Puchacz1 Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 (edytowane) Witam mam taki problem, że chciałbym nauczyć się PHP w związku z czym potrzebny mi jest jakiś program którym będę mógł oglądać co napisałem w PHP. Znacie jakiś taki programik. Bo normalnie w wyszukiwarce się otwiera czysty obraz :( PS. Nie chcę apache'a PS2.Proszę o szybką odpowiedź Edytowane 24 Lutego 2007 przez Puchacz1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 NIe ma takiego "programiku". Apache, IIS i kazdy inny serwer obslugujący php. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Otwieram Apache Service Monitor i co teraz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Zainstaluj sobie XAMPPa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Dobra mam już wszystko. Tylko jest jeden problem. Ustawiłem sobie hasła dobrze mi znane i problem jest taki, że jak próbuje wejść do PHPmyAdmin to wyświetla mi, że złe hasło. Idzie jakoś od nowa wszystko zrobić ? tzn na nowo serwer postawić albo coś w tym stylu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Jak nie robisz nic z MySQL to nie potrzebny Ci phpmyadmin. Jesli to xampp to nie trzyma on nic poza swoim katalogiem. Mozesz skasowac wszystko i zainstalowac nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 (edytowane) Mam dziwny problem. Pewnie wy będziecie umieli go naprawić. Wbijam kod PHP w stronke uuchamiam ja na serwerze poprzez wpisanie http://localhost/strona/index.html i ten tekst który powinien się wyświetlić nadal się nie wyświetla :( W zakładce 'stan' wszystkie usługi są aktywne :| Dobra już mam... jak to mówią głupota nie boli... a powinna :D Edytowane 24 Lutego 2007 przez Puchacz1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienzero Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 nie lepiej bylo cos zupelnie prostego do nauki ? Krasnal ? AbyssWebServer ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 nie noc ju mniej więcej umiem się Xampp-em obsługiwać :). Troszke poczytałem na googlach i coraz lepiej mi to wychodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 nie wiem czy wiesz, ale żeby php działało poprawnie trzeba użyć rozszerzenia php a nie htm(l) :) a więc index.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 ja zawsze uzywam Appserv'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Pelzak też to zauważyłem dlatego napisałem, że głupota nie boli a powinna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...