Skocz do zawartości
CKM18

Fujitsu Siemens Amilo Za 2300zł W Makro Czy Warto ?

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio zacząłem się rozglądać za nieco bardziej mobilnym sprzętem ( myślę żeby sprzedać kompa z sygnatury i kupić laptopa) jako że jestem co sobotę w makro na Bielanach Wrocławskich znalazłem dzisiaj notebooka Amilo-LI1705

# procesor Intel Celeron M430; 1,73 GHz; 533 MHz; 1 MB cache

# matryca panoramiczna 15,4” TFT WXGA „Crystal View”

# pamięć 1024 MB DDR2

# dysk twardy 80 GB SATA

# nagrywarka DVD+/-RW DL

# karta sieciowa, modem; Wi-FI

# 3 porty USB 2.0, wejście na mikrofon, wyjście na słuchawki

# Linux

# gwarancja producenta 24 m-ce

z tego co wyczytałem w internecie karta graficzna to via unichrome max 26mb no i pytanie jak będzie z wydajnością tego sprzętu ( byłby używany do przeglądania netu, oglądania filmów, i grania w gry typu heroes IV , V III , need for speed most wanted itp

no i jak z porównaniem go do tego co mam teraz w sygnaturze , z góry dzięki za odpowiedzi , zależy mi na czasie bo jeśli się zdecyduje to we wtorek jade po niego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przyjmuj w ciemno, że ta właśnie karta siedzi w tym notebooku. FS robi taki manewr, że dany model może być poskładany z różnych komponentów.

A swoją drogą o grach na FS z tego segmentu cenowego możesz zapomnieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przyjmuj w ciemno, że ta właśnie karta siedzi w tym notebooku. FS robi taki manewr, że dany model może być poskładany z różnych komponentów.

A swoją drogą o grach na FS z tego segmentu cenowego możesz zapomnieć.

nieprawda :blink:

heroes V chodzi, nfs mw też na 915gm oraz 945gm

co to miało być "FS z tego segmentu cenowego" jakis trendowaty ten FS ;)

Edytowane przez contradanza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie trendowaty...

Sam mam FS Amilo Pro 2030 i moim zdaniem do pracy jest ok. (na zasilaniu sieciowym), ale o grach itd. można zapomnieć. 3dmarka 2003 nie jest w stanie ukończyć, na 2001 pokazał coś około 140 pkt. i wszystko na ten temat.

Faktem jest, że mój ma 128 pamięci przydzielanej do grafy, a ten o który pytasz może mieć "UniChrome Pro onboard Grafik max.256MB shared memory", więc powinno być lepiej, ale mimo wszystko na gry bym się nie nastawiał.

Edytowane przez Ergo5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam mam FS Amilo Pro 2030 i moim zdaniem do pracy jest ok. (na zasilaniu sieciowym), ale o grach itd. można zapomnieć. 3dmarka 2003 nie jest w stanie ukończyć, na 2001 pokazał coś około 140 pkt. i wszystko na ten temat.

szkoda ze wczesniej tego nie napisales ;)

WNIOSEK:

w tym segmencie cenowym szukaj 915, 945gm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda ze wczesniej tego nie napisales ;)

WNIOSEK:

w tym segmencie cenowym szukaj 915, 945gm

do 2500 zł można znaleźć modele z X200(Packard Bell,Toshiba),X1100(Acer),GF6100(Benq,Asus)

PS: Nigdy nie kupuj laptopa z Uni Chrome na pokładzie 3 DMark 2001 (1500 pkt)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi