Skocz do zawartości
Gość MaRuH

Karta Na Pci-e Do 350zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kupuje grafe do drugiego kompa, chcę kupić kartę do 350zł i zastanawiam się nad tymi 3'ma kartami:

Galaxy GeForce 7300GT 128MB DDR3 1.4ns ZALMAN 296zł z www.techplanet.pl ( dobry ten sklep ??)

Galaxy GeForce 7600GS 128MB DDR3 1.4ns 329zł z www.techplanet.pl

Palit Geforce 7600GS Sonic 256MB DDRIII 339zł z esc.pl , i nie wiem czy tu nie ma wałka bo w dość dużej ilości sklepów ten palit jest za więcej niż 350zł, a tu w esc za 339zł, a w większości innych sklepów to za te ok 350zł jest palit ale na ddr2 i takty 400/800 wiec shit, jak to jest z tym ???

Wychodzi na to że 7300GT z tej trójki odpada od zaraz, ale zaproponowałem go dlatego że posiada Zalmana, jak kupie 7600GS to nie wiem czy jest duża różnica pod względem OC tego 7600GS z zalmanem i bez niego???, jeszcze co do chłodzenia palita, podobno nie ma już tych kart z czarnym wentylatorem, zostały tylko z biało-zielonym czy coś, ktoś wie jak te chłodzenie się sprawuje???.

Ja bardzie skłaniam ku 7600GS od galaxy ponieważ na pewno więcej pójdzie niz palit i powinien być szybszy, chyba że się mylę??? na 2 miejscu u mnie stoi 7300GT ze względu na zalmana i tez bardzo dobre OC, co do palita to nie wiem jak z tym chłodzeniem i z OC, nawet jak pójdzie na te 500/1500 to chyba będzie słabszy od galaxy 7300GT/7600GS??? a może się mylę??? :-P

Ufff B-) , jak sami widzicie wybór trudny, proszę o pomoc w wyborze :)

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Palit Geforce 7600GS Sonic 256MB DDRIII 339zł z esc.pl

Czarne chłodzenie lepsze ale jak nie ma to zielone też daje rade x]

IMHO jeżeli galaxy to wersja z 256MB ale ona już jest nieco droższa ;)

EDIT

Nie kopiuj postów bo się burdel robi :mur: EOT chyba ;)

Edytowane przez M@TI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, za powielające się pytania ale mam mętlik w głowie :-P

Na galaxy 7600GS 256MB z Zalmanem mnie nie stac, nie chce dopłacać, max to 350zł.

Szybka piłka, co powinno być lepsze?:

7600GS 1.4ns 128MB bez zalmana OC 600/1650

czy

Palit 7600GS 256MB OC 500/1500

(te karty powinny na tyle pujśc)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Decyzja już zapadła, na drugim kompie (brata) on i tak nie odpala gier w wiekszej rozdziałce niz 1024-768 wiec biore Galaxy 7600GS 128MB 1.4ns ZALMAN z techplanet za 348zł myśle ze warto :-P

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi