spedi Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Mam płytę z Socket 370 i Celka 1,2GHz, potrzebuję wymnotwać proca, i radiator, niestety radiator z wiatrakiem jest na jakieś zatrzaski przymocowany, nie wiem jak się do tego zabrać by nie uszkodzić. Może ktoś ma jakiś sposób na odchaczenie tego ? Radiator podobny do tego: http://www.ibuysports.com/images/socket_370_fan_small.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 (edytowane) Naciśnij to wystające spod radiatora metalowe coś i odegnij nieco o niego. I jedna strona już odhaczona ;) :lol2: Edytowane 22 Lutego 2007 przez Mayo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spedi Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Nie da rady, mało miejsca, poza tym jak można to odgiąc jak trzyma sie jak nie wiem co, jakims płaskim śrubokretem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 (edytowane) No najlepiej śrubokrętem albo czymś wąskim. Miejsca może być mało, ale na pewno wystarczająco, żeby to zrobić. Wiem, bo mi się nie raz udawało ;). Edytowane 22 Lutego 2007 przez Mayo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spedi Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 A nic nie uszkodze ? Nie wiem, tam ten plasitk z socketu tez trzyma, boje sie ze zrabie plyte :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 (edytowane) Jak będziesz robił ostrożnie, to nic nie zepsujesz. Delikatnie nacisnąć w dół, a potem odgiąć od radia i gotowe. Nawet paluchami powinno się dać :P. EDIT: Nie wiem, o co Ci chodzi, mówię, że się da spokojnie, a Ty się poddajesz... To po co było pytać w ogóle? Edytowane 22 Lutego 2007 przez Mayo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spedi Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 (edytowane) To jest takie masywne, że nie wiem :/ Nie da rady, no to zajebiście, płyta sprzedana i muszę ją wysłac, a nie umiem procka zdemontować xD Już zachaczyłem śruboretem o płyte i to zdrowo przejechalem, boje sie ze juz uszkodzilem :/ Udało sie :D Edytowane 23 Lutego 2007 przez spedi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 ...Już zachaczyłem śruboretem o płyte i to zdrowo przejechalem, boje sie ze juz uszkodzilem :/ ...No właśnie a potem są przepychanki - "bo przecież wcześniej płyta działała i dlatego sprzedałem jako sprawną" :razz: A wystarczyło coś położyć (jakiś kawałek szmatki/chusteczkę/...) na płytę w miejscu gdzie operujesz śrubokrętem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 śrubokręt poradzi sobie i z cienką szmatką , a grubszej tam nie włoży , też miałem z tym oriblemy , rozwaliłem kiedyś nawet w ten sposób przelotkę slot1--->s370 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spedi Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Płyta działa :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...