Krootki Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Witam. Od paru dni coś dziwnego dzieje się z moim kompem. Na codzień pracuję 10,5x198. Napięcie 1,7V, pamiątki 5-3-3-2,5 napięcie 2,77 z aktywnym chłodzeniem. Radek 9500PRO prawie nie podkręcony. Temperatura (wg epoxa ;) ) ok. 35-36 idle, w stresie max 42. No i co się dzieje: co jakiś czas następuje niczym nie wytłumaczalny zwis... Po prostu komputer staje. Działo się to wcześniej najczęściej podczas gry w NBA, więc myślałem, że to karta przetaktowana. Obniżyłem częstotliwości i dalej to samo. Co więcej zdarza się to nawet podczas pracy w Windowsie. Już kilka razy było tak, że NIC nie robiłem, komputer paręnaście minut pochodził, podchodzę a tu nic - stoi. Aha, 3DMarki (oba) przechodzi po kilka razy pod rząd i nic się nie dzieje. Tak samo z PCMarkiem i Sandrą i tym podobnymi... Mam jedno podejrzenie - program StatBar. W sumie to zaczęły się te problemy po instalacji tego programu 8O Wyłaczyłem go i na razie jest luzik. Teraz sobie pogram i zobaczę czy dalej coś się dzieje. Ale jak będziecie mieli inne sugestie to proszę o pomoc. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dune Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 powylaczaj softwarowe coolery u mojego starszego po wylaczeniu zwisy sie skonczyly a mial mniej wiecej to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 powylaczaj softwarowe coolery u mojego starszego po wylaczeniu zwisy sie skonczyly a mial mniej wiecej to samo. Eee tam ja nie używam software'owych coolerów. A tak w ogóle to [gluteus maximus] - powyłączałem parę rzeczy i znów zwis. Cosik mi się zdaje, że zrobiłem krzywdę moim pamiątkom, który niby tak wcześniej zachwalałem... Szukam memtesta i zobaczymy co z tego będzie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 No to widzę, że nikt, łącznie ze mną nie potrafi mi pomóc :cry: Mam nadzieję, że to wina zasiłki - nowy Chieftec leży już w kartoniku tylko nie mam kiedy go podłączyć 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 podnies timingi pamiatek powinno pomodz tez to mialem jak zmienilem fsb na 166 niby wszystko bylo ok ale czasami hang up i trza bylo resetnac. I tak oto skonczylo sie uzywanie 2.0 2-2-5 :( ale w rezultacie to i tak zadnych hukow wydajnosciowych to nie dawalo pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Może to te dziwne częstotliwości. A może byś spróbował szynę na 166 a mnożnik na więcej (nie mam XP, więc nie wiem, czy nie ma problemów ze zmianą mnożnika - z tego, co wiem, można go zmienić). Myślę, że wtedy mogłoby być bezpieczniej. Jaką masz częstotliwość na AGP, przy tej przetaktowanej magistrali? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Może to te dziwne częstotliwości. A może byś spróbował szynę na 166 a mnożnik na więcej (nie mam XP, więc nie wiem, czy nie ma problemów ze zmianą mnożnika - z tego, co wiem, można go zmienić). Myślę, że wtedy mogłoby być bezpieczniej. Jaką masz częstotliwość na AGP, przy tej przetaktowanej magistrali? jakbys nie zauwazyl ;) :) on ma epoxa 8rda+ wiec czestotliwosc agp sam sobie ustawia moze miec standard 66mhz :D a a pci jest locked at 33mhz :D :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Oki. Warto wiedzieć :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 No dobra, to nie pamięć. Pamiątki na FSB 197 przeszły całą noc testów memtestem... Wymieniłem zasiłkę - zobaczymy czy problem rozwiązany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 A masz mozliwosc podniesc napiecie I/O ? jesli tak t osprobuj, u mnie wieszal sie podobnie jak podnosilem fsb i nie podnioslem nap I/O. teraz mam na 3,5 i chodzi stabilnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...