Szymon Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Troche to duze, ale nie mam czasu (szkola :-) ) i prograow do okrajania (paint jest troche ograniczony :-) ). Ale prosze....proc jest nizej krecony niz Twoj :-) karta nie jestr wcale krecona, mysle ze jak bym sie pobawil i podniosl co trzeba to blyoby tyle co na Twojej. A jak mowie radeon wedlug mnie jest zdecydowanie lepszy jakosciowi co z reszta wiesz :-) peace... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Fumfel ich nie przekrzyczysz. Pewnie, ze masz racje co do przewagi gf3 nad R9000pro w wydajnosci. Niech nikt inaczej nawet nie mysli ani sie nie łudzi. Na prockach taktowanych 2,4Ghz gf3 osiaga 12,5k podczas gdy nawet na ponad 3Ghz radek nie moze przekroczyc 11k. W grach i innych testach jest jeszcze lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 podkręć grafe to zobaczymy kto lepszy :) .Pozatym mam pamięci ustawione na cas 2.5 i wszystkie timingi na OFF (bo mam pamięci do d.u.p.y).Także gdybym miał lepsze pamięci to wynik bym miałwiększy.Nawed w biosie nie moge włączyć opcji Top Preformance a wtedy bym miałkopa :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Kaeres wiem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 FumFel > ten twój wynik coś trochę słaby. Jak miałem Ti200@500 na procku 1533MHz to bez kręcenia proca było ok. 9600. Po podkręceniu procka do 1730 MHz wynik podskakiwał do ok. 10500. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 witek_p: po pierwsze mam go podkręconego tylko tak jak w podpisie :( po drugie moja pamięci są tak do [gluteus maximus] że niemasz nawed pojęcia.Zero agresiw ustawień, cas 2.5 command - normal.Chodzą jak sdramy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 witek_p: po pierwsze mam go podkręconego tylko tak jak w podpisie :( po drugie moja pamięci są tak do <font color="#FF0000">[ciach!]</font> że niemasz nawed pojęcia.Zero agresiw ustawień, cas 2.5 command - normal.Chodzą jak sdramy :D FumFel: po pierwsze to aż 1992 MHz (jeżeli dobrze liczę); po drugie, pomiędzy CL2 i max. agresywne timingi a CL 2,5 max. wolne timingi różnica w 3DMark'u 2001 na K7S5A i KT3Ultra 2-R to nie więcej niż 3% wydajności (testowałem). Pozdr. Przy tak wykręconym procku i karcie myślę że powinieneś mieć przynajmniej w ok. 9500-10000. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 no niewiem.Jak u siebie w biosie włączyłem tylko opcje Top preformance to mi o 500 punktów wynik wzrusł.A teraz jest na OFF.Widocznie na ecs'ie to jest do bani testowanie.CAS 2 a cas 2.5 to też jest duza rużnica. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Ludzie zlitujcie sie heh. Gf3 jest slabszy technologicznie od r9000pro, to jest fakt. A testy ktore podajecie sa strasznie tendencyjne. 3dmark2k1 zawsze zawyza nieco karty nvidii i do tego juz sie kazdy przyzwyczail. UT2k3 u mnie na r8500 => 9100 na duronie 1200 uzyskuje 2 razy lepsze wyniki niz ten gf3 ktory podales. Jesli chodzi o 3dmark2k3 to mam ponad 1200ptk na r8500LE, przy duronie 1200@1350 tak wiec nie wiem czym sie tu podniecac :) Zwazywszy na fakt ze obraz jest ladniejszy na ati, shadery chodza 2 razy szybciej, tak wiec raczej gf3 a zwlaszcza ti200 dostaje od tej karty po pupie az milo. R9000 co prawda jest strasznie okaleczony ale praktycznie wyprzedza nieco gf3. I nie sadz ze mowie to jako posiadacz Ati bo nvidie tez mam i troche na niej juz jade. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Widocznie na ecs'ie to jest do bani testowanie.CAS 2 a cas 2.5 to też jest duza rużnica.KT3Ulra2 to nie ECS a wyniki są podobne, 2-3 %. Może Keares przetestuje u Siebie i to potwierdzi. Nie wiem co to za opcja Top performance, bo takiej u siebie nie mam, dlatego się o tym nie wypowiem. Co ona zmienia? Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Kurde...ale macie problemy :P Tyle o tym było, że się pisać nie chce. Podsumuję raz jeszcze Radeon 9000< Radeon 9000 PRO< Geforce 3TI200< Geforce3TI 500< Radeon 8500/9100 <= Radeon 9500 Miedzy Radeon 9000 PRO a Geforce 3TI nic bym nie wybierał , bo i po co, jak jest w tej cenie Radeon 8500/9100?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 PS- Radeon 9000 jest nowocześcniejszy od Geforce 3TI/4TI.......ale jest słabszy!!!! Ma 4 potkoki i jeden TMU na każdy, podczas, gdy 3TI/4TI mają 4 potoki i 2 TMU na każdy- czyli 2 razy mniejsze przy takich samych częstotliwościach GPU są operacje na teksturach KAPISZ?! ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Slayer dobrze gada!Puźniej wyśle Ci flaszke :D witek Top Preformace jest to opcja w biosie w płytach gigabajta.Podrasówuje ona zajbiście pamieci i dla tego po włączeniu jej uzyskałem 500 punktów więcej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 shadery chodza 2 razy szybciej, tak wiec raczej gf3 a zwlaszcza ti200 dostaje od tej karty po pupie az milo.Jednak przebiles gryps miesiaca :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Miedzy Radeon 9000 PRO a Geforce 3TI nic bym nie wybierał , bo i po co, jak jest w tej cenie Radeon 8500/9100?! hhe :) no cos sensownego. :) ....... PS- Radeon 9000 jest nowocześcniejszy od Geforce 3TI/4TI.......ale jest słabszy!!!! Ma 4 potkoki i jeden TMU na każdy, podczas, gdy 3TI/4TI mają 4 potoki i 2 TMU na każdy- czyli 2 razy mniejsze przy takich samych częstotliwościach GPU są operacje na teksturach KAPISZ?! ?! A wiesz ze mialem tu akurat na mysli 8500 i za bardzo sie rozpedzilem :)moj blad :) to akurat z tymi potokami to fakt i najlepiej to widac w ut2k3 i u2 gdzie jednak liczba potokow ma baaaardzo duze znaczenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 shadery chodza 2 razy szybciej, tak wiec raczej gf3 a zwlaszcza ti200 dostaje od tej karty po pupie az milo.Jednak przebiles gryps miesiaca :D Hehehe nawet sie nie staralem :D choc faktem jest ze shadery sa lepiej na radeonach obslugiwane niz na gf3, szczegolnie mialem tu na mysli r8500/9100, niestety pod wzgledem shaderow moj GF nieco odpada a ati radzi sobie znacznie lepiej. Akurat jak by ktos mogl mnie uswiadomic jak wygladaja wyniki na 9000 to by bylo fajnie :) najlepiej w 3dmarku2k3 bo innego nie posiadam :) ps. A jaki byl gryps miesiaca ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 No to, ze R9000pro jest szybszy od gf3 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Pamiętajcie, że karty Radeon 9000/Pro mają wiecej wspólnego z budową Radeona 7500 niż 8500/9100. Właściwie poza samym GPU płyty nie różnią się zbytnio od starych R 100. Ale to jeszcze nic- poza kastracją chipa R200 o Shadery i TMU, to sama obsługa pamięci jest tej samej konstrucjii co R 7500- czyli prosty kontroler 128 bit zamiast 2x64 bit w R 8500/9100, czyli ok. 30% wydajności w plecy. To tak jakby mieć 380 Mhz a nie 550 Mhz 8) Jeszcze się popastwić nad R 9000 PRO? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Jeszcze się popastwić nad R 9000 PRO? Taaaaaaakkkkkkk :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 niestety ale moje pamieci wyczyniaja takie cuda powyzej maghistrali 150 MHz 8O ze łohoho :-);. Ale za to, uczciwie bedize :-) jak dasz 12,5 x 150 MHz i defaultowe ustawienia karty :-) i puscisz 3d marka :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 nie chce mi sie cytatow walic bo zdjecia tam sa durze a nie che zasmiecac .....to tak co do testow na benchamrku( bardzo lubie ten serwis) ale chyba nei potrafia zainstalowac sterow do ati ..mowie to na podstawie wynikow ..na p 4 2.4 ghz 6700 chyba tak to ja u brata na takim samym procu i nie kreconej karcie miał 7800 czyli 1000 roznicy ale to nie wazne (r9000 bez pro) ja i tak bede dalej upierał sie ze r9000pro na dobrym procu np. jak twoim funfel i podkrecony bedzie miał wyniki takie jak gf3ti 200 albo i wyzsze i wiem koniec tematu .....ktos tu chciał kupic karte no to 9100 za ta kase tez bedzie bardzo dobrym wyborem ps. to jest tez z benchmarka i onie tu wyraznie pisza ze r9000 jest jak gf3ti 200 ( chyba mowa o nie kreconych a tu jest jeszcze do compare proc 2.4 i wynik troche wyzszy niz na benchmarku chyba im te testy nie wyszły http://service.futuremark.com/servlet/Inde...ctsearch&page=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Dobra szpak, kończymy spory bo tak można w nieskonczoność.ps.Nie funfel tylko FuMfel :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 ale w 3dmarku mam więcej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 No to, ze R9000pro jest szybszy od gf3 :D aaaa, no ale wiesz ja sie z tego tak nie smieje bo w wielu gierach faktycznie jest szybszy i to jest fakt, no i jakosc obrazu jest lepsiejsza choc to jest czasem kwestia oka ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Dobra szpak, kończymy spory bo tak można w nieskonczoność.ps.Nie funfel tylko FuMfel :) sorrki moj bład .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Fumfel, ja bym jednak z ciekawosci, prosil Ciebie :-). Zebys sprawdzil tego Twojego GeForce`a na default i procek tak jak moj :-). A jak nie to trudno ;-). Koniec gadki.... :-) z cała pewnoscia na obu kartach przy tych konfiguracjach, wiekszych problemow z grami nie ma. Ja kupilem radeon`a bo wczesniej mialem voodoo 3 :-) potem GeForce`a 4mx. No to stwierdzilem ze zostal mi radeon. I szczerze jestem zadowolony z zakupu i mysle ze zostane juz przy radeonach :-) do konca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 ok.puźniej zrobie i prześle skrina Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...