Skocz do zawartości
DAMIAN666

Podkrecanko Athlonka 1700+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chcilabym podkrecic swojego procka Athlona 1700+, tylko nie wiem jak.

Do ilu da rade go podkrecic? Qpilem go jako BOX i razem z radiatorem i wentylatorem, czy ten wiatraczek starczy?

To moj sprzet:

Soltek sl-75drv4

Athlon 1700+(nie wiem jaki model ale opisze ;): jest rudy, na rdzeniu Thoroughbred).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yyyyyyy :D

ze 100mhz powinienes pociagnac ;)

najlepiej fbs :) ale nie wiem jaki dzielnik ma twoje mobo i nie wiem jaka masz pamiec :/

zobacz na procu na rdzeniu jest podana dokladna seria !!! zobacz i podac ;) i szykuj pieniadze na nowy kuler :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są trzy rodzaje podkręcania proca:

1. Przez podniesienie magistrali

2. Przez podniesienie mnożnika

3. Przez podniesienie magistrali i mnożnika

W większości wypadków wiąże się to z tym, że musisz podnieść napięcie vcore na procu, niekiedy na ramach, te proce mają standardowo odblokowane mnożniki do x12,5 bez problemu chodzą na szynie 166 MHz, spróbuj 10x166 MHz sprawdź stabilność i jedź dalej mnożnikiem, mój chodzi 12,5 x 166 MHz na napięciu 1,65 V stabilnie, chłodzenie na standardowym collerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten procek to Thoroughbred(0,13um) a nie Palomino i maksymalinie mialem 43*C a teraz po tygodniowej pracy, bez wylaczania kompa 35*C

Moze znacie jakies strony www gdzie doradzaja jak podkrecic.

Tak znamy : http://forum.purepc.pl/

Trzeba tylko uzyc opcji : Szukaj

Wizualizacja ponizej

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...