dszywala Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 200zł i 10pkt, trzeba było się ostro natargować bo taryfikator przewiduje nawet 1000. Za poruszanie się po strefie i zignorowanie zakazu skrętu w lewo. Kumpel jechał za kółkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Oczywiscie, ze wiekszosc fotoradarow to tylko puste skrzyneczki. Na calej katowickiej sa dziesiatki skrzynek na sprzet, na szczescie wiekszosc pustych. Gdyby chcieli zapakowac do kazdego aparat to nie starczyloby w budzecie policji na paliwo do aut. A takto prawdopodobienstwo wpadniecia na dzialajacy sprzet podczas przejezdzania jednej z setek malych wiosek po drodze maleje :) BTW czy dalej na katowickiej puszczaja w CB tekst Polaczka na temat: "remontujemy wam droge, wiec za to musimy postawic wiecej fotoradarow, puscimy wiecej nieoznakowanych aut"? Dawno tam nie jechalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Choc wg mnie większość to tylko straszaki i są puste w środku, np w Kraku na wielickiej koło Tesco, testowałem po odpowiednim przygotowaniu 3 razy i nie błysnął ;)Czy aby fotoradary nie "blyskaja" w podczerwieni, zeby nie oslepiac kierowcy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 widac czerwony blysk, wiec podczerwien to to nie jest no bo podczerwien jest chyba niewidoczna golym okiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Jak sprawdzić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 :banana: 100 i 4pkt. Radosc me serce przepelnia ze jechalem 80km/h... [ciach!]a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 To i tak mało dziadek jechał tyle i dostał 200zł i 6 pkt :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 To i tak mało dziadek jechał tyle i dostał 200zł i 6 pkt :mur: zalezy na jakim ograniczeniu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Teren zabudowany :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) 500zł i 10punktów :/ Można zapłacić przelewem z mbanku ? A, dziś mnie dwa razy trzymali w NH w niewielkiej odległości, nagonka jak cholera była chyba... Za pierwszym razem mandat a potem tylko dymanko w ustniczek ;) w sumie mam 14 pkt, i chyba po 2 latach to moge mieć max 24? czy jak 24 to już biorą prawko ? Edytowane 26 Stycznia 2008 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 dopiero po przekroczeniu 24 zabieraja prawko ;) majac 24 mozna smigac ;) tu przepisy dotyczace pkt karnych itp. klik pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 500zł i 10punktów :/ Można zapłacić przelewem z mbanku ? A, dziś mnie dwa razy trzymali w NH w niewielkiej odległości, nagonka jak cholera była chyba... Za pierwszym razem mandat a potem tylko dymanko w ustniczek ;) w sumie mam 14 pkt, i chyba po 2 latach to moge mieć max 24? czy jak 24 to już biorą prawko ? Za co dostałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 (edytowane) Za co dostałeś ?prędkosc plus brak jednego świtła z tyłu bo nie łączy, przy nim uderzyłwem w lampe i sie zaświeciło ale nie dał za wygraną ;/ Gdybym nie zostawił samochodu na postojowych to by sie nie skapł, jak mi pokazywał prędkśc to popatrzył na samochód i akurat kurde postojówki nie było... ;/ Edytowane 28 Stycznia 2008 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 (edytowane) Wczoraj kolejny sukces - nie dość, ze zniszczył mnie nowy gościu od rachunku prawdopodobieństwa, to po wyjściu z budynku natrafiłem na jakże nieuprzejmego i sfrustrowanego życiem strażnika miejskiego stojącego obok mojej rakiety. I 100zł w plecy :/ Edytowane 28 Lutego 2008 przez Ghazi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 (edytowane) daje tutaj, bo to w sumie dotyczy tematu ;) hint: gdzie stoi fotoradar. dodam tez, ze zadnego znaku ograniczenia predkosci wczesniej dluuugo nie ma ;) Edytowane 11 Marca 2008 przez Sulaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 daje tutaj, bo to w sumie dotyczy tematu ;) hint: gdzie stoi fotoradar. dodam tez, ze zadnego znaku ograniczenia predkosci wczesniej dluuugo nie ma ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 malo wyrazne, bo robione z zaskoczenia, tak samo jak z zaskoczenia robi ta skrzynka ;) szkoda, ze nie dali tego ograniczenia za nia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 mała uwaga ode mnie nt. mandatów. jak płacicie to albo trzymajcie kwitki albo płaćcie przelewem przez bank tak by został ślad na koncie. zapłaciłem 2 zaległe mandaty blisko pół roku temu, a kwitki zwyczajnie posiałem przy przeprowadzce. ostatnio skarbówka zablokowała mi konto bo ponoc nie zostały opłacone. musialem zaplacic drugi raz bo nie bylem w stanie udowodnic wplaty - kwitkow niet, sladu na koncie rowniez. na zlecenie skarbowki bank blokuje całe konto, bez wzgledu na to ile jest pieniedzy - nie mozna wyjac ani zlotowki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 apropo fotoradarow, takich jak ten przedstawiony na tym zdjeciu robila zdjecia "od tylu" ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 (edytowane) Taki fotoradar obsługuje kilka pasów i może bez problemu Ci walnąć fote również od tylca. Ale wtedy jest chyba problem, bo nie wiadać twarzy kierowcy. Nieważne kto prowadzi, ale twarz musi być widac :] Ale mam pytanie z innej beczki: Jak wygląda sprawa z mandatami za parkownie wypisywanymi przez straż miejską? Wiadomo, że SM nie ma uprawnień jak policja, wiec, czy w sytuacji gdy owy jegomość czeka obok mojego autra, moge powiedziec mu "a idź pan stąd" i pojechać? Bo ostatnio jegomoście w biało-pomarańczowych furgonach upodobali sobie teren polibudy we Wrocławiu, a wiadomo jak tam jest - "auto na aucie", ale nikomu to nie przeszkadza, oprócz oczywiscie strażnikom Edytowane 17 Marca 2008 przez Ghazi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Jak wygląda sprawa z mandatami za parkownie wypisywanymi przez straż miejską? Nie dostaniesz za nie pizzy w Jeffsie ;) Dzisiaj 6 punktow + 250zl (pierwsze punkty w zyciu) - za ucieczke z miejsca wypadku, czyli jesli komus doslownie dotknales lusterko lepiej rozbij namiot i czekaj na wlasciciela :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Taki fotoradar obsługuje kilka pasów i może bez problemu Ci walnąć fote również od tylca. Ale wtedy jest chyba problem, bo nie wiadać twarzy kierowcy. Nieważne kto prowadzi, ale twarz musi być widac :] slupy tluka albo na zblizanie albo na oddalanie i nie ma mozliwosci, zeby jeden slup w tym samym czasie robil foty od przodu i tylu. przy fotce od tylu fotka idzie na wlasciciela autka i to w jego gestii jest wskazanie prowadzacego, co jak tego nie zrobi to nie wiem, bo jedyny mandat jaki wyrwalem to 100 za pasy: wejscie na zielonym zejscie na czerwonym :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 i to w jego gestii jest wskazanie prowadzacego, co jak tego nie zrobi to nie wiem, bo jedyny mandat jaki wyrwalem to 100 za pasy: wejscie na zielonym zejscie na czerwonym :lol:Mówisz ze byles wtedy pijany/spałeś, kierował najprawdopodobniej ktoś z twojej rodziny, a ze nie musisz zeznawac przeciwko swojej rodzinie to... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 a ja ku*** dostalem 200zl i 4pkty za to ze padla mi elektryka w samochodzie :( no niefart bo musiala akurat policja przejechac radiowozem nieoznakowanym :( :( brak swiatel z tylu (po zmierzchu) niefart i tyle :( po swietach trzeba bedzie zaplacic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 Niefart? Moze. Napisales tak jakbys chcial zeby cos wiekszego w Ciebie wjechalo i skasowalo samochod razem z tylnymi oparciami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 22 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2008 (edytowane) ^ Mialem taki wypadek w 95' chyba 96' Zima slisko, Trasa Lublin-Warszawa. Peugoet 408(?) Wpadka pod ciagnik siodlowy nieoswietlony stojacy na srodku drogi. Nie bylo gdzie uciekac i jak. Wjazd byl nieziemski, 3/4 samochodu weszlo pod naczepe gdyz w zasadzie byl tam tylko wal. Wal przeszedl przez srodek na wysokosci dachu. Nikomu praktycznie sie nie stalo poza mna :P Niezapiete pasy, jak to dziecko spalo sie w poprzek z tylu, ale na szczescie nic powaznego. Czasem pewne rzeczy sa niedoceniane jak komputer monitorujacy stan oswietlenia, a w zasadzie jest to tanie do zrobienia, ale wiele samochodow niestety nie ma takich bajerow. Edytowane 22 Marca 2008 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 @Orgiusz: nie wiem gdzie mieszkasz, ale u mnie w miescie jest duzo latarni i jest bardzo dobrze oswietlone noca, trzeba byc wibitnie zdolnym zeby nie zauwazyc samochodu srebrnego przy takim oswietleniu.... Zwlaszcza po godzinie 23.30... Jakbym jechal bez swiatel ciemna droga poza miastem to OK. Nie chce sie tlumaczyc przed nikim, napisalem ten post tylko dla przestrogi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Dla jakiej przestrogi? :lol2: Napisales tak jakbys mial ogromny zal do policji za to ze dostales mandat za niesprawny pojazd. Straszne... Pozatym zdziwilbys sie jak srebrne auta wbijaja sie w tlo drogi dla niektorych kierowcow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Jak ci sie nie podoba to nie czytaj. Mam zal do policji bo nie maja sie do czego przyczepic tylko do biednego maturzysty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Niefart? Moze. Napisales tak jakbys chcial zeby cos wiekszego w Ciebie wjechalo i skasowalo samochod razem z tylnymi oparciami. Dla jakiej przestrogi? :lol2: Napisales tak jakbys mial ogromny zal do policji za to ze dostales mandat za niesprawny pojazd. Straszne... Pozatym zdziwilbys sie jak srebrne auta wbijaja sie w tlo drogi dla niektorych kierowcow. Jakaś mania? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...