czekus Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 chcialbym zakupic monitor 19'' do ogolnych zastosowan - net, gierki , filmy , cad , ogolem wszystko:) i zastanawiam sie nad 2 monitorami: 19" iiyama ProLite H481S-B6S http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=32983 oraz 19" LG Flatron L1970HR-BF http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=29857 chodzi mi tez o ragulacje monitora - góra/dół, zatem oba to maja , i tak do 1500zł co byscie polecili ?? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Raczej nie kupuje się monitora na TN jako "uniwersalnego". Czyli ani jeden ani drugi. raczej coś na IPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czekus Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 jasne, nie mam ani kasy na lepsza matryce , a w Ips sa jak dla mnei zbyt długi czas reakcji plamki, dziwi mnie tylko zawsze "fachowosc" wszystkich , wielu mioch znajomych pracuje, korzysta z TN i malo kto narzeka, po co wydawac +1 tysiac - zeby miec troche lepsze kąty widzenia , ja siedze na wprost monitora wiec mi to raczej zbedne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 yiama fa fajną gwarancję (jak będziesz miał 1 martwy piksel - nowy monitor) ale sam mam flatrona ale 17" więc polecę tego drugiego :] zresztą obydwa są bardzo dobrymi monitorami :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 czekus napisał(a): jasne, nie mam ani kasy na lepsza matryce , a w Ips sa jak dla mnei zbyt długi czas reakcji plamki, dziwi mnie tylko zawsze "fachowosc" wszystkich , wielu mioch znajomych pracuje, korzysta z TN i malo kto narzeka, po co wydawac +1 tysiac - zeby miec troche lepsze kąty widzenia , ja siedze na wprost monitora wiec mi to raczej zbedne... Zachowanie znajomych jest normalne, trzeba miec porównanie i najlepiej postawic obok drugi monitor, w skrajnych przypadkach roznica będzie ogromna. W przypadku 19" lcd wcale nie trzeba wydawać +1tysąc na lepszą matrycę http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/Sam...pelny,id,25420/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czekus Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 no tak , ogolnie nie zadawałbym nawet tu pytan , ale w Polsce nie ma gdzie sobie ot tak sprawdzic monitor, zobaczyc jak wyglada itp !! wkurza mnie to , np w MM sa monitory ale raczej kiepskie albo same wide , albo z tunerami , nie ma konkretnego wyboru , a monitory z PVa albo Ips to juz wogole luksus .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7600gs Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 (edytowane) Iiyama - kupowałem dokładnie to w proline, przywiozłem do domu - bad na środku czerwony sztuk 1 - wymiana (za 2 razem sprawdziłem na miejscu) i później już było cacy. Osobiście zawsze będe wolał crt - ale jak ktoś musi się przesiadać na LCD to ten monitor jest OK - jest wystarczająco szybki do gierek. Edytowane 25 Lutego 2007 przez 7600gs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrest Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) okej prosze o opinie na temat tego Samsunga bo też się wahałem między LG i IIyamą - monitor ma być do filmów, TV i do pracy w CADzie jeszcze nie dla mnie a dla wymagającego Usera ;) i żeby było weselej ma pracować z tym http://www.leadtek.com.tw/eng/tv_tuner/ove...p;pronameid=282 co gorsza tuner ma tylko D-Sub da to się jakoś połączyć równolegle do monitora (jeśli ma 2 wejścia: 1 bezpośrednio z PC do monitora 2 - tuner monitor) Edytowane 26 Lutego 2007 przez Agrest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...