Outlander Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 (edytowane) Jakiekolwiek poruszenie lapa podczas pracy powoduje zawis, co więcej jeśli lap nie leży prawie idealnie poziomo nie uruchomi się ! Gdy leży poziomo np. na stole działa bezbłędnie, przechodzi Prime, Memtest i rozbudowany test dysku w toolach IBM/Toshiba. Wybebeszyłem go i nic poluzowanego nie znalazłem. Pytanie co może to powodować ? Do elektroników: jaki element może być tak wrażliwy na nachylenie ? Jakiś kondensator ? A może bateria (która nie trzyma) ? EDYT: Baterie wykluczyłem. Bez niej też się zawiesza :( Edytowane 25 Lutego 2007 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Niekontakt na płycie głównej. Serwis ale koszty niemałe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Rozwarstwienie plyty. Ja bym to obstawial. Niemila sprawa bo diabelnie kosztowna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 No właśnie tego się spodziewałem .. jak niefart to niefart ... No właśnie jaki to koszt ? Na allegro niestety płyty do tego lapa niema :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 No właśnie tego się spodziewałem .. jak niefart to niefart ... No właśnie jaki to koszt ? Na allegro niestety płyty do tego lapa niema :( Najpierw idz do jakiegos serwisu, niech to zdiagnozuje... Nie ma co panikowac na zapas... Polecem Elektronika Sp.z.o.o. ul. Józefa 26 Kraków Mają bardzo dobrego serwisanta od lapciaków... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Taaaaa serwis ! Wolne żarty ! W ostatnim serwisie w jakim ten lap był nie potrafili nawet wgrać biosu ! A za naprawę chcieli ponad 2,5tyś! W [gluteus maximus] mam takie serwisy. A do kraka trochę daleko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Od czego masz kurierow (tylko nie GLS ;) ) przedzwon wczesniej do serwisu i sie ugadaj ze przyszles sprzet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Od czego masz kurierow (tylko nie GLS ;) ) przedzwon wczesniej do serwisu i sie ugadaj ze przyszles sprzet.Jak bedziesz dzwonil do Elektroniki... 124306642 Rozmawiaj z Krzysztofem Jędrochą z serwisu... Opisz dokładnie problem i spytaj od razu ile kosztuje zdiagnozowanie bez naprawy, będziesz wszystko wiedział. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Heh udało mi się poprawić stabilność lapa. Nie zawiesza się już przy ruszaniu, można go nawet nosić, zmalały problemy z uruchomieniem. Nadal się wiesza od czasu do czasu, zwłaszcza przy stawianiu na stole ale to już jakaś poprawa :D Co zrobiłem ? Wymontowałem nagrywarkę combo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poznaniak Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 A może to zimny lut? <_< Problemu to nie rozwiązałeś za bardzo... Pozdrawiam Poznaniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...