pawelekmal Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Mam Problem ze ściąganiem dużych plików. Gdy podczas ściągania surfuje po internecie, gadam na gg itp z wykorzystaniem internetu transfer jest szybki, ale gdy odchodzę od kompa to transfer się maxymalnie zmniejsza albo calkowicie stopuje sciaganie. wystarczy, że właczę przegladarkę i załaduję jakąś www i transfer znowu rosnie na max ale to chwilowe i zaraz znowu spada. Czy macie jakiś pomysł jak "pobudzic" net żeby sie normalnie sciagalo bez koniecznosci zebym caly czas siedzial przy kompie?? (chyba wystarczajaco opisalem moj problem, ale jest nie to napiszcie czego nie rozumiecie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Bardzo dziwna sytuacja, a z czego sciagasz - p2p, ftp, http... ? Najlepiej zglos ten problem swojemu dostawcy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 mi to wyglada na p2p,taka sytuacjnie nie ma raczej miejsca w innych przypadkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 p2p - bear share. to raczej nie wina dostawcy, bo jak sciagam i w tym czasie gram w mini gierke on line to jest dobry transfer. A moze znacie jakies stronki co same sie odswiezaja po 10-20 sek albo czy da sie w opcjach przegladarki gdzies ustawic aby automatycznie odświeżała strone co okreslony czas? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 opera ma taka opcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 uzywam firefoxa. moze ktos sie orientuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żeton Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 podobna sytuacje mialem na radiowce transfer spadal tez duzo ale nie do 0 a pozatym strony ladowaly sie bardzo dlugo i zapewnie ty tez korzystasz z anteny i gubi sygnal...zglos do dostawcy, mi wymienili antene ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 (edytowane) uzywam firefoxa. moze ktos sie orientuje?Do Firefoxa jest też taki plugin. Nazywa ReloadEvry ;] Edytowane 22 Lutego 2007 przez Free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 ehhh... niestety nie pomaga. macie jakieś inne pomysły? Może znacie jakąś stronkę www która trwale (cały czas podczas pobytu na niej) obciąża łącze? albo np taka na której na jednej podstronie jest ~milion (:D) obrazków [ogólnie chodzi o to żeby cały czas coś było pobierane z netu na mój komp] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 (edytowane) Ja bym zaczął od poszukania programu, który Ci zjada zasoby gdy komp nic nie robi. Tak działają nie tylko trojany, ale np. defragmentatory dysków (sieci nie zajmują, ale procesor i dysk już mogą). Edytowane 22 Lutego 2007 przez Złodziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 To moze jakis program seti czy cos ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 A masz wyłączoną opcję wyłączania urządzenia w celu oszczędzania energii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 @xpektor masz na mysli ze seti mi obciaza kompa czy zebym liczyl seti aby caly czas cos sie pobieralo z netu? tak ogolnie gdy nic nie robie uzycie procka jestm w normie wiec nic nie zżera zasobow. @Barthezzo a gdzie to mozna sprawdzic? nie znalazlem takiej opcji w panel sterowania/opcje zasilania. znacie adres jakiejs stronki ktora podaje twoj download i upload oraz inne tego typu info gdy sie na nia wbije?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Moj komputer -> wlasciwosci -> sprzęt -> menedżer urządzeń -> karty sieciowe -> prawy klik na twoja karte -> wlasciwosci -> zakładka "Zarządzanie energią" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 http://www.numion.com/YourSpeed3 :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Spróbuj w cmd "ping www.onet.pl -t" i sprawdź czy dalej spada transfer. Jeśli nie to wystarczy dodać ping'a do autostartu i po sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 (edytowane) wiec odznaczylem "zezwalaj komputerowi na wylaczenie tego urzadzenia w celu oszczedzania energii" i nagle podskoczyl transfer ;] zobaczymy czy jak odejde od kompa bedzie tak dalej :D @orgiusz http://www.numion.com/YourSpeed3/ShowMeasu...p?ID=55,306,245 <--- to moj wynik z tego numion'a na moim neo 1024 (1314). sadzicie ze to dobrze czy slabo? mozecie porownac? (nie wiem czy to ma jakis wplyw ale podczas robienia tego testu sciagalem cos z netu) edit: to czy sciagam ma jednak znaczenie bo zrobilem 3 razy test i za kazdym razem sa duze roznice wiec test predkosci zrobie za jakis czas ;) Edytowane 23 Lutego 2007 przez pawelekmal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Albo mi sie zdaje albo cos porzadnie blokuje Ci download. Patrze w szczegolnosci na wykres Download speed Test sie robi na czysto [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 no to ja juz nie wiem. myslalem ze po wylaczeniu oszczedzania energii i zapuszczeniu sprawdzania ping jest dobrze, ale znowu po jakims czasie sie zaczelo walic.... nie mam juz pojecia o co chodzi http://www.numion.com/YourSpeed3/ShowMeasu...p?ID=55,307,835 <-- test na "czysto". zaraz po nim zrobilem drugi raz taki sam to mialem download ok 700 potem ok 900 potem tez okolo 900 wiec moze naprawde cos mnie blokuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Ten jest prawidlowy. Powiedzialbym ze bliski idealu ale to sie nei da w neo [; Jestes podlaczony modemem czy lecisz przez sieciowke/karte wi-fi na router? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 przez modem toshiby (ten taki nowszy model :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snesiak Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 możesz wypróbować program cfoss, o ile dobrze pamiętam ma on funkcję pingowania co jakiś czas określonego servera, do neo idealny, zwłaszcza jak ściągasz na max i chcesz przeglądać strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 No przecież wyżej podałem sposób z pingiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snesiak Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Ale nie zaszkodzi jak zainstaluje ten program, na tego typu łączu naprawdę dobrze optymalizuje ruch z/do sieci. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 hmm, może pomogło teraz potrzebuje pomocy z konfiguracją tego programu. Przy instalacji wszystko wybierałem tak jak było więc może da się coś jeszcze ręcznie zoptymalizować w celu zwiększenia wydajności? i co trzeba zrobic aby te okienko a'la neostrady (gdzie wyświetla sie transfer, sa przyciski itp) działało? znaczy sie żeby wyswietlał się na nim transfer, no żeby po prostu żyło bo narazie zachowuje sie jakbym nie było podłączony do internetu a w tym momencie sciągam i pisze tu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snesiak Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 a ściągnałeś pirata czy triala ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 A chce ktos zostac jebniety bananem? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 W trialu chyba nie ma nic złego? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 z tąd http://www.cfos.de/download/index_pl.htm to chyba pełna wersja, zresztą co to ma do rzeczy czy to pirat, trial czy pelna wersja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 z tąd http://www.cfos.de/download/index_pl.htm to chyba pełna wersja, zresztą co to ma do rzeczy czy to pirat, trial czy pelna wersja? A różnica jest bo a tym forum za warezy obdarzamy bananami :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...