Crasher Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Witam. Mam maly problem. Mam zewnetrzne IP, chcialbym uruchomic taki Windowsowy serwerek FTP dla znajomych - Home FTP, ale nie chce mi dzialac. Nie moge skonfigurowac routera. Jak przekierowac porty zeby to dzialalo, ktos moze pomoc? Bede niezmiernie wdzieczny. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 (edytowane) Lepiej zrób to w opraciu o klasyczne przekierowanie portów (port forwarding / virtual server). Triggering również pełni funkcję przekierowania, ale działa w ten sposób, że kto pierwszy (jakie IP) wynegocjuje otwarcie przekierowanego portu, ten je uzyska. Forwarding polega na przypisaniu na sztywno do danego IP konkretnego przekierowania. Porty do przekierowania: 20--20 21--21 W polu IP podasz IP kompa na którym stoi FTP Edytowane 22 Lutego 2007 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Dzieki, sprawdze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Ok. Dzieki wielkie. Pomoglo i dziala super. Moze ktos przy okazji polecic jakis fajny serwer FTP pod windowsa? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 ja uzywam : Bullet proof FTP serwer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...