Skocz do zawartości
spedi

Demnotaż Radiatora Z Procesora - Problemy :/

Rekomendowane odpowiedzi

Mam płytę z Socket 370 i Celka 1,2GHz, potrzebuję wymnotwać proca, i radiator, niestety radiator z wiatrakiem jest na jakieś zatrzaski przymocowany, nie wiem jak się do tego zabrać by nie uszkodzić. Może ktoś ma jakiś sposób na odchaczenie tego ?

Radiator podobny do tego:

http://www.ibuysports.com/images/socket_370_fan_small.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No najlepiej śrubokrętem albo czymś wąskim.

Miejsca może być mało, ale na pewno wystarczająco, żeby to zrobić. Wiem, bo mi się nie raz udawało ;).

Edytowane przez Mayo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będziesz robił ostrożnie, to nic nie zepsujesz. Delikatnie nacisnąć w dół, a potem odgiąć od radia i gotowe. Nawet paluchami powinno się dać :P.

EDIT:

Nie wiem, o co Ci chodzi, mówię, że się da spokojnie, a Ty się poddajesz... To po co było pytać w ogóle?

Edytowane przez Mayo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest takie masywne, że nie wiem :/ Nie da rady, no to zajebiście, płyta sprzedana i muszę ją wysłac, a nie umiem procka zdemontować xD

Już zachaczyłem śruboretem o płyte i to zdrowo przejechalem, boje sie ze juz uszkodzilem :/

Udało sie :D

Edytowane przez spedi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Już zachaczyłem śruboretem o płyte i to zdrowo przejechalem, boje sie ze juz uszkodzilem :/ ...

No właśnie a potem są przepychanki - "bo przecież wcześniej płyta działała i dlatego sprzedałem jako sprawną" :razz:

A wystarczyło coś położyć (jakiś kawałek szmatki/chusteczkę/...) na płytę w miejscu gdzie operujesz śrubokrętem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...