Skocz do zawartości
XvAK

Dobry Zasilacz Do Ok. 250zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mój kuzyn poszukuje zasilacza do swojego komputera, który modernizuje. Ma proca E6300 i grafikę prawdopodobnie będzie miał 7300GT lub 7600GS. Szuka jakiegoś zasilacze, który to uciągnie. Dodam jeszcze, że planuje on w przyszłości zakup 7900GS i prawdopodobnie lepszego proca.

Poszukałem trochę i zastanawiam się nad:

Chieftec GPS-400-AA-101A 400 W za 164zł

Chieftec GPS-450AA-101A 450W 120mm za 187 zł

be quiet! Straight Power E5-350W 240 zł

Ja brałbym Chieftec GPS-450AA-101A, ale proszę was o rade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I Szefy (400 i 450) i Huntkeye (350 i 400) będą dobre.

Chiefteki będą głośniej szumiały, ale i lepiej wentylowały obudowę, ich zaletą jest niższa cena

PS. Róznica między Chieftekiem 400 i 450W jest malutka więc spokojnie można brać 400W

PS1 różnica miedzy szefami to 2A na 12v, ale przy takim zestawie 400W da radę a i zostanie kasa na kilka piwek

PS2 BeQuiet 350W jest nieco słabszy, mam takiego, pech chciał, że dostałem z niedziałającym wiatrakiem - pasywnie chłodzony przez miesiąc dziłał z zestawem z podpisu. Będzie raczej cichy, bo pasywnie miał temp obudowy ok 60*c w maksymalnym wielogodzinnym stresie, ale mam drobny uraz po tym zdarzeniu.

Edytowane przez svende

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra dzięki a taki: Be Quiet! Straight Power E5-450W opłaca się brać za 290zł? mam Be Quest'a 550W i go polecam, ale jak za 450W 290zł to trochę za drogo. Na razie myślę nad Chieftec GPS-450AA-101A 450W. Kuzynowi wystarczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Chieftec GPS-450AA-101A 450W 120mm za 187 zł

polecam dobry zasliacz :D

Dobry...ja powiem , ze trzyma napiecia i przy oc. Ale ciche to to nie jest. Po prawie roku mam dosc. Zdala panowie od tego bo to nie szumi..to warczy jak bombowiec strategiczny. To juz Pentagrama lepiej , polecanego Huntkeya czy Amacroxa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry...ja powiem , ze trzyma napiecia i przy oc. Ale ciche to to nie jest. Po prawie roku mam dosc. Zdala panowie od tego bo to nie szumi..to warczy jak bombowiec strategiczny. To juz Pentagrama lepiej , polecanego Huntkeya czy Amacroxa.

U mnie jest tak ze puki sie nie rozkreci i dziala przez chwile na minimalnych obrotach to dla mnie bylby idealny, ale juz po chwili jakby sie nagrzewal (czego oczywiscie nie robi, bo powietrze z niego leci lekko cieplawe, nazwalbym je nawet "neutralnym") i zaczyna szumiec gorzej niz moj stary chief 360w z 80-tka. Tutaj jest cos nie tak z tym chiefem 450w bo nawet jak mam skreconego proca na 1,1v i 1ghz przez cnq to i tak jest lipa. Jakbym wcale nie mial firmowego zasilacza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Jakbym wcale nie mial firmowego zasilacza...

Wlasnie dlatego za 250 masz np Enermaxa Liberty 400W czy BQ Straight Powera..a nie to cos. Dlatego wyzej odradzilem to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jest tak ze puki sie nie rozkreci i dziala przez chwile na minimalnych obrotach to dla mnie bylby idealny, ale juz po chwili jakby sie nagrzewal (czego oczywiscie nie robi, bo powietrze z niego leci lekko cieplawe, nazwalbym je nawet "neutralnym") i zaczyna szumiec gorzej niz moj stary chief 360w z 80-tka. Tutaj jest cos nie tak z tym chiefem 450w bo nawet jak mam skreconego proca na 1,1v i 1ghz przez cnq to i tak jest lipa. Jakbym wcale nie mial firmowego zasilacza...

U mnie tez tak jest, tzn. jak robię undervolting to i tak nic nie daje, firmowy zasilacz to znaczy, że jest prawdą to co jest na tabliczce i ma stabilne napięcia, cisza to pojęcie względne

Wlasnie dlatego za 250 masz np Enermaxa Liberty 400W czy BQ Straight Powera..a nie to cos. Dlatego wyzej odradzilem to.

Szef szumi mocno, ale nazywanie produktu by Delta "to coś" to spore przegięcie, bo napięcia to trzyma wzorcowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi