PawelDK Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Po pierwszym odpaleniu byłem mocno zawiedziony. Grafika mnie odruciła od TV (blisko siedziałem), po 2 odpaleniu już w normalnej odległości było lepiej ale nie rewelacyjnie. O ile samochody prezentują dobrze (drażni jedynie brak AA), to otoczenie wygląda tragicznie. To oni przenieśli premierę o kilka miesięcy by poprawić produkt a tu takie coś wychodzi. Model jazdy jest bardzo dobry, ale mi chyba podejście symulacyjne nie podchodzi. Po zagraniu w demo przekonałęm się do tego, żę wyścigi po pustych torach nudzą mnie ;) Czekam teraz na PGR4, Colina i Flat Out :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Czy ta gra na prawde nie ma widoku z kokpitu, czy tylko ja nie wiem jak go ustawić? W PGR cała esencja tkwi w jeździe z kokpitu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 z tego co wiem nie ma widoku z kokpitu... ja moze dzisiaj zagram dzieki uprzejmosci kolego ;) jak ktos jeszcze nie widzial to pod ponizszym likiem film z dema: One lap in a F430 (60 fps / 266.48 MB / 1280 x 720 / 1 minute 48 seconds) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Rzeczywiście - jest efekt grzejących się do czerwoności tarcz hamulcowych - mea culpa! ;) Porcja fotek: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaneoplus Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 OMFG te dwa ostatnie sreeny są tragiczne !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 OMFG te dwa ostatnie sreeny są tragiczne !!nie wiem czego oczekujesz od fotek telewizora robionych aparatem... ;) ale faktycznie widac brak aa xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Demo Forzy 1 było róznież dużo gorsze od full wersi, oczykuje analogicznej sytuacji i po forza 2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Demo Forzy 1 było róznież dużo gorsze od full wersi, oczykuje analogicznej sytuacji i po forza 2 :) Również mam taką nadzieje. Ważne także jest to że już demko pokazało bardzo przyjemny gameplay co wróży bardzo dużym zainteresowaniem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockers Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 demko na 100% jest gorsze od pełnej wersji, cytat redaktora psx extreme" napisałem, że demo prezentuje się gorzej od wersji finalnej, w której zdecydowanie ładniejsze wozy w połączeniu z konkretnie dopasionymi, napakowanymi detalami i efektami świetlnymi trasami po prostu ryją beret. malkontenci niech wezmą poprawkę na to, że "stock'owe" wersje aut nie przypadkowo prezentują się nieco gorzej - konsola musi bowiem dysponować jeszcze na tyle dużym zapasem mocy, by pociągnąć ich zmodyfikowane wersje (a te prezentują się po prostu obłędnie). Senti napisz czy w czasie wyscigu dzieje sie cos wiecej niz w tym demie, bo mozna zasnac scigajac sie z tymi graczami AI... ale ja to już raz napisałem (patrz początek wątku) - ai w demie jest chyba na poziomie "mniej niż zero", bo nie dorasta do pięt nawet temu z poziomu easy w pełnej wersji. na wyższych poziomach na torze mamy *walkę* o każdą pozycję, co więcej każdy z kierowców (wymieniony z imienia i nazwiska) ma inny charakter, temperament i odmiennie zachowuje się w danej sytuacji - są zawodnicy, których będziecie przeklinali nawet we śnie... Panowie wiec spokojnie możemy spać, Forza 2 napewno zarządzi, jestem nawet wiecej niż pewny, że będzie genialna w każdym calu Dosłownie identyczna sytuacja była z demkiem forzy pierwszej, bylo ubogie graficznie do tego framerate krztusiło się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:RoGeR:. Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Pojezdzilem dzisiaj na kierownicy i powiem krotko, jest straszna roznica. :) Forza jest stworzona tylko do kierownicy, jazda na padzie zabija caly urok. :P Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Pojezdzilem dzisiaj na kierownicy i powiem krotko, jest straszna roznica. :) Forza jest stworzona tylko do kierownicy, jazda na padzie zabija caly urok. :P Pozdrawiam. i ja finalnie pogralem w demo i jestem bardzo pozytywnie nastawiony do tego tytulu, a nad kierownica wlasnie mysle, bo cacko z ms dostaje noty 9,5/10 wiec chyba warto [; grales na tym wirelessie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) Ja również jestem ciekaw bo jak narazie nie ma za wielkiego wyboru w kierach do x0 Można kupić M$ lub loga i nic poza tym :/ A co do samej gry na początku nie było za ciekawie jednak im więcej gram w demo tym bardziej mi się podoba :D Już nie mogę się doczekać tuningu. Mam nadzieję że nie będzie on ograniczony do kupowania packów. Fajnie by było gdyby można było rozbierać silnik jak w Street Ilegal Racing. Gra nie była za skomplikowana jednak model tuningu mi się podobał xD Edytowane 14 Maja 2007 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) dzis bylo kilkanascie kopii forzy 2 na gieldzie w wawie. kosztowala 250zl. kumpel zakupil 2 kopie. dzialaja w 100% poprawnie. sa w wersji limited edytion, pudelko jest standardowe, ale ksiazeczka jest oryginalna - tak jak i plyta. i teraz pytanko - czy mozna legalnie zalogowac sie w swoj profil i grac w forze - tak jak to jest pokazane na tym screenie od polskiego kilera - czy grozi to jakims banem konta/konsoli ? co o tym myslicie http://profile.mygamercard.net/Jaro124 http://www.onlinecenter.pl/forum/viewtopic...sc&start=15 Forza Motorsport 2 - Playtest http://www.onlinecenter.pl/index.php?optio...&Itemid=205 Edytowane 14 Maja 2007 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:RoGeR:. Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 i ja finalnie pogralem w demo i jestem bardzo pozytywnie nastawiony do tego tytulu, a nad kierownica wlasnie mysle, bo cacko z ms dostaje noty 9,5/10 wiec chyba warto [; grales na tym wirelessie? Niestety nie posiadam kiery od MS, mam tylko kiere od MadCatz'a, ktora ma tylko vibration feedback, ale i tak sie super jezdzi. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Forza Motorsport 2 vs Gran Turismo HD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 a weź... to pseudo porównanie jest żałosne :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 a weź... to pseudo porównanie jest żałosne :-|dzięki temu pseudo porównaniu dowiedziałem się, że cytuję: forza = mediocre next-gen graphics gt:hd = almost photorealistic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 http://www.i4u.com/article9017-photo-gallery-1.html ktos chcial kupic kierke do Forzy? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Ja nie widzę w tym porównaniu nic żałosnego. Porównali grafikę obydwu gier i tyle. A że GT:HD wygląda 1000 razy lepiej to już nie ich wina.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Ja nie widzę w tym porównaniu nic żałosnego. Porównali grafikę obydwu gier i tyle. A że GT:HD wygląda 1000 razy lepiej to już nie ich wina....Jestem innego zdania. Nie uważam też, że Forza wyglada super ale GT się za bardzo świeci. Spójcie na asfalt słońce się odbija jak od lustra... W obu grach nadal widać, że to tylko gry ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Ja nie widzę w tym porównaniu nic żałosnego. Porównali grafikę obydwu gier i tyle. A że GT:HD wygląda 1000 razy lepiej to już nie ich wina....Trochę bym się tu kłucił. Otoczenie w Forzie imo wygląda dużo lepiej, a samochody ciót lepiej (ładniejszy odblaski i takie inne efekty). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LudwiG Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Porównam model jazdy do GTR2 z PC, który bez modów też ma aspiracje do bycia arcade- sim'em, ale z Waszych opinii widzę, że jest dobrze :) czekam i czekam :razz: Co do porównania FM2 i GT HD to może zestawcie liczby tras i wozów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Zapomniało mi się w natłoku innej roboty/zabawy ;) Ale już nadrabiam- jest jeden czynnik, który uniemożliwia mi wydanie jednoznacznej opinii i porównania tych dwóch gier- na pc gram na momo force, na XO na padzie (świetnym swoją drogą, ale...). Jednak mimo to stwierdzić mogę, że FM2 ma świetny model jazdy- po wyłączeniu wszystkich aidsów łatwo o spina, czuć cieżar pojazdu, drastycznie zauważalne są różnice w prowadzeniu poszczególnych samochodów. Po przyzwyczajeniu się do pada wykonanie ślicznego power- oversteer przynosi tyle samo satysfakcji, co np w GTL (choć w FM2 z uwagi na bardziej zaawansowane technologicznie bryczki jest to prostsze w dokonaniu i łatwiejsze w kontrolowaniu). Słowme, arcade-sim całą gębą, modelem jazdy wyprzedzającym o lata takie GT4 i mogącym stać na równi z GTR2 (podobny fun płynący z jazdy, bez hardcore'owych tygodni spędzonych na ćwiczeniach). Usatysfakcjonowany? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LudwiG Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Usatysfakcjonowany? ;) Do pełnej satysfakcji brakuje tylko widoku z kokpitu i kierownicy. Reszta się okaże po wyjściu pełnej oby nie było jak w FM1 było to, że w wielu wyścigach można było mieć mocno tuningowane auto i bez trudu się wygrywało zabijało to trochę grywalność bo w takim PGR2 samochody były podzielone tak, że czasami jeździło się kilka okrążeń zderzak w zderzak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXelium Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 W FM2 ma być tak, że samochód ma swój numerek (index?). I w miarę zwiększania osiągów numerek rośnie. Jeżeli przekroczy jakiś pułap, samochód przenoszony jest do następnej klasy gdzie z drugiej strony jest juz "słaby". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LudwiG Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 W FM2 ma być tak, że samochód ma swój numerek (index?). I w miarę zwiększania osiągów numerek rośnie. Jeżeli przekroczy jakiś pułap, samochód przenoszony jest do następnej klasy gdzie z drugiej strony jest juz "słaby". Tak było w FM1 ale te numerki zależały od mocy i wagi a zawieszenie, skrzynia biegów itd nie wpływały na numerek to jednak auto po takim tuningu jest i tak dużo szybsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXelium Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Ja to rozumiem tak, że przekraczam ten "numerek" auto zmienia klasę na wyższą i wtedy mogę tylko z taką jeździć. Z różnych filmków wynikało, że twórcy wiedzą o tym problemie z FM1 i tak go rozwiązali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LudwiG Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Ja to rozumiem tak, że przekraczam ten "numerek" auto zmienia klasę na wyższą i wtedy mogę tylko z taką jeździć. Z różnych filmków wynikało, że twórcy wiedzą o tym problemie z FM1 i tak go rozwiązali. W sumie to ja problem rozwiązywałem tak, że brałem albo najsilniejsze seryjne auto albo jakieś słabsze i tuning do grupy najsilniejszego auta w wyścigu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Forza Motorsport 2 - 'Mercedes vs BMW' (186.47 MB // 1280 x 720 // 4m53s) bardzo ladny filmik uswiadamiajacy mi, ze demo nie pokazalo tak naprawde nic B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 (edytowane) Oglądałem filmik i całkiem spoko wygląda, ale najbardziej w tej grze mnie ciekawi możliwości tuningu oraz model zniszczeń wpływający na jazdę :P http://allegro.pl/item198193095_forza_moto...on_wroclaw.html <= A to co przecież premiery jeszcze nie było :blink: Edytowane 22 Maja 2007 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...