Bułek Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Witam Od niedawna posiadam klawiaturę z Easy-Touch dziś zorientowałem się, że klawiatura nie działa w menu wyboru trybu w jakim ma się komputer włączyć (chodzi o menu gdzie wybiera się tryb awaryjny) to samo jest gdy chcę zrobić system i pojawia sie informacja że dowolne naciśnięcie klawisza spowoduje rozruch i w tej chwili również klawiatura nie działa... Proszę o pomoc, z góry dziękuję Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) Fajnie by bylo gdybys napisal jaki to model klawiatury :mur: Jesli jest pod USB to w biosie poszukaj opcji klawiatury dla USB for DOS ( nie pamietam dokladnej nazwy <_< ) i daj ENABLED, moze tez sie nazywac: USB LEGANCY. Poprawcie mnie jesli sie myle ;) Edytowane 26 Lutego 2007 przez Armo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Klawiatura na usb czy ps2? jak na usb to musisz za pomocą klawiatury na ps2 w biosie włączyć wsparcie dla klawiatur na usb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułek Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Klawiatura jest pod USB, jej model to: ET-655RF. W BIOSie działa normalnie, a tej funkcji USB nie znalazłem u mnie w BIOSie, nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale komputer jest z roku 2001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Tą funkcje powinnieneś znaleść w biosie pod onChip PCI Device i powinna nazywać się (lub jakoś tak, zależy od płyty) - USB keyboard Support Via OS ; i to OS zmień na BIOS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułek Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Tą funkcje powinnieneś znaleść w biosie pod onChip PCI Device i powinna nazywać się (lub jakoś tak, zależy od płyty) - USB keyboard Support Via OS ; i to OS zmień na BIOS Dziękuję za pomoc, teraz już wszystko działa :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...