DAMIAN666 Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Witam! Chcilabym podkrecic swojego procka Athlona 1700+, tylko nie wiem jak. Do ilu da rade go podkrecic? Qpilem go jako BOX i razem z radiatorem i wentylatorem, czy ten wiatraczek starczy? To moj sprzet: Soltek sl-75drv4 Athlon 1700+(nie wiem jaki model ale opisze ;): jest rudy, na rdzeniu Thoroughbred). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 yyyyyyy :D ze 100mhz powinienes pociagnac ;) najlepiej fbs :) ale nie wiem jaki dzielnik ma twoje mobo i nie wiem jaka masz pamiec :/ zobacz na procu na rdzeniu jest podana dokladna seria !!! zobacz i podac ;) i szykuj pieniadze na nowy kuler :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIAN666 Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 >Mam 128 ddr a czy da inaczej sprawdzic jaki mam model procka na tym chlodzeniu mialem max. 43*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 43*C to ja mam max na wykreconym na 2GHz. A tak poza tym to szukaj.. Bylo bardzo duzo o tym. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 ja tylk wiem tyle że jak ma 43 stopnie na tym wiatraczku boxowym to napewno nie jest palominio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaja45 Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Dobrze byś zrobił jakbyś przeczytał z proca jaką masz serię. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIAN666 Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Ten procek to Thoroughbred(0,13um) a nie Palomino i maksymalinie mialem 43*C a teraz po tygodniowej pracy, bez wylaczania kompa 35*C Moze znacie jakies strony www gdzie doradzaja jak podkrecic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaja45 Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Są trzy rodzaje podkręcania proca: 1. Przez podniesienie magistrali 2. Przez podniesienie mnożnika 3. Przez podniesienie magistrali i mnożnika W większości wypadków wiąże się to z tym, że musisz podnieść napięcie vcore na procu, niekiedy na ramach, te proce mają standardowo odblokowane mnożniki do x12,5 bez problemu chodzą na szynie 166 MHz, spróbuj 10x166 MHz sprawdź stabilność i jedź dalej mnożnikiem, mój chodzi 12,5 x 166 MHz na napięciu 1,65 V stabilnie, chłodzenie na standardowym collerze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Ten procek to Thoroughbred(0,13um) a nie Palomino i maksymalinie mialem 43*C a teraz po tygodniowej pracy, bez wylaczania kompa 35*C Moze znacie jakies strony www gdzie doradzaja jak podkrecic. Tak znamy : http://forum.purepc.pl/ Trzeba tylko uzyc opcji : Szukaj Wizualizacja ponizej ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...