Skocz do zawartości
FrIkO

Spider-man 3 The Game

Rekomendowane odpowiedzi

Spider-Man 3: The Game jest przygodową grą akcji, powstałą na kanwie trzeciej części hollywoodzkiej serii, traktującej o perypetiach słynnego Człowieka-Pająka. Rzecz jasna developerzy ściśle współpracowali z reżyserem nazwiskiem Samuel Marshall Raimi, odpowiedzialnym za filmową trylogię.

Jak zwykle tytułowy Spider-Man, czyli alter ego Petera Parkera, musi zmierzyć się z wieloma niebezpieczeństwami. Akcja toczy się oczywiście w Nowym Jorku, odtworzonym z wyjątkową dbałością o najdrobniejsze detale. Miasto wprost poraża swoim ogromem – możemy przykładowo stanąć na dachu drapacza chmur i podziwiać widoki, aby później przenieść się do podziemnych tuneli metra i potem wydostać się z nich na zatłoczone ulice.

Ponieważ w wirtualnym świecie kontrolujemy superbohatera, mamy do zaliczenia mnóstwo rozmaitych zadań, niewykonalnych dla zwykłego śmiertelnika. Warstwa fabularna nie narzuca jednak sztywnej ścieżki realizowania misji, więc samodzielnie decydujemy o kolejności podejmowania przewidzianych w scenariuszu działań. Kierujemy nie tylko klasycznym Spider-Manem w czerwono-niebieskim kostiumie, ale także jego mrocznym wcieleniem, powstałym w wyniku połączenia się z pajęczym kombinezonem tajemniczego kosmicznego symbionta. Dzięki temu ostatniemu protagonista zyskuje nowe zdolności, aczkolwiek jego zachowanie staje się cokolwiek zagadkowe.

Trzeba się mieć zatem nieustannie na baczności, zważywszy na to, że wrogowie nie próżnują. W grze Spider-Man 3: The Game walczymy z wieloma oponentami pomniejszymi oraz z dziesięcioma arcyłotrami, doskonale znanymi przede wszystkim z marvelowskich komiksów. Efektowne ciosy rękami i nogami, jak również widowiskowe ataki z wykorzystaniem pajęczyny, możemy zastosować chociażby przeciwko Sandmanowi i Venomowi.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

TRAILER 1

TRAILER 2 (polecam)

Dla mnie ogolnie zapowiada sie swietnie, pewnie dlatego, ze jestem fanem pajaka. Mam nadzieje, ze nie zrobia specjalnej, dziecinnej wersji na PC (jak przy SM2).

Edytowane przez FrIkO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serwis IGN donosi, że najnowsza odsłona przygód Spider-Mana ma być wydana w ekskluzywnej formie na PlayStation 3.

Na razie nie wiadomo, co z wersjami na inne konsole. Jednak na pewno gra na najnowszy sprzęt japońskiego giganta będzie zawierała wiele bonusów. Wersja na PlayStation 3 będzie nosiła nazwę Spider-Man 3: Kolekcjonerska Edycja. Co takiego będzie zawierała owa gra? Na pewno znajdą się tam wywiady ze wszystkimi ludźmi mającymi swój wkład w najnowszą produkcję oraz kilka filmików promujących ową grę, które jednak można znaleźć na oficjalnej stronie. Ekskluzywem mają być niepublikowane dotąd filmy, ale nie to jest najważniejsze. Najistotniejszym elementem będzie możliwość zagrania nową postacią, która nie została nazwana przez firmę. Nieoficjalnie mówi się o nim "Nowy Chochlik", który ekskluzywnie będzie posiadał dziesięć nowych, niedostępnych na inne konsole torów wyścigowych i możliwość uczestnictwa w każdym kryminalnym wydarzeniu w mieście.

Activision chce dać coś więcej użytkownikom nowej konsoli Sony. Ciekawe czy to wyraz sympatii dla PlayStation 3, czy może okrągła sumka, która wpłynęła na konto developera.

Mam nadzieje ze to jednak nie bedzie prawda :\

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tragedia... takie rarytasy dla Sony wywalac. Ale z drugiej strony po co mi jakies filmiki, ale ta nowa postac... ;]]]

Jakby ta gra miala sterowanie podobne do Ultimate Spider-Man to juz bylo by dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co czytałem na innym forum to gra jest mocno niedopracowana. Są problemy z Menu i gra ogólnie działa średnio ,a grafika nie zachwyca. To tak tytułem wstępu.. Jak będę miał możliwość zagrania to napiszę jak to u mnie śmiga i zapodam screeny. Aha nie muszę dodawać że bez P.S 3.0 podobno nie ruszy.

EDIT:

konfiguracja z podpisu, detale high, 1280, ponizej 25fps nie bylo. Tylko 1 screen bo robilem printscrn'em:

http://img168.imageshack.us/img168/2411/spiderrg7.jpg

Mówił ci ktoś że masz żałosne poczucie humoru ? :lol: Na onet z takimi postami.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

konfiguracja z podpisu, detale high, 1280, ponizej 25fps nie bylo. Tylko 1 screen bo robilem printscrn'em:

http://img168.imageshack.us/img168/2411/spiderrg7.jpg

:lol: Dobre, mi sie żart podoba :lol:.

Co do gry, hmm, w Ultimate Spider-Mana przyjemnei sie gralo, czego nie mozna powiedziec o pierwszej i drugiej czesci. Zobaczymy co to z tego bedzie, czekam na jakies skriny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: Dobre, mi sie żart podoba :lol:.

Co do gry, hmm, w Ultimate Spider-Mana przyjemnei sie gralo, czego nie mozna powiedziec o pierwszej i drugiej czesci. Zobaczymy co to z tego bedzie, czekam na jakies skriny.

Ja pamiętam że grałem w jakiegoś ale na PSX i ten baardzo mi przypadł do gustu. Grywalność i miód. Zobaczymy jak będzie z tą częścią. Sam przecież wiesz jak jest teraz z grami na PC.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczymy jak ta część. Sam przecież wiesz jak jest teraz z grami na PC.

Zgadzam się z tobą w 100%.Na początku gra ma być krainą mlekiem i miodem płynącą a potem dostajemy rzeczywistość płynącą winem za 3,50. Ale mam nadzieje że ten tytuł będzie dobrze wykonany. No to czekam na pierwsze info o grywalności. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzilem gierke i powiem tyle mi sie podoba jest calkiem niezla. ;-).

Fajnie sie szybuje miedzy wiezowcami to trzeba zobaczyc. Pierwsze wrazenie calkiem pozytwne. 100 % konwersja z x360 mi smiga w 1600/1200. Aha gram na padzie bo na klawiaturze to sie nie da grac zero przyjemnosci.

Edytowane przez MasterAdi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem ludzi, który mówią, że na klawiaturze zero przyjemności z grania, czyżby jakieś problemy z koordynacją ruchową? :D

Przecież klawiatura daje bardzo podobne możliwości i radość z grania... W wyścigach samochodowych kierownica zmienia dużo, ale w bijatykach PAD nie jest niezbędny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra uruchomiła się bez bajeranckich efektów i cieni w najniższych detalach... w menu nie zauważyłem strzałek na boki, za pomocą których przechodzimy pomiędzy poszczególnymi ustawieniami... myślę sobie bida lekka.

Po włączeniu wszystkich opcji zaczęło to jakoś wyglądać.

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafika

Sterowanie na klawiaturze do opanowania bez problemów i klawisze raczej standardowo rozstawione. Jak dotąd "fruwałem" trochę po mieście... i to jest bardzo przyjemne. Pajączek jest ładnie animowany i ma sporą gamę ruchów.

Załączony jest framelimiter i jak na razie nie miałem żadnych problemów natury technicznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem ludzi, który mówią, że na klawiaturze zero przyjemności z grania, czyżby jakieś problemy z koordynacją ruchową? :D

Przecież klawiatura daje bardzo podobne możliwości i radość z grania... W wyścigach samochodowych kierownica zmienia dużo, ale w bijatykach PAD nie jest niezbędny...

taaaa

zrób "młynek w lewo" na klawce w bijatyce, lub porządnego kombosa, pamiętaj tylko, że klawisze lubią się blokować tzn nie wciśniesz więcej niż 3 na raz :}

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecej niz 3 na raz nie wcisniesz na kalwiaturze za 10 zl, jak nie grales na innych to sie nie wypowiadaj ;]. W sumie do bijatyki to lepszy pad, ale do wyscigow i innych gier klawiatura sie nadaje.

Co do gry, za chwile odpalam i tez zdam relacje, mam nadzieje ze sie nie zawiode i ze Spider pajęczyny wystrzeliwuje w budynki i w ten sposob wyglada "latanie", w jedynce i dwójce pajęczyny latały w kosmos i chyba gwiazd sie łapały.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak nie jest źle ale dobrze też nie. Spodziewałem się po trailerach itd że grafika będzie bardziej odpicowana a tu jest tak średnio. Najgorzej jak dla mnie to wyglądają budynki. Nie są takie jakieś realistyczne na szybach brakuje takiego oświetlenia, budynki są takie jakby z papieru. A reszta to nawet fajnie dużo ciosów ma pająk i ciekawe wygibasy robi na pajęczynie. A co do płynności to gra chodzi bardzo dobrze. Spadków fps nie zauważyłem.

Edytowane przez EmzeJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie gra chodzi średnio. Wszystko na maxa AAX2 1024x768 i w mieście mam spadki do 25-27fps, są miejsca gdzie miałem 14fps. Ogólnie gra prezentuje się całkiem fajnie aczkolwiek budynki są jakieś takie "tekturowe". Na plus można zaliczyć dużą ilość wszelakich combosów i oczywiście możliwość "fruwania" po mieście.

post-33-1119345719_thumb.jpg[attachmen

t=14435:attachment]

Edytowane przez Fonzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecej niz 3 na raz nie wcisniesz na kalwiaturze za 10 zl, jak nie grales na innych to sie nie wypowiadaj ;]. W sumie do bijatyki to lepszy pad, ale do wyscigow i innych gier klawiatura sie nadaje.

dziwne, bo i grałem na takich "troszkę" ponad średnią i też są przycinki na klawiszach

przycinek nie było, za czasów 386 i tamtejszych klawiatur, wciskałeś klawiszy ile dusza zapragnie

można było spokojnie w Mortala pograć na klawiaturze, we 2ch ...

nieważne

koniec ot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i pogralem troche - nie zawiodlem sie.

Grafika przyjemna dla oka (gram 1024x768, aax2, detale budynków i czegos tam jeszcze na LOW, cienie off) - na takich ustawieniach gra prezentuje sie ladnie, jak dam juz na medium to pojawia sie dym w miescie i tutaj trace duzo klatek, a tak to chociaz moge plynnie sobie pograc a nie wyglada zle.

Co do samej rozgrywki - mi sie podoba. Fajnie mozna trzaskac wrogow, jest od groma kombosow, latanie na pajeczynach jest swietnie zrobione, ogolnie wszystko jest wg. mnie dopieszczone.

Mapka miasta wyglada jak ta z TDU :lol: [;.

Wkurza troche to ze mieszkancy miasta traktuja spider-mana jak normalnego faceta, nie dziwi ich widok kolesia latajacego nad miastem etc. Ale tak chyba powinno byc [;

PS. Pajączek też się fajnie rusza (salta, fikołki i inne wygibasy)

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi