capone Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Przeglądając to forum w trafiłem na taką oto stronę. Zaciekawiła mnie informacja o Nowym celeron'ie. Prawdopodobnie będzie na rdzeniu Conroe. Naprowadziło mnie na to dosyć niska częstotliwość zegarów. Od pentiu'ma E2160 rożni się tylko pamięcią cache (pentium 1mb, celeron 512 kb. Jak myślicie czy za króluje na polskim rynku tak jak kiedyś athlon 3000+ venice? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Unser Hammerhead w odpowiedzi na mojego posta podał linka do testów (raczej pentium'a) http://forum.pclab.pl/t233798.html/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 napisalem do goscia z tego tematu: http://forum.pclab.pl/t231720.html jak ma jeszcze jakies na stanie to jednego wciagne i zdam relacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Jak dla mnie to oba procki sa bez sensu dla tzw. entuzjasty. ok 80$ w porownaniu do dwurdzeniowego e4300 za 113$ musialby naprawde super sie krecic zeby warto bylo rezykowac z drugiego rdzenia dla 100 zeta. A jak ktos nie ma kasy na e4300 po tej cenie to nie ma tez raczej na dobra plyte czy najprawdopodobniej lepiej wyjdzie na x 3600+ gdzie mobo kosztuje 250 zeta za bardzo dobry sprzet do oc. celeron za 50$ moze sobie pokonkurowac z jakimis am2 3000+ ale musialby sporo ponizej 200 zeta kosztowac , zeby fiknac do 3600+ za 335 zeta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Jak by to miało dużą wydajność i niską cenę (około 160zł) to można by zainwestować i potem przejść na c2d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 jutro mi koles odpisze czy te procki z 1mb cache beda pylily na pt880pro/ultra jak tak to za pare dni stane sie posiadaczem i dam znac :P robie to bo niepotrafie wytrzymac do kwietnia na obnizki cen :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Widzę po sygnaturze że ty prawdziwym maniakiem celinek jesteś :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 nom wczesniej mialem cel 1ghz na coperze i na 1.4ghz mykal dopóki sie mobo nie upieklo to go sprzedalem i kupilem d 315 i tak dalej leci ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Celeron rulez :], oby ten nowy okazał się dosyć wydajny i tani Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 juz dawno przecie zo nim było - bedzie tani... ale nie wydajny.... 512k to za malo, zeby core moglo byc wydajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) juz dawno przecie zo nim było - bedzie tani... ale nie wydajny.... 512k to za malo, zeby core moglo byc wydajne.a takie http://forum.pclab.pl/t233798.html coś mało wydajne?? może za kilka dni podobnego będę posiadał(jak skołuje gdzieś 300zl bo ostatnio mam dużo wydatków - niespodziewanych). za bardzo nie pobenciach!e (asrock...) ale coś spróbuje pocisnąć. Edytowane 27 Lutego 2007 przez bamboocha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Za 300zl za 1 jajo, bez sensu... za 330zl masz najtanszego x2 box, a co 2 rdzenie to nie jeden. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Nie wiem skad goscie go dorwali ale pierwsze testy celerona juz sa;) http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/displ...-preview_4.html I coz chyba wole dowolnego a64 niz to "cudo". Ledwo dobija do 3Ghz.Wydajnosc tez umiarkowana. jedyne co w nim fajnego to niskie zuzycie energii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Pierwsze testy E43 równiez nie zachwycały... Pozatym, mi się bardzo podoba perspektywa 35W :) A zawsze jeszcze można obnizyć mu V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Ciekawe... :wink: imo lepiej bedzie do e4300 chyba dołożyc :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) Bardzo słabiutko wypada, w grach podkręcony do 3Ghz przegrywa z E4300 1,8Ghz, typowy procek do biura, gdzie się dobrze sprawdzi. Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 ale lipa-aż takiej padaki to sie nie spodziewałem-wiedziałem,że kasza gra swoje ale aż tak? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Jak wieść niesie mają się niedługo ukazać.... Cytuję za jednym z serwisów internetowych: "Celeron L. Układy te, to nic innego, jak pojedynczy rdzeń Conroe z dość mocno okrojoną ilością pamięci L2 Cache. Model Celeron L 440 pracuje z prędkością 2 GHz. Wyposażono go w 512 KB pamięci podręcznej i współpracuje z szyną FSB 800 MHz. Drugi model o oznaczeniu 430, różni się tylko niższym taktowaniem, wynoszącym 1.8 GHz." Według zamieszczonych na stronie DailyTech testów, 440-ka ma wydajność Athlona 64 3500+ i ponadprzeciętną podatność na zabawy w Overclocking..." Pytanie mam takie przekorne... jak sądzicie czy te procki jako że jednordzeniowe i z małą ilością cache a co za tym idzie małym zapotrzebowaniem na prąd pójdą na płytach które oficjalnie nie wspierają C2D?? mam na myśli np. moją MB czyli Asus P5LD2, czyli wersję która oficjalnie nie wspiera C2D ale już jej rev. 2 czyli P5LD2/C ze zmodyfikowanym układem zasilania właśnie pod C2D... wspiera... biosy są te same itd... jak myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Tu nei chodzi o zapotrzebowanie na prad. a racze o samo napiecie i jego regulacje. Wiec nie a szans by ten celek oparty na architekturze core 2 chodzil na twoim asusie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) Tu nei chodzi o zapotrzebowanie na prad. a racze o samo napiecie i jego regulacje. Wiec nie a szans by ten celek oparty na architekturze core 2 chodzil na twoim asusie To zalezy od rewizji. Asus w 2.01G ja wspiera. Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Ale ta rewizja jest oznaczana jako P5LD2/C on ma zwykle P5LD2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 tak się obawiałem... myslałem ze gdyby sie dało to bym łyknął jakiegod Cel L 2Ghz, zawsze to by było lepiej, Cel L + OC niz P4 plus OC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Ten celek może być trochę nie wypałem, bo za 250 zł mamy już x2 3600 od amd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 225zł OEM w apollo.pl http://www.apollo.pl/store/show_detail/b64...gMzYwMA==/27802 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Ciekawi mnie wydajność celka 4XX po oc. Może będzie na poziomie e4300, to wtedy można by zrezygnować z jednego jajka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Ciekawi mnie wydajność celka 4XX po oc. Może będzie na poziomie e4300, to wtedy można by zrezygnować z jednego jajka :DRaczej nie będzie... Kiedyś były screeny ESa z pi w dużym temacie o C2D (ale to już pare miesięcy temu, wiec sporo szukania) i wyglądało to marnie. O ile jakichś magicznych usprawnień w finalnych wersjach nie ma, to bida będzie... 512k cache <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Nie wiem tylko po co ktos zakladal nowy temat ;) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=227235 Gdzies tam wrzucalem linka do testow ESa tych celinek i wyniki byly zalosne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Również ciekawiło mnie co to celina potrafi. Ale tu widzę że nie jest tak kolorowa. Mała ilość pamięci cache do tego. Co do tego A64 za śmieszne 225 zł to jestem pod wrażeniem :| Szkoda że mam 939. SD 3700 kosztuje więcej od tego X2 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Jaką trzeba mieć płytkę żeby cielaka pociągnąć na 3-3,5 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) Jaką trzeba mieć płytkę żeby cielaka pociągnąć na 3-3,5 ?Najtańsze to Asus P5B, Abit IB9 dla D420 i tu dochodzimy do pewnej kwestii- płyta 2 razy droższa od procka. Edytowane 24 Maja 2007 przez Orgiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...