Skocz do zawartości
grzesiu

kompy z marketów ale zwala:)

Rekomendowane odpowiedzi

W Rybniku w Realu jest sklep sieci Vobis czasem tam zagladam bo miewaja na polce to co inni na zamowienie , i zawsze mam ucieche z "fachowosci" personelu.

Pewna kolezanka chcaca kupic kompa poprosila mnie o pomoc wiec poszedlem z nia do kilku sklepow wypytac o oferty.

Chcialem Athlona 1,7 na jakiejs perspektywicznej plycie a w Vobisie wszystko bylo jeszcze na KT266 w roznych mutacjach (z VGA itp)

Kierownik ktory mnie obslugiwal (ale zaszczyt mnie kopnal hehe) zirytowal sie w koncu ze mi sie prawie nic w ich ofercie nie podoba i spytal po co mi takie wymyslne rzeczy.

Wiec tlumacze mu ze chodzi o mozliwosci rozbudowy itp.

A ten palnal ze zupelnie niepotrzebnie sie tym martwie bo juz niedlugo wchodza komputery kwantowe i temat rozbudowy bedzie nieaktualny.

Musze przyznac ze troche mnie zabil tym textem.

I tu moja prosba o pomoc - co takiemu powiedziec zeby bylo kulturalnie ale zeby mu w piety poszlo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nabijacie sie z supermarketów, a spojrzcie jaka oferte ma sklep typowo komputerowy, forumowicze z katowic na pewno kojarza firme monel  :wink: 

Dołączona grafika

spojrzcie na "model" plyty glownej, jak sie zawodowo nabija klientow w butelke  :lol:  :lol:

i te ceny - 999zl za P4 3.3ghz  buhahaha

monell, jaaaaa?

od kiedy pamiętam zawsze ludzi w chooja robili :wink:

ale musze ci powiedzieć, że właściciel (tzw "modzel") nie wychodzi na interesie żle, klientów ma sporo i również spory zysk - mieszkam niedaleko tego frajera i widzę jakimi furkami się buja :evil:

a co doo ferty z multimedia markt -> zauważyliście jak opisali tego gf4 :lol:

gf4 mx44 ose

jakaś nowość 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi