Skocz do zawartości
..:::SiekieR:::..

Czy To Koniec życia Moich Napędów?

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam nagrywarkę DVD LITE-ON SOHW-1653S oraz DVD LITE-ON SOHD-167T. Od pewnego czasu oba napędy (RÓWNOCZEŚNIE!!) zaczęły "wariować". Owe zjawisko polega na tym, że najczęściej przy wkładaniu czystych nośników DVD do napędów mieliły płyty wydając przy tym jakby rodzaj chrupania...nie zbyt ciekawy dźwięk ;) Problem występuje także przy płytach DVD z już nagranymi danymi jednakże dużo rzadziej. Płyty CD są odczytywane i nagrywane bez żadnego problemu...czy ktoś wie co to może oznaczać?? Czy jest jeszcze jakiś ratunek dla tych napędów(gwarancji już nie ma)?? Firmware mam zaktualizowany ze strony producenta. Jeśli nie da się już nic zrobić to jaką nagrywarkę byście mi polecili??:) Myślałem nad Pioneerem 111D jednakże jak mogę dostać w niższej cenie sprzęt porównywalny to proszę o jakieś propozycje :)

!!!!EDIT!!!!

wynika z tego, że to co mam już mogę dać na straty. Skoro tak...to kolejne pytanie 111d, 111r czy 112d??:) Czym od siebie różnią się te nagrywarki oprucz x18 nagrywania dvd-r w przypadku tych nowszych modeli??

Edytowane przez ..:::SiekieR:::..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pionek to dobra nagrywarka a także możliwość LF :D

miałem litka 1653s dla mnie jest to poprostu bubel po 5 miesiącach poszła na półke po kolejnych trzech zaniosłem na reklamacje, dostałem nową.

ale widze, że Ty gwary już nie masz :D

imho

kup pionka 111 albo liteona 165p6s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi