ozizu Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 moja plyta glowna: http://www.msi.com.tw/program/support/down...=612&kind=1 wymienialem dzis karte graficzna, zwrocilem tez uwage ze chyba sie chipset plyty glownej przegrzewa, postanowilem wiec wymienic pod nim paste, przy ponownym zakladaniu radiatora mozliwe ze za mocno go docisnalem, wlaczylem kompa i jest.. pierwszy ekran --> nazwa karty graf drugi ekran --> ilosc pamieci ok, pojawiaja sie standardowe napisy [del --> setup, F10 -> costam, F11 -> cos innego, tylko ze jak cokolwiek nacisne, to pojawia sie zamiast symbolu danego klawisza napis 'GO' i nic sie nie dzieje] po czym nic sie nie dzieje, na tym ekranie sie zatrzymuje, nie da sie wejsc do biosu, po parunastu sekundach komp sie resetuje i od poczatku. teraz moje pytania. czy mozna cos zrobic? czy da sie wymienic chipset plyty glownej? czy da sie to zreperowac/w jakiej cenie/? Od razu mowie ze najchetniej zreperowalbym plyte glowna bo po zakupie grafiki nie stac mnie na nowa :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Zdejmij radiator, wyczysc porzadnie chipset i zobacz w jakim jest stanie. Jesli widoczne sa ukruszenia masz porzadny problem. Wariantem optymistycznym moze byc to ze dales za duzo pasty przez co mostek lapie za wysoka temperature. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozizu Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 (edytowane) Zdejmij radiator, wyczysc porzadnie chipset i zobacz w jakim jest stanie. Jesli widoczne sa ukruszenia masz porzadny problem. Wariantem optymistycznym moze byc to ze dales za duzo pasty przez co mostek lapie za wysoka temperature.gdzie indziej mi doradzono zebym zresetowal bios.. oraz ze jest tak gdy sie zmienia czesc w kompie. przyznam sie ze to moja pierwsza wymiana karty graficznej, tak to tylko od zera kompa skladalem ale tego problemu nie bylo to moze pomoc? glupi bylem ze nie zrobilem tego od razu. a co do wyczyszczenia and zrobienia again to od razu zrobilem i nie pomoglo. Edytowane 24 Lutego 2007 przez ozizu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 chyba gdyby ubił chipset to komp nie miałby prawa w ogóle zapostować ... tak jak z ubita pamięcią, procem, grafą ... mnie spotkało to samo mniej więcej ale mi się niedocisnął radiator na procu i łapał po kilku sekundach temp krytyczną 100*C i off... moze jednak chipset łapie zbyt wiele temperatury i po prostu tu go ciśnie ? btw. ten temat mi przypomniał ze od początku mojej mobo nie zaglądałm pod radiator NB i się dziwię jak kto głupi że mam 30*C na nim :P Próba nie strzelba. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozizu Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 chyba gdyby ubił chipset to komp nie miałby prawa w ogóle zapostować ... tak jak z ubita pamięcią, procem, grafą ... mnie spotkało to samo mniej więcej ale mi się niedocisnął radiator na procu i łapał po kilku sekundach temp krytyczną 100*C i off... moze jednak chipset łapie zbyt wiele temperatury i po prostu tu go ciśnie ? btw. ten temat mi przypomniał ze od początku mojej mobo nie zaglądałm pod radiator NB i się dziwię jak kto głupi że mam 30*C na nim :P Próba nie strzelba. Pozdrawiam. cale szczescie ze zresetowanie biosu pomoglo :) dziekuje za odpowiedzi topic do zamkniecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...