Kepons Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Witam! Projekt rozpoczęty i (prawie) skończony w zeszłoroczne wakacje. Obiekt modyfikacji : zwykły BigTower Narzędzia : dremel, kątówka, wiertarka... Materiały:włókno szklane/żywica, szpachlówka, siatka aluminiowa, przewody z UTP 5 Farba: czarny, srebrny DecoLack, lakier + podkład Inne:LCD 4x40, LED, FanBus Dół frontu przed rozpoczęciem prac Pierwsze lepienie watą - wyświetlacz jest ok. 0,5cm szerszy od frontu, więc nie obyło się bez poszerzenia go w tym miejscu :) Wstępnie wycięty otwór na LCD Forma i poprawki boku (wielokrotne w dążeniu do uzyskania coraz lepszego kształu) Przód po wstępnym szpachlowaniu Po szlifowaniu Tył przodu - wstępna obróbka Przymiarki Malowanie Elektryka - zasilanie LED'ów, przełączniki, podświetlenie potków Przód (prawie) skończony Top - nieco poszpachlowany Ogólny widok Droga była długa i ciężka... Jak widać paru rzeczy brakuje, priorytety się czasem zmieniają... CDN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Widze że na twardziela dałeś chłodzenie wodne też. Front mi się bardzo podoba, świetnie wyszedł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 no, ambitne, nareszcie trochę życia w tym dziale napaprałeś się trochę, ale wyszło, szkoda tylko ze ten LCD nie jest niebieski/pomarańczowy/biały, no każdy inny tylko nie zielony :( buda highscreen? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 praca w szpachli i zywicy pierwsza klasa. Froncik spoko. Pytanie brzmi czy zamierzasz poszerzyć też blachy boczne, tak, aby pasowały do "Uszu" na froncie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P4W3L Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 nice. podoba mi się to co wyciąłeś z przodu budy i efekt diod. tylko mam prośbę daj fotkę budy taką jak ta ogólna tylko w nocy by pokazać też chłodzenie wodne i to co co zrobiłeś z obudową :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardukpl Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Całkiem fajnie i nie oklepany kształt, ale dlaczego LCD nie jest czarny z białymi znakami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddmar Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Moja opinia jest podobna do poprzedników. Bardzo ciekawa konstrukcja, widać że ogladałeś dużo modów w necie :) Bardzo mi się podoba! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 widać że ogladałeś dużo modów w necie :) :blink: a co to ma do rzeczy? chyba właśnie jest na odwrót, bo pomysł nie oklepany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) ha no na reszcie ktoś... :) Już za pierwsze zdjęcia otrzymałeś moje błogosławieństwo na dalszą pracę :D - tam gdzie nakładasz tonę szpachli nie unikając zbytniego ubrudzenia obudowy :) Powiedz mi panie, jakiej szpachli użyłeś.. bo ja będę potrzebował 20x tyle :D Edytowane 26 Lutego 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Bardzo mi sie podoba. Szkoda, ze 'priorytety czasem sie zmieniaja' bo chcialbym zobaczyc skonczone :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
big Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Modzik bardzo ładny, podoba się jak cholera :-) Pelzak: co Ty będziesz wyrabiał z taką ilością szpachli :P Z przystanku Jelcza zrobisz? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Co do HDD : Hmm.., LCD - tak wiem, że niezbyt sie komponuje, jednak ciężko o 4x40 z niebieskim podswietleniem i w dodatku w przystępnej cenie. Kto wie, może obecnnemu LCD kiedyś wstawie niebieskie SMD:) Pytanie brzmi czy zamierzasz poszerzyć też blachy boczne, tak, aby pasowały do "Uszu" na froncie?"Uszy" są z tyłu ścięte, przez co licują się z płaszczyzną bocznej blachy. Zrobie foto:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 fajny shit - nareszcie praca wlasna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 ahh nie doczytalem ze "priorytety sie zmieniaja"...coz, szkoda, bo przeciez to znakomity material na ciekawa obudowe... Ale - za prace i wogole, masz Kowalski ode mnie 3. :P zartuje, Twoja praca robi pozytywne wrazenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Ciesze się, że Wam sie podoba (mniej lub bardziej), dziękować :) Mam nadzieję, że w wolnych chwilach dokoncze pare rzeczy, choć WC i tak juz nie ma.. i konfig też inny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Pelzak: co Ty będziesz wyrabiał z taką ilością szpachli :P Z przystanku Jelcza zrobisz? :Ppanie, ja tu mam do wyszpachlwoania całe 2m kwadraciane obudowy :D Ciesze się, że Wam sie podoba (mniej lub bardziej), dziękować :)ogólnie można odnieść wrażenie że im więcej szpachli tym lepsze oceny moda... zatem Kupię 8kg szpachli.... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Zaczelo sie dobrze. A komentarze widze doscyc subtelne. Czyzby chlopaki cierpia na glod dobrego kawalka moda? Ale zeby dawac zdjecia z wrzesnia... :| [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Mod IMHO na wysokim poziomie, tylko czemu nie pomalujesz napędów i nie walniesz jakiegoś analogowego zegara na front w wolne 5,25"?? Efekty byłby o wiele ciekawszy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Mod IMHO na wysokim poziomie, tylko czemu nie pomalujesz napędów i nie walniesz jakiegoś analogowego zegara na front w wolne 5,25"?? Efekty byłby o wiele ciekawszy ;] ...myślisz że ktoś po kilku dobrych godzinach pracy nad frontem zostawi pożółkłe napędy... to nie jest koniec, gdyby jeszcze ktoś tego nie zauważył :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Porządny mod :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...