fuxmen Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Mam pytanie. Podkręciłem mojego Athlona xp 1600+ przy lewym chłodzeniu, ale za to zamontowanymi trzema wentylatorami z kserokopiarek. Przy max obciązeniu miał 51 stopni. Podkręciłem go 150*10,5 i miałem 1575 mhz czyli A1900+. Ale jak dałem 160 MHZ na FSB komp nie ruszył. Skasowałem bios i po tym coś się popsuło w systemie nie chciał ruszyć, miałem me i xp ani jeden ani drugi nie chciał ruszyć. W dodatku na dysku C wszystko mi porozwalało i nie mam nic. NIe wiem przez co to. To przez ten bios czy co? Czy kasacja biosu uniemożliwia ruszenie systemu dałem w biosie na ustawinie optymalne mam k7s5a i 300 w zasilacz ściągłem bio podatny na podkręcanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 DYSK juz ci fsb nie wytrzymuje.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 DYSK juz ci fsb nie wytrzymuje.... dzięki za odpowiedź, da się to jakoś obejść czy coś, baracuda tonie taki zsły dysk, zechlało mi system przez to, teraz mam win 98 chwilowo, chciałbym wycisnąć trochę więcej ale jak się nie da to nic ael to i tak dużo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 czy wązkim gardłem przy podkręcaniu mogą być słabe pamiątki sdr 133 mHZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 oczywiście ze pamiatki moga byc waskim gardłem ;) Powiedz tylko ile masz Mhz na PCI i wtedy sie okaze czy ci dysk nie wytrzymuje czy pamiatki :) Aha jakie masz te pamiatki ????? Jakies NONAME czy firmowki (np Kingston) ???? Ja osobiscie obstawiam pamieci ;)Gdyz te 150Mhz to bardzo duzo jak na SD-RAM :) I tak ciesz sie ze tyle wiciagles, gdybys mial DDR'y to wtedy moglbys zaszalec ;) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 A to ciekawe ??? Ja przy rezystorze 14kOh mam spoko dysk, ale przy 12kOh Windows skasowany doszczętnie. W sumie jak lpesze to do formatowania - dysk czysty natychmiast (i tylko systemowa parycja !!!). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...