Skocz do zawartości
Bubby

Na jakich kościach sÄ… Kingstony??

Rekomendowane odpowiedzi

Zamieżam kupić sobie Kingztona 512MB na 333MHz. Mam jednak pewnwną wątpliwość. Chodzi mi o to iż Samsung produkuje takie same kości pamięci ale o 50 zł tańsze. Zastanawiam się czy te Kingstony nie są na chipach Samsunga. Pamiętam że 256MB/266MHz były właśnie na chipach samsunga. Skoro tak to po kiego mam wydawać te 50zł??

Jak ktos ma możliwość sprawdzić to prosze niech mi powie. Z góry dzięki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sa rozne. sa na samsungach, na infineonach, na no name'ach nawet!! wiec poprostu przy zakupie dokladnie oblukaj na jakich kosciach!! ja bym sie jednak na twoim miejscu ku samsungom sklanial, ale jak chcesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no. choc samsungi tez sa na roznych kosciach... sa nawet samsungi na no name, choc moze jednak nie :D ale sa rowniez na 200% no name na samsungach!! i takich wlasnie najbardziej warto szukac :D tylko oczywiscie po cenie noname :D czujecie?? placice 380zl za 512DDR pc333 SAMSUNG :D szukajcie a znajdziecie... powiedzial jezus, szukajcie a bedzie wam dane... wiec kurde cierpliwosc, jazda z miejsca na miejsce, z miasta do miasta, i te przejazdzki wiecej wyniosa niz kupic normalne samsungi... spoczko. wg mnie tez lepiej kupic oryginalne SAMSUNG, najlepsze bedzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no. choc samsungi tez sa na roznych kosciach... sa nawet samsungi na no name, choc moze jednak nie :D ale sa rowniez na 200% no name na samsungach!! i takich wlasnie najbardziej warto szukac :D tylko oczywiscie po cenie noname :D czujecie?? placice 380zl za 512DDR pc333 SAMSUNG :D szukajcie a znajdziecie... powiedzial jezus, szukajcie a bedzie wam dane... wiec kurde cierpliwosc, jazda z miejsca na miejsce, z miasta do miasta, i te przejazdzki wiecej wyniosa niz kupic normalne samsungi... spoczko. wg mnie tez lepiej kupic oryginalne SAMSUNG, najlepsze bedzie :D

No to biore Samsunga. Niestety, a może na szczęście :wink: kosztuje 428zł. Zostanie mi więc 100zł jeszcze na nowy zasilacz... :)

BTW co to są RAMy "Markowe (Major)" :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to biore Samsunga. Niestety, a może na szczęście :wink: kosztuje 428zł. Zostanie mi więc 100zł jeszcze na nowy zasilacz... :)

BTW co to są RAMy "Markowe (Major)" w ECC z i bez R:?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zostanie mi więc 100zł jeszcze na nowy zasilacz...  :)  

Hmm 100 zl to troche za malo na porzadny zasilacz imho.

Zawsze można jeszcze dozbierać. A jaki proponijesz?? Narazie mam Codegena który jest bezlitośnie głośny. Tak więc zależy mi na czymś cichym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa dni temu wzialem ze sklepu kingstony 512mb ddr333 na kosciach samsunga - normalnie prawie z krzesla nie spadlem na cl 2.5 przy timingach na maxa (fsb166) bluescreen przed zaladowaniem windowsa , dopiero przy ustawieniach na Fast [normal,fast,fastest,turbo], zaczelo wszystko chodzic. A przy Cl 2 wogole nie bylo o czym marzyc . Totalna kicha , wrocilem do sklepu i je oddalem . cena ok 440zl

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...