Zapłaciłem 1164 z przesyłką i ogólnie jestem zadowolony;] Słyszałem, że istnieje gdzieś jakaś instrukcja, jak go poprawić. Cały dzień szukam i nie mogę nigdzie znaleźć, a bez tego wole go nie ruszać. Widział ktoś coś takiego? a może ktoś wie jak to można poprawić i czy istnieje jakieś ryzyko z tym związane? Z góry dziękuje;] Kupując monitor sprzedawca wspomniał o tym, że bedzie miał jakąkolwiek wadę, czy monitor był niby jako "nowy"? Czy komuś udało sie kupic 100% sprawny/nowy monitor zupełnie ciemno? Czy nie ma nigdzie w Pl sprawdzonych sprzedawców? Edytowane 17 Września 2007 przez wladziu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0wy Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Kupując monitor sprzedawca wspomniał o tym, że bedzie miał jakąkolwiek wadę, czy monitor był niby jako "nowy"? Czy komuś udało sie kupic 100% sprawny/nowy monitor zupełnie ciemno? Czy nie ma nigdzie w Pl sprawdzonych sprzedawców? Na pytanie o pivot koleś napisał, że jest ok. Jak się okazało trochę minął się z prawdą. Na szczęście co do matrycy i reszty mówił prawdę. Przed zakupem sporo szperałem po różnych forach i na prawdę ciężko jest trafić egzemplarz bez żadnej wady. Na jakimś forum ktoś zachwalał sprzedawce i postanowiłem spróbować szczęścia. Wcześniej myślałem jeszcze o Komputroniku, jest nawet u mnie filia w mieście.. ale perspektywa zaoszczędzenia 200 zł jednak zwyciężyła:] Teraz chyba jednak wybrałbym komputronik z opcją sprawdzenia wszystkiego;] Mam nadzieje jednak, że da się jakoś ten pivot naprawić, bo fajna funkcja, ale i tak dla mnie najważniejsza była jakość obrazu i z tego jestem całkowicie zadowolony;] Znajomy ma iiyame 22'' i nie ma porównania, a kilka miesięcy temu zapłacił chyba z 1400:p Ponawiam mój apel: Jeżeli ktoś widział gdzieś coś o naprawie pivota, albo może wie jak tego dokonać, to błagam o pomoc:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Na pytanie o pivot koleś napisał, że jest ok. Jak się okazało trochę minął się z prawdą. Na szczęście co do matrycy i reszty mówił prawdę. Przed zakupem sporo szperałem po różnych forach i na prawdę ciężko jest trafić egzemplarz bez żadnej wady. Na jakimś forum ktoś zachwalał sprzedawce i postanowiłem spróbować szczęścia. Wcześniej myślałem jeszcze o Komputroniku, jest nawet u mnie filia w mieście.. ale perspektywa zaoszczędzenia 200 zł jednak zwyciężyła:] Teraz chyba jednak wybrałbym komputronik z opcją sprawdzenia wszystkiego;] Mam nadzieje jednak, że da się jakoś ten pivot naprawić, bo fajna funkcja, ale i tak dla mnie najważniejsza była jakość obrazu i z tego jestem całkowicie zadowolony;] Znajomy ma iiyame 22'' i nie ma porównania, a kilka miesięcy temu zapłacił chyba z 1400:p Ponawiam mój apel: Jeżeli ktoś widział gdzieś coś o naprawie pivota, albo może wie jak tego dokonać, to błagam o pomoc:] Linków Ci nie podam niestety ale czytałem że jakieś "Pomysłowe Dobromiry" szlifowały pilniczkami do paznokci jakieś elementy z plastiku jeśli coś nie pozwalało pivotowi w pionie osiągnąć poziomu...nie wiem co robili jeśli przekręcał się on dalej niż 90st w lewo. Nie wiem tylko co na to gwarant w razie czego... znając wady modelu i widząc Twoje ew poczynania mogą robić problem w razie czego...Bo sam chyba przyznasz że szlifowanie monitora brzmi trochę ekstremalnie :) Ja na szczęście nie muszę ani też nie korzystam z tej funkcji ale wierzę że w oglądaniu www czy arkuszy kalkulacyjnych może to być fajna opcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 (edytowane) Jeżeli ktoś widział gdzieś coś o naprawie pivota, albo może wie jak tego dokonać, to błagam o pomoc:] jezeli uchwyt jest podobny jak w modelu gateway 1985 to szlifowanie wygląda tak: trzeba podpiłować w punkcie oznaczonym na czerwono jakieś 0.05 do 0.1 mm: (oczywiście piłować należy wtedy gdy mimo przekręcenia DO OPORU monitora w prawo - ekran nie ma poziomu) druga metoda: popuścić 4 śruby mocujące uchwyt VESA i dociskając/obracając monitor maksymalnie w prawo w tym samym momencie dokręcić ponownie śruby (są luzy na śrubach i cały uchwyt można dokręcić +- 0.5mm luzem dlatego LCD moze nie mieć poziomu) jest to 5 minut roboty + pilniczki TOYA za 4zł z hipermarketu - ot wielka wada monitora :mur: Edytowane 17 Września 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expand Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Niech się dzieje wola nieba...zalicytowałem ten monitor. Babka w meilu twierdz, że te modele sprzedawane przez nich maja firmware 1.1.1. Mam nadzieję że jest tak w rzeczywistości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Niech się dzieje wola nieba...zalicytowałem ten monitor. Babka w meilu twierdz, że te modele sprzedawane przez nich maja firmware 1.1.1. Mam nadzieję że jest tak w rzeczywistości...To pochwal sie zakupem jak go dostaniesz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 hmmm... dotychczas większość miała 1.0. czyżby nowe dostawy? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expand Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 hmmm... dotychczas większość miała 1.0. czyżby nowe dostawy? ;)Kupiłem u C_N_T, wystawione było 5 monitorów :) u reszty sprzedawców było 1.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekkac Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 W moim modelu była wersja 1.1 ale nie działało DVI :mur: .Po naprawie jest 1.1.1 i wszystko OK. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 (edytowane) Ja, jak na razie, to widziałem 7 Gatewayów fpd2185w u różnych sprzedawców i nie kupiłem żadnego z nich, bo zawsze znalazłem mniejsze lub większe wady. 3 z nich były w dość dobrym stanie (kwestię krzywego pivotu już pomijam, bo w sumie, to mi na nim zbytnio nie zależy), ale za Chiny ludowe nie działały z dvi-d (firmaware w wersji 1.0), pozostałe nie miały już z tym problemu (firmware głównie w wersji 1.10), ale posiadały dość irytujące rysy, otarcia na obudowie, czasami kurz na kratkach wentylacyjnych lub padnięte pixele/subpixele. Poprawności działania hubów usb już nie sprawdzałem. Co do pudeł w które są pakowane... john_doe ma rację. Żaden z nich nie był nowy... jestem tego pewny na 100%. Mimo wszystko szukam dalej... a nuż trafię na coś dobrego . Tylko że koszty dojazdów pokryją już mi niedługo różnicę między samsungiem 215tw lol. Dziś zrobiłem kolejne podejście do Gatewayów... i ostatnie. Widziałem panel z firmware w wersji 1.1.1, na dvi-d nie było żadnych problemów, dopóki nie podłączyłem zabytku - jakim jest już GF 4. Działał tylko na d-sub. Nie wiem jak zachowywał by się z kartą GF6. 1 bad pixel i 1 sub + dość znacznie porysowana ramka w lewym dolnym rogu...lipa. Widziałem też panel z 1.1.2, ale z kilkoma pionowymi liniami... (ciekawostką jest to, że niektóre giną po naciśnięciu palcem na ekran) więc odpadł na starcie. Następny był z 1.0, co ciekawe sprawnie działał na dvi-d. Matryca była niemalże czysta (tylko 1 martwy subpixel... na dodatek w rogu). Brak też było większych zarysowań, ale - color banding na panelu z f. w wersji 1.1.1 był znacznie mniej widoczny niż na panelu z firmware w wersji 1.0. Zrezygnowałem... i mam już tego dość (oglądania ich i tracenia kasy na dojazdy). Kupuję Samsunga 215TW... mimo jego wad. A bym zapomniał - niedługo mają się pojawić w PL 24" gatewaye... zapewne podobnej jakości. :mur: Edytowane 19 Września 2007 przez Kosiarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Kupuję Samsunga 215TW.i bardzo dobrze szkoda tracic czasu i nerwów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Hehe to brzmi jak relacja z kilku partii w rosyjska ruletke ;) A co do Gatewaya 24" to dostaje calkiem niezle recenzje na forach.No chyba ze do Polski same odpady wysla :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 jeśli będą to nowe egzemplarze to cena będzie na poziomie Dell'a 2407WFP (ok 600$ w USA) czyli powyżej 3000zł a wtedy nie widzę zbytu na te modele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Z tego co widze to spokojnie mozna kupic za 550$ albo i mniej czyli jest tanszy od 24" HPka , a wiec mozna sie spodziewac ceny rzedu 2200-2300 za nowke imho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 (edytowane) Dell'a też można kupić za 550$ i to najnowszą wersję 2407WFP-HC a w Polsce sprzedają na allegro za 3500zł a w sklepie internetowym Dell'a za 3700zł. więc nie spodziewał bym się niskich cen za nówki, które IMO i tak do nas nie trafią :) HP jest może tańszy dlatego, że ma dobrą sieć dystrybucji na terenie Europy i Polski. ale to już trochę nie na temat... Edytowane 19 Września 2007 przez _Dugi_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Nowek 24 Getwaya w polsce nie bedzie,same uzywki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kameshin Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Naxt a z kad takie informacje? dystrybutorem jestes? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 (edytowane) jeszcze taka ciekawostka: w UK Gateway'a sprzedaje... TESCO :) http://direct.tesco.com/q/R.200-2436.aspx i także w dziwnie niskiej cenie - 299£ ... Edytowane 20 Września 2007 przez _Dugi_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 używane rzeczy w tesco to nawet u nas norma :) za 1600zł kupił bym takiego 24 calowca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Czy ktos gdzies moze znalazl sposob dobrania sie do menu serwisowego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 jeszcze taka ciekawostka: w UK Gateway'a sprzedaje... TESCO :) http://direct.tesco.com/q/R.200-2436.aspx i także w dziwnie niskiej cenie - 299£ ... a to dobre :lol2: to juz swiadczy cos o jakosci tych monitorów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...