Skocz do zawartości
Gierek

Kandalf Lcs

Rekomendowane odpowiedzi

opis sytuacji...

w zwiazku z marnymi osiągami(a w zasadzie ich braku) mojego kompjutra zostałem zmuszony do kupna nowego..

zastanawiam sie nad kupnem Kandalfa lcs...stosunkowo niedawno kupiłem Scythe Infinity i chociałbym go sobie zostawic

a wodą gasic gpu najprawdopodobniej ge8800gtx

osobiscie nie interesowałem sie nigdy wc wiec prsoze was o radę

czy ten zestawik jest b.wydajny?srednio wydajny czy to totalna kicha(bo opini skarjnie sie rozniąych od metra mozna znaleźć)

Zestaw chłodzenia cieczą:

• zbiornik wyrównawczy, zdolny pomieścić 350ml płynu chłodniczego,

• pompa wodna P500, zasilana napięciem 12V, o wydajności 500l na godzinę,

• chłodnica, o wymiarach 407mm x 120mm x 35mm wraz z 3 coolerami 120mm,

• dwie butelki płynu chłodniczego, zawierające w sumie niecały 1 litr płynu,

• komplet różnej długości przewodów UV o średnicy 3/8”.

tuitaj jest tescik blue orb-aII i kandalfika lcs

kandalfikt w powyzszym tesciku jest lepszy ale nie znam innych zestawów...

acha czy taki chłodzenie pozwoli na oc na grafice??(zamierzam kupic poządny blok wodny na nią)jednakze nie mam zielonoego pojecia czy chłodnica i pompka bedą odpowiednie...

oczywiscie jestem otwarty na inne propozycje

z gory dzinki

Edytowane przez Gierek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam go używam ( narazie tylko do chłodzenia procka) i c2d przy 3600GHz i 1,4V ma temmperatury 35 idle a w stresie około 48 tylko tak pompka jest tragicznie głoścna przy 12V ale jak dasz na 7V to daje rade co do wentyli na chłodnicy to u mnie są na 7V ale są słyszalne na 5V nie jednak daje to spadek wydajności chłodzenia. Sama obudowa wygląda i sprawuje sie swiętnie poza jednym mankamętem jakim jest waga..... Nie radze nikomu taszczyć jej przez pół miasta ( Wrocławia ) bo mozna ducha wyzionąć :) A co do chłodzenia samej grafy moim zdaniem napewno da rade :) tylko musisz dokupić jakiś bolok bo ten co jest jak wiadomo na grafe nie wiejdzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzinki za radę

wg. Twoich danych mozna wywnioskowac ze chłodnica jest dobrze wykonana(mimo iz wentki na chłdonicy nie są demonami jakosci)

tylko zmartwiłęs mnie tą pompką na 12v ale postatecznie śpie w innym pokoju wiec nie ma problemu :)

a co do wagi to są wersje około15kg z alu i 21kg(praktycznie sama stal)-na szczescie są autka

ale jakt argałes to 21kg przez pół wrocka to jestem pełen podziwu... :D

Edytowane przez Gierek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi