Skocz do zawartości
grzesiu

kompy z marketów ale zwala:)

Rekomendowane odpowiedzi

puka ktos do drzwi...otwieram a tam reklamówka jednego z marketów. Patrze co w środku(aby sie ponabijac z kompów) i oto taki komp:

CELEK 2000mhz

GF4 MX440 no name(sparkle)(no co w koncu GF4 to pewnie dobry,a co to jakis znaczek MX to pewnie ulepszona wersja:)))

256ddr(no name)

obudowa CODGEN:)

dysk 40gb(super wydajny napisane w nawiasie)

naped CD-RW 40x sony:)

i NAJLEPSZE:

SYSTEM OPERACYJNY:

!!!!!!!!!MS DOS!!!!!!!!!!

nic nie napisane o plycie głównej ale ten system operacyjny mnie dobił do ziemi! A CAŁY KOMP ZA 1900zl i rata tylko 160zl

oczywiscie moi naiwni kumple kupuja takie kompy(np. p 2.4ghz + riva2) i mówią ze wolą z supermarketu bo maja gwarancje na komputer~!!!!:)

i ze jak ja zmontuje taki sam komputer to bedzie mniej wydajny bo jest nie firmowy:))))))_)))))))))))) CZAICIE TO?:?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to jest, ja ostatni widziałęm reklamówke gdzie było tylko zaznaczone że komp ma dysk 40GB i CD-ROM x52 i proc cel 1,7Ghz i reszta podana bez rzadnych parametrow i bez producenta.

Co do firmowych ja kiedyś kupiłem OPTIMUSA i chodzi do dziś :D ale to był z salonu 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no coz, ale wlasnie w ten sposob superkamrkety zarabiaja, na zachodzie wyglada to troche lepiej... ale mimo wszystko LOL :)

ostatnio ojca mojej dziewczyny odwiodlem od zakupu kompa w "makro" chcial wydac prawie 3kzl na cos co u kumpla w sklepie wycelilem a 2,5-2,6kzl tak wiec rozumiecie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nic mój sąsiad kupił kompa (juzdawno ) w supermarkecie...i jak mu zagladałem ostanio bo pytał sie jaka grafike mógłby se kupic ..nie uwierzycie co zobaczyłem.....

Na mobo miał zintegrowaną grafe(jakies badziewiasty Sis(ale takie mega badziewie ) i miał tylko jeden PCI w ktoorym lezała sieciówka.....

heheheheh nic mu nie powiedzialem bo koles nie zarabia za duzo ....i podejrzewam ze nie ma na nowego kompa:)

Szacuneczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak u mnie znajomy kompa kupil ostatnio z supermarketu to pamieci tam bylo ze 128 Mb SDR

okazalo sie pozniej ze mial w srodku kostki:

1x 64 MB 100Mhz

2x 32 MB chyba 66Mhz - nie pamietam

myslalem ze sie posram ze smiechu :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qurde hehe z wszystkim się juz spotkałem :) ale z tym: :lol:

[.....]

SYSTEM OPERACYJNY:

[....]

Nic w tym dziwnego, za bylejakiego windowsa 98 czy XP home (nie wspominająć o prof) trzeba zapłacić przynajmniej 400 zł. I o tyle ten komp był by droższy, a wiadomo że w supermarketach musi być najtaniej a ze do nieczego się to nie nadaje to już nie ich zmartwienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuje jakiegos z shitowata plyta na ktorej bedziesz mial zintegrowana grafike, muzyke i sieciowke :) "dzieki temu bedziesz mial najszybszy dostep do podanych czesci, co sprawia ze komp jest szybszy" slowa sprzedawcy. Buhahahahaha myslalem ze padne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

puka ktos do drzwi...otwieram a tam reklamówka jednego z marketów. Patrze co w środku(aby sie ponabijac z kompów) i oto taki komp:

CELEK 2000mhz

GF4 MX440 no name(sparkle)(no co w koncu GF4 to pewnie dobry,a co to jakis znaczek MX to pewnie ulepszona wersja:)))

256ddr(no name)

obudowa CODGEN:)

dysk 40gb(super wydajny napisane w nawiasie)

naped CD-RW 40x sony:)

:lol: co za super komputer juz lece do hipermarketu :lol:

i NAJLEPSZE:

SYSTEM OPERACYJNY:

nic nie napisane o plycie głównej ale ten system operacyjny mnie dobił do ziemi! A CAŁY KOMP ZA 1900zl i rata tylko 160zl

trzeba jeszcze doliczyc 10zl za pirackiego windowsa 98/ME/2000/xp :lol: bo ktory "klijent" bedzie sie bawil w DOS'ie :lol:

oczywiscie moi naiwni kumple kupuja takie kompy(np. p 2.4ghz + riva2) i mówią ze wolą z supermarketu bo maja gwarancje na komputer~!!!!:)

i ze jak ja zmontuje taki sam komputer to bedzie mniej wydajny bo jest nie firmowy:))))))_)))))))))))) CZAICIE TO?:?

a co niewiedziales ze dowolny komp z Optimusa,Vobisa,Auchana (nawet ten najtanszy) bedzie bardziej wydajny niz twoje "zlorzone" P4 3.04ghz GF4Ti 512MB ram :lol: :lol:

ze niewspomne ze wersje oem procesorow, k. graficznych, nagrywarek sa wolniejsze od box'ow :lol: :lol:

poza tym nawet taki MS DOS bedzie lepszy od twojego (oryginalnego) Windowsa XP :lol: :lol:

ludzie jak ja lubie te "promocyjne" firmowe zestawy :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nabijacie sie z supermarketów, a spojrzcie jaka oferte ma sklep typowo komputerowy, forumowicze z katowic na pewno kojarza firme monel :wink:

Dołączona grafika

spojrzcie na "model" plyty glownej, jak sie zawodowo nabija klientow w butelke :lol: :lol:

i te ceny - 999zl za P4 3.3ghz buhahaha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nabijacie sie z supermarketów, a spojrzcie jaka oferte ma sklep typowo komputerowy, forumowicze z katowic na pewno kojarza firme monel  :wink:  

Dołączona grafika

spojrzcie na "model" plyty glownej, jak sie zawodowo nabija klientow w butelke  :lol:  :lol:

i te ceny - 999zl za P4 3.3ghz  buhahaha

to cena za plyte ktora obsluzy tego procka :lol: :lol: :lol: , a tak btw. to to jest specjalna oferta dla żółtodziobów "z haczykiem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie układający te zestawy powińni mieć dożywotni zakaz kupowania innych komputerów niż te które mozna kupić w sieciach carrefor , media markt , tesco .

Borze przecież to jest zwykłe złodziejstwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Naprawde współczuję biednym laikom którzy kupują tego typu kompy.

Ciekaw ile procent ludzi kupuje tego typu kompy? Pewnie z 50%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie układający te zestawy powińni mieć dożywotni zakaz kupowania innych komputerów niż te które mozna kupić w sieciach carrefor , media markt , tesco .

:lol: :lol: :lol:

to jest marketing w czystej postaci :P

Borze przecież to jest zwykłe złodziejstwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Naprawde współczuję biednym laikom którzy kupują tego typu kompy.

Ciekaw ile procent ludzi kupuje tego typu kompy? Pewnie z 50%

albo i wiecej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niezle ale cos za tanio nie qmam :|niezle ale cos za tanio nie qmam

Te ceny są bez watu, dlatego tak tanio.

nabijacie sie z supermarketów, a spojrzcie jaka oferte ma sklep typowo komputerowy, forumowicze z katowic na pewno kojarza firme monel  :wink: 

Dołączona grafika

spojrzcie na "model" plyty glownej, jak sie zawodowo nabija klientow w butelke  :lol:  :lol:

i te ceny - 999zl za P4 3.3ghz  buhahaha

A co do modelu płyty, ruskie ostatnio opatentowały nową technologie produkcji płyt głównych , a to jest pierwsza partia przeznaczona na rynek polski :wink: .

Przy tej technologii najlepszy Epox to guweno :wink: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niezle ale cos za tanio nie qmam :|niezle ale cos za tanio nie qmam

Te ceny są bez watu, dlatego tak tanio.

nabijacie sie z supermarketów, a spojrzcie jaka oferte ma sklep typowo komputerowy, forumowicze z katowic na pewno kojarza firme monel  :wink: 

Dołączona grafika

spojrzcie na "model" plyty glownej, jak sie zawodowo nabija klientow w butelke  :lol:  :lol:

i te ceny - 999zl za P4 3.3ghz  buhahaha

A co do modelu płyty, ruskie ostatnio opatentowały nową technologie produkcji płyt głównych , a to jest pierwsza partia przeznaczona na rynek polski :wink: .

Przy tej technologii najlepszy Epox to guweno :wink: .

Przecież ruscy robią najlepszy sprzęcior!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież ruscy robią najlepszy sprzęcior!!!!!!!!!!!

To to ja wiem, i w dodatku uniwersalny ten ich sprzęt.

Jak starsza pare lat temu kupiła hmmm :roll: wyciskarke do czosnku to napromieniowany uchwyt jeszcze do dzisiaj służy jako lampka nocna :wink: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi