IHS Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 a do ilu dojde na vmodzie ? ile mhz bede wiecej osiaglal na moim procku ? czy to jest bezpieczne ? czy macie jakias polska instrukcje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 dowiesz sie jak sprobojesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushwacker Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) Powiem tak... mnoznik moge obnizac z 8 do 6 :P Ale max stabilne fsb raptem 320 :unsure: Celina chlodzona AC freezer i w biosie podaje 13C :lol: aczkolwiek bios dobrze wykryl cepa :) jakies sugestie co do ustawien zeby z fsb pojsc w gore ?? ile max V mu dac ?? Doszedlem co mnie chamuje :( Dzielnik fsb:memy 3:4 i memy smigaja na 860mhz i juz nie daja rady pewnie :? Ale wymyslilem ze jakby zrobic jakiegos moda zeby mobo wykrywalo proca na standardowym fsb jako 266 to dzielnik spadlby mi na 1:1 i wtedy moglbym posmigac dalej :wink: Co o tym sadzicie?? ma ktos moze jakis namiar o takiej przerobce do tej celeroniady?? Pozdro Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez cekin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 tez sie dolanczam do pytania o przerubce celka zeby startowal na 266;) ciekawe czy mod z 2160 na 266 lub 333 by zadzialal az mnie kusi zeby to sprawdzic:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 tez sie dolanczam do pytania o przerubce celka zeby startowal na 266;) ciekawe czy mod z 2160 na 266 lub 333 by zadzialal az mnie kusi zeby to sprawdzic:D U mnie na asusie dzialalo... na 430... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) Jaka jest roznica mniej wiecej pomiedzy Celkiem 420 @ 2.4GHz, a Athlonem 64 @ 2.4GHz ? Bedzie szybciej na cielaku? :) Edytowane 1 Września 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) powinno byc na celku szybciej. Edytowane 1 Września 2007 przez Pixelik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Hmm powinno byc, czy bedzie? Bo wladuje 100zl w cos co jest wolniejsze od antka za 60zl, to ja nie wiem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 będzie szybsze - wyraźnie, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Jeszcze troche was pomecze ;) W czym ta szybkosc sie przejawi? Wiecej fps w grach? Szybsze ladowanie programow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 w grach, w super pi, szybsza obróbka wideo/audio, kompresja zdjęć - no porpsotu wydajniejszy i bardziej komfortowy. A to mój - rozbujał sie wreszcie :D Może ktoś pragnie takiego celka? ;) Mam już dośc monotonii :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Jeszcze 2 pytanka ;) Czy to ze celek bedzie latal z DDR 400MHz mocno zmniejszy jego wydajnosc? ;) Czy dalo by rade aby box pociagnal go na 2.4GHz przy standard Vcore , i zeby byl przy tym nie slyszalny? (czyt. 5v ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Jeszcze 2 pytanka ;) Czy to ze celek bedzie latal z DDR 400MHz mocno zmniejszy jego wydajnosc? ;) Czy dalo by rade aby box pociagnal go na 2.4GHz przy standard Vcore , i zeby byl przy tym nie slyszalny? (czyt. 5v ;) ) Zmniejszy, pamieć wpływa znacząco na wydajność Da rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) moj celek ponad 2000mhz robi na 1,15v wiec na boxie powinien isc spokojnie na 2400. Edytowane 2 Września 2007 przez Pixelik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Zmniejszy, pamieć wpływa znacząco na wydajnośćHmm to czy aby na pewno celek bedzie w takim razie wydajniejszy od athlona? ;) W przyszlosci zmienie ram na cos lepszego, ale zbieram na dobre 2GB ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 mam problem podkrecialem procka i pusicilem superpi 16M i mialem wynik 10min 04 s gdy podkrecilem pamieci do 900 mhz mailem 11 min ale w everescie o 1000mb lepsze wyniki w winrarze tez lepszy co moze byc przyczyna ze mam taki maly wynik w superpi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symering Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Moze mi ktos powiedziec czy to tylko blad (Technologia [µ] - 0.045)? http://www.agito.pl/celeron_core/intel_cel...1643.41591.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 @symering Tylko blad ;) A ja juz mam swojego celka. Fajny procek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Taki tam celeron :) @ 1,25v :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Fajny. OT - irytuje mnie ten Twój znak wodny - za mało przeźroczysty. Example ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 OT - irytuje mnie ten Twój znak wodny - za mało przeźroczysty. Zrobilem sobie 2 takie znaki wodne jeden bardziej przezrozysty a drugi mniej... i zawsze przypadkowo klikam w ten mniej przezroczysty, a potem nei chce misie juz wywalac wiec daje do konca :P... ale OK obiecuje!!! Od nastepnego screena bedzie wszystko widac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Troche odgrzebałem :) ale jestem na etapie wiec mam pytanie do uzytkowników którzy troche obcowali z Celina D420. Starczają Wam te procki ?? na ile jest FSB wall średnio. Dobiję na nim do 3,0Ghz bo maks mnoznik 8, to 375 fsb musiałbym mieć co raczej nie jest pewne na tym procku chyba :? Jak sie grzeja na Boxie przy ok 3.0Ghz. Gracie na tym w jakies nowsze gierki ile macie Fps średnio i na jakich detalach i rozdziałkach puszczacie gry na tych prockach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Widzę że temat jak i procki umarły smiercią naturalną. Cóż trzeba będzie samemu zaryzykowac i sprawdzić lub dołożyć do E2140. Chyba że selekt D 420 :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Bo nie ma sensu tego kupowac. Zwlaszcza , ze w styczniu zdaje sie maja wyjsc celerony o dwoch jajkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Chyba zę ktos za procka chce dać mniej niż 100 zł (70-80) zł to wtedy chyba sie opłaca. Jak wyjda te nowe Celerony E1... to na pewno nie będą kosztować te 100 zł od razu. A i pewnie na wiosne je dopiero zobaczymy w PL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 A mozna je za tyle dostac? Bo jak szukalem proca to wolali za nie 110-120 za najtanszego przy e2140 za 210-220 , co wybralem widac w sigu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 po 100 masz a Apollo w Kraku na allegro były nowe po 95 ale + przesyłka , uzywki prawie nowe sa po 70-75-80 pln-ów ( ale tu trzeba się zastanowić dlaczego goscie sprzedają :unsure: może brak OC - ryzyk fizyk). W sumie ceny nie najgorsze, byleby nie trafić w fsb walla na 300-350 :sad: . To co odpowie jakis posiadacz tego Celofana Gracie na tym w jakies nowsze gierki ile macie Fps średnio, w jakich grach i na jakich detalach i rozdziałkach puszczacie gry na tych prockach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symering Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 Sory za mały OT ale... jakby ktoś chciał sprzedac swojego celerona za rozsadna cene to niech napisze na PM (OC + cena). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Ciekawy fenomenon dziś miałem. Podlączałem sobie dziś napęd FDD, włączam kompa i ok, ale po pewnym czasi coś mi wszystko zaczęło przycinać. Tak jakoś włączyłem EVERESTa, patrzę a tu temperatura CPU pokazuje 85*, Core -22*. Okazało się że poruszyłem kabelek od wentyla (podłączony do fanmate) i wentyl się wogóle nie kręcił. Włączam Core Temp i pokazuje 122*. Wszystko sie cieło strasznie, wyglądało jakby włączył się jakiś mocny throttling. Możliwa wogóle taka temperatura? Myślałem że proce sie powinny wyłączyć, thermal control czy coś w BIOSie włączone. Jak przystawiłem głowe do budy to mi buchnęło ciepłem niemiłosiernie. Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...